Afbeelding

Workshops 

Wil jij met eigen ogen zien wat VMBO bij CITAVERDE College nu eigenlijk is? Doe mee met een workshop en maak kennis met onze praktijkvakken!

Ons VMBO is groen! Bij CITAVERDE College krijg je alle vakken die andere VMBO-scholen ook geven, maar dan met een groene twist. Naast de ‘gewone’ lessen zijn er allerlei projecten en leuke opdrachten met thema’s zoals planten, dieren en voeding.

Om jou zelf eens te laten proeven aan het Groene onderwijs, organiseert CITAVERDE College Roermond een aantal workshopmiddagen voor leerlingen groep 8. Je kunt kiezen uit 6 verschillende workshops: Groene Wereld, Handig, Dierenmanieren, Creatief(2) of Topkok. 

Volg een of meerdere workshops 

CREATIEF - KUNST & ZO

 • 21 november

TOPKOK - (H)EERLIJK

 • 7 november (vol)
 • 21 november
 • 12 december

HANDIG-TECHNIEK

 • 28 november

DIERENMANIEREN

 • 7 november (vol)
 • 28 november (vol)
 • 23 januari

GROENE WERELD - TUINAANLEG EN ONTWERP

 • 14 november 
 • 23 januari

CREATIEF MET BLOEM

 • 14 november
 • 12 december
 • 23 januari

Lijkt het je leuk om een workshop te volgen? Schrijf je dan nu snel in, want vol = vol.

Er zijn twee soorten workshops: workshop doorlopend waarbij je op ieder gewenst tijdstip kunt meedoen of kijken en workshop op tijd. Voor de workshop op tijd geldt een maximum aantal deelnemers. Geef je hiervoor op via onderstaand formulier. 

 

AANMELDFORMULIER WORKSHOPS

Vul onderstaand formulier in en kies een of meerdere workshops. Let op: per dag kun je maar één workshop volgen. Je kunt je opgeven voor maximaal 2 workshops

Dierenmanieren
Groene wereld - Tuinaanleg en ontwerp
Creatief met bloem

Laat hier je contactgegevens achter zodat we je komst kunnen bevestigen

Graag willen we je op de hoogte houden van activiteiten rondom ons onderwijs zodat je een goede studiekeuze kunt maken. Natuurlijk zijn je gegevens bij ons veilig en zullen wij deze niet delen met anderen.

Wil je op de hoogte blijven?
* verplicht veld

Volg ons op social media
MBO RETAIL Lijkt je de MBO RETAIL opleiding wat? Kom dan op 31 januari 2019 van 16.30-20.00 en praat met een van onze docenten. Wie Roermond zegt, zegt retail! Van over de grenzen komen er mensen naar Roermond om te shoppen en natuurlijk zijn er goede verkopers nodig. Is dat ook iets voor jou? Dan kun je je verkooptechnieken ontwikkelen bij de verkoopopleiding. Omdat Roermond dichtbij de grenzen ligt, krijgen alle studenten het eerste jaar het vak Duits. Dat maakt jouw diploma nog waardevoller en jou inzetbaar in de Euregio! Welke opleiding jij ook kiest, bij CITAVERDE College Roermond voel jij je thuis. Onze docenten bieden jou een plek waar je persoonlijk wordt geholpen het beste uit jezelf te halen. Het CITAVERDE College heeft ook nog veel andere opleidingen: paardenopleidingen, hoveniersopleidingen, loonwerk, Green Life Sciences (natuuropleiding, milieu-opleiding, voedingsopleiding https://www.citaverde.nl/verhalen/praktijkleren-assistent-verkoop-retail/
Zomaar een dag op het CITAVERDE College
In gesprek met Job Wolters– Beau Verde Op de VMBO en MBO open dag ( 31 januari en 1 februari van 16.30-20.00) is Job Wolters– oud leerling VMBO en student MBO aanwezig om wat te vertellen over zijn eigen bedrijf BEAU VERDE. Alle zintuigen prikkelen met een tuin. Dat is de missie van Job Wolters, eigenaar van Beau Verde. Geen gelegenheid laat hij onbenut om zijn passie voor tuinen over te brengen aan klanten. "Als dat lukt, dan beleeft de klant de tuin op een heel ander niveau." Welke opleiding heb je gedaan? Ik ben bij het CITAVERDE college begonnen op het voorgezet onderwijs. Daar heb ik al vroeg gekozen voor de richting groen. Op jonge leeftijd vond ik het heerlijk om samen met mijn opa door de bossen te wandelen. Op mijn 12e mocht ik het 2000 m2 grootte gazon bij mijn opa en oma thuis met de zitmaaier maaien. Dat was op die leeftijd geweldig. Niet zo gek dat ik na het afronden van VMBO theoretisch de MBO opleiding voor hovenier ben gaan volgen op het CITAVERDE College. Na het behalen van mijn MBO diploma heb ik nog 4 jaar aan de HAS in den Bosch gestudeerd. De opleiding management van de leefomgeving heb ik afgelopen zomer afgerond. Wat vond je leuk aan de opleidingen die je hebt gedaan? De lessen plantenkennis hebben mij altijd erg geïnteresseerd. Ik raak enorm gefascineerd van mooie plantcombinaties met in het bijzonder de concepten van Piet Oudolf. Dit is voor mij altijd een trigger geweest om goed te oefenen met de Latijnse namen en zoveel mogelijk planten te leren kennen. Daar kun je een onderscheid mee maken ten opzichte van andere groenbedrijven. Heb je nog bijzondere dingen gedaan? Ja, mijn stage in Engeland. Dat is er een om nooit meer te vergeten. De tuinen die ik daar gezien heb waren geweldig. Hoe vaak kun je vertellen dat je aan een meer heb mogen werken?! De eigenaar kwam dan met zijn privévliegtuig overvliegen om te zien of vanuit de lucht de contouren van zijn meer er mooi uitzagen. Hij vond het heel belangrijk dat het meer aansloot bij het omliggende landschap. Indien je de kans krijgt om stage te lopen in het buitenland moet je dit zeker doen. Recent heb ik gezien dat je ook mooi bestrating– en tuinaanleg werk hebt gedaan in Herkenbosch. Hoe kunnen mensen met jou in contact komen als ze jou graag hebben voor tuinontwerp en/ of onderhoud? Ze kunnen naar de open dagen komen op 31 januari en 1 februari van 16.30-20.00 of mailen/ bellen: mail: beau-verde@outlook.com telefoon: 0628348012
31 JANUARI 2019 HEEL CITAVERDE BAKT MET CAS WOLTERS WORKSHOP VAN 17.30-19.00 Op 31 januari 2019 komt oud-leerling CITAVERDE College VMBO en deelnemer van het TV-programma HEEL HOLLAND BAKT op de MBO-open avond van 17.30-19.00 een workshop geven aan studenten en leerlingen van het VMBO en MBO. Hij doet dit ter gelegenheid van de OPEN DAG MBO op 31 januari 2019 en de OPEN DAG VMBO op 1 februari van 16.30-20.00. Cas komt speciaal naar het CITAVERDE College omdat hij als oud-leerling ook de huidige leerlingen en studenten wil laten zien dat je alles kunt bereiken wat je wil als je maar doorzet. Cas is zelf doof maar hij kan zich met 2 hoortoestellen heel goed redden. De 23-jarige Cas is student aan de Pabo en wil Nederland in het programma HEEL HOLLAND BAKT graag zijn Limburgse bakkunsten tonen. Cas is de favoriet van heel Nederland en natuurlijk helemaal van het CITAVERDE College in Roermond dat enorm trots is op wat hij tot nu toe heeft bereikt. Hij zou het mooi vinden om aan auditief beperkte mensen te laten zien dat als je iets leuk vindt en je ervoor gaat, er heel veel mogelijk is. Ondanks je beperking. Cas wordt op 31 januari geassisteerd door zijn oud-docent de heer Strijdveen. 18 leerlingen en studenten van het VMBO en MBO gaan met zijn hulp iets heerlijks bakken. U bent van harte welkom om ze aan het werk te zien.
✨ Nieuwe huisstijl! ✨ De wereld om ons heen verandert en wij veranderen mee. In ons onderwijs maar nu ook in onze uitstraling. Het logo van CITAVERDE College mocht wel eens een frisse look krijgen. Met trots gaan wij met dit nieuwe logo laten zien waar ons groene onderwijs voor staat. Lees verder op https://www.citaverde.nl/nieuwe-huisstijl-citaverde-college/