Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO. CITAVERDE College Roermond biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk op praktijkvakken
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 4  theorievakken en 2 praktijkvakken
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5  theorievakken en 1 praktijkvak
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Komen jullie een keer kennismaken bij CITAVERDE College Roermond?

Lees meer
Afbeelding
Afbeelding

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Bij CITAVERDE College Roermond stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit het advies van de basisschool.

Gezonde school

CITAVERDE College Roermond heeft het vignet Gezonde School voor de thema’s Voeding en Roken, Alcohol en Drugs-preventie. Want werken aan gezondheid op school loont! Het draagt bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval. 

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  'over VMBO'.

Lees meer
Locatie

Postbus:
Postbus 1050
6040 KB ROERMOND

Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur VMBO: Marion van Kempen
Decaan: Jos Abels

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Wat een bloemenpracht bij de ingang van het CITAVERDE College. Complimenten voor alle studenten die aan het einde van schooljaar 2018-2019 in het kader van hun MBO Proeve van Bekwaamheid de hele voortuin onder handen hebben genomen. Wie had gedacht dat het al zo snel een bloemenzee zou worden met prachtige kleuren.
De introductiedagen lopen alweer bijna op het einde. Het waren zeer kleurrijke dagen met voor alle leerjaren sport, spel, kunst en cultuur. Leerjaar 3 beloofde op kamp veel avonturen met sport en spel waarbij vooral teamwork en respect voor elkaar belangrijk waren. Leerjaar 1 en 2 beleefden naast sport en spel ook erg veel plezier aan kunst en cultuur bij de ECI. De leerlingen hebben nu al heel wat geleerd en zijn klaar voor de tweede schoolweek en de start van de lessen.
Sportieve prestaties op deze warme dag en natuurlijk hoort daar een flesje koud water bij zodat de leerlingen genoeg drinken. Een leuke en ontspannende dag met zowel sporten als informatie over het lesrooster en het reilen en zeilen in de klas.
De 3e en 4e klassen die morgen op kamp of op stage gaan, waren het eerste aan de beurt om klassenfoto's te maken.