Afbeelding

Workshops 

Wil jij met eigen ogen zien wat VMBO bij CITAVERDE College nu eigenlijk is? Doe mee met een workshop en maak kennis met onze praktijkvakken!

Ons VMBO is groen! Bij CITAVERDE College krijg je alle vakken die andere VMBO-scholen ook geven, maar dan met een groene twist. Naast de ‘gewone’ lessen zijn er allerlei projecten en leuke opdrachten met thema’s zoals planten, dieren en voeding.

Om jou zelf eens te laten proeven aan het Groene onderwijs, organiseert CITAVERDE College Roermond een aantal workshopmiddagen voor leerlingen groep 8. Je kunt kiezen uit 6 verschillende workshops: Groene Wereld, Handig, Dierenmanieren, Creatief(2) of Topkok. 

Volg een of meerdere workshops 

CREATIEF - KUNST & ZO

 • 21 november

TOPKOK - (H)EERLIJK

 • 7 november (vol)
 • 21 november
 • 12 december

HANDIG-TECHNIEK

 • 28 november

DIERENMANIEREN

 • 7 november (vol)
 • 28 november (vol)
 • 23 januari

GROENE WERELD - TUINAANLEG EN ONTWERP

 • 14 november 
 • 23 januari

CREATIEF MET BLOEM

 • 14 november
 • 12 december
 • 23 januari

Lijkt het je leuk om een workshop te volgen? Schrijf je dan nu snel in, want vol = vol.

Er zijn twee soorten workshops: workshop doorlopend waarbij je op ieder gewenst tijdstip kunt meedoen of kijken en workshop op tijd. Voor de workshop op tijd geldt een maximum aantal deelnemers. Geef je hiervoor op via onderstaand formulier. 

 

AANMELDFORMULIER WORKSHOPS

Vul onderstaand formulier in en kies een of meerdere workshops. Let op: per dag kun je maar één workshop volgen. Je kunt je opgeven voor maximaal 2 workshops

Dierenmanieren
Groene wereld - Tuinaanleg en ontwerp
Creatief met bloem

Laat hier je contactgegevens achter zodat we je komst kunnen bevestigen

Graag willen we je op de hoogte houden van activiteiten rondom ons onderwijs zodat je een goede studiekeuze kunt maken. Natuurlijk zijn je gegevens bij ons veilig en zullen wij deze niet delen met anderen.

Wil je op de hoogte blijven?
* verplicht veld

Volg ons op social media
Juul van Elven laat met zijn hond zien wat pakwerk is en hoe hij met zijn hond traint. Bij pakwerk moet je hond de ‘boef’ opsporen (revieren), aanblaffen en stellen. In de praktijk wordt niet een boef maar een pakwerker opgespoord, aangeblaft en door de hond begeleid terwijl de pakwerker zich lopend verplaatst. Probeert de pakwerker te ontsnappen, dan grijpt de hond in. Pakwerk is niet alleen pittig voor de pakwerker, maar ook voor je hond. Het stelt de belastbaarheid van je hond op de proef: de pakwerker kan naar je hond schreeuwen of dreigen. Tijdens de training leren de honden zich te fixeren op het willen pakken van de mouw van de pakwerker. Ze hebben geen kwade bedoelingen tegenover de pakwerker zelf.
Tuinwerkzaamheden opleiding Hovenier stopgezet! Tijdens tuinwerkzaamheden vonden studenten van de hoveniersopleiding dit prachtige merelnestje. Natuurlijk zijn de tuinwerkzaamheden rondom dit nestje stopgezet zodat mama Merel haar kroost kan uitbroeden. De merel is een van de bekendste broedvogels in ons land. Het mannetje is geheel zwart en vrouwtje donkerbruin van kleur met een iets lichtere bruingestreepte borst.
Remedial Teaching & Studiesteun. Leerlingen hebben vandaag weer hard gewerkt tijdens RTS. De bloedsomloop is vooral geen onbekend terrein meer voor de leerlingen. Laat de toetsen maar komen!
Woensdag jl. kwamen de leerlingen van het VMBO paarden en pony’s voelen, proeven, ruiken en heerlijk buiten rijden. Vier van onze CITAVERDE MBO studenten zorgden voor de begeleiding en werkten met de kinderen van het VMBO samen naar hun eindwerk: Het Bixie evenement. Het belooft een heel eindwerk te worden!
Roermond on Stage RETAIL docente Jeanine Jansen heeft vandaag met leerlingen leerjaar 3 VMBO die geïnteresseerd zijn in de MBO RETAIL opleiding van het CITAVERDE College een verkoopopdracht gedaan met als thema Tony Chocolonely. En wat hebben we prachtige plannen voorbij zien komen!
GALABAL CITAVERDE COLLEGE - 18 APRIL 2019 19.00 feestelijke ontvangst Het Galabal is een feestavond bedoeld voor de leerlingen van het examenjaar en eventueel een introducé. Op deze avond, die in stijl begint met de verschillende originele aankomsten van alle gasten, die natuurlijk allemaal gekleed zijn in een mooi Galakostuum, zullen de leerlingen de gelegenheid hebben om feestelijk hun middelbare schoolperiode af te sluiten. Deze avond zal volgens planning op donderdag 18 april plaatsvinden in Kasteel Daelenbroeck te Herkenbosch (Kasteellaan 2). Geheel in stijl zullen de leerlingen ontvangen worden om 19.00 en de avond zal tot ongeveer 01.00 duren. Voor de meest originele aankomst zal een mooie prijs klaarliggen, alsmede voor het mooiste koppel.