Afbeelding

VMBO CITAVERDE College Roermond

Het CITAVERDE College Roermond biedt middelbaar onderwijs aan op VMBO-niveau. Het examenprogramma Dienstverlening en Producten bereidt de leerling voor op een doordachte keuze voor een vervolgopleiding. Door het brede aanbod van vakken leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren op alle niveaus van het MBO. 

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO. CITAVERDE College Roermond biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk op praktijkvakken
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 4  theorievakken en 2 praktijkvakken
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5  theorievakken en 1 praktijkvak
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Bij CITAVERDE College Roermond stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit het advies van de basisschool.

Gezonde school

CITAVERDE College Roermond heeft het vignet Gezonde School voor de thema’s Voeding en Roken, Alcohol en Drugs-preventie. Want werken aan gezondheid op school loont! Het draagt bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval. 

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  'over VMBO'.

Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Roermond?

Locatie Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur VMBO: Marion van Kempen
Decaan: Jos Abels

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
MEELOOPDAG 19 februari 2019 van 09.15-14.00 Wil je alvast eens weten hoe een lesdag op het CITAVERDE College eruit ziet? Meld je aan voor de meeloopdag op 19 februari 2019 van 09.15-14.00. Op deze dag krijg je een aantal lessen met een groepje nieuwe leerlingen van groep 8. Interesse: geef je naam en gegevens (telefoonnummer, mailadres, huidige school) door aan Carine Stuurman-Jansen c.stuurman@citaverde.nl Aanmelddagen 2019 voor het brugklasjaar op het CITAVERDE College zijn: 11 en 12 maart 2019 van 17.00-20.00 https://www.citaverde.nl/vmbo/locaties/roermond/aanmelden-vmbo-roermond/
Een impressie van de workshops voor leerlingen groep 8 Wederom een leuke dag met enthousiaste leerlingen van de basisschool in de workshops TOPKOK en Creatief met bloem. Op 23 januari 2019 hebben we helaas weer de laatste workshops (dierenmanieren, Groene wereld-tuinaanleg en onderhoud en Creatief met bloem). Interesse om kennis te maken met het CITAVERDE College: meld je dan aan voor een van deze workshops https://www.citaverde.nl/vmbo/locaties/roermond/kennismaken/workshops/
13 december 2018: zomaar een dag op het CITAVERDE College Veel bedrijvigheid bij de creatief- en diervakken. Er wordt hard gewerkt maar er is in de pauze natuurlijk ook tijd om even bij te kletsen. Nog een dikke week en dan is het twee weken relaxen.
PAARSE VRIJDAG 14 december a.s. is het weer Paarse Vrijdag. Het is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. CITAVERDE College Roermond neemt hieraan deel! Kom in je mooiste paarse outfit!
KERSTMARKT EEN GEWELDIG SUCCES Op 11 december organiseerden leerlingen van het VMBO en studenten van het MBO een zeer spetterende en geslaagde kerstmarkt. Tijdens de kerstmarkt konden gasten genieten van de ondernemersgeest van leerlingen en studenten. De opdracht was om een winstgevende activiteit te organiseren met als thema kerst. Prachtige sleutelhangers, overheerlijke bakproducten, kerstmutsen, zelfgebakken pizza's, kerstlichtjes en kerststukken waren het resultaat.
U bent van harte welkom om onze kerstmarkt te bezoeken op 11 december a.s. van 16.00-20.00. De leerlingen hebben een speciaal kerstbulletin gemaakt. De kerstelfjes van het CITAVERDE College Roermond VMBO & MBO willen u graag uitnodigen voor onze kerstmarkt. Deze kerstmarkt vindt plaats op: dinsdag 11 december 2018 van 16.00u – 20.00u op het CITAVERDE College te Roermond. Op deze kerstmarkt staan kraampjes waar de kerstelfjes de afgelopen weken veel werk in hebben gestoken. Er zijn veel verschillende kraampjes met verschillende producten voor een betaalbare prijs. De entree is volledig gratis! U kunt parkeren bij Sportpark de Wijher. Iedereen is welkom, dus neem al je elfjes, rendieren en kerstmannen mee! Zo beleven jullie met alle vrienden, kennissen en familie de kerstsfeer op het CITAVERDE College. We hopen dat jullie zoveel mogelijk mensen meenemen. Hoe meer mensen des te gezelliger het is! Hopelijk tot 11 december op de kerstmarkt! Met vriendelijke groet, De Kerstman en Kerstelfjes van het CITAVERDE College https://issuu.com/citaverde-roermond/docs/kerst_bulletin_leerlingen Kerstbulletin van leerlingen CITAVERDE College Roermond
Dienstverlening & Producten - Dierverzorging: vandaag een leuke les van een combinatie leerlingen klas 1A/1B bij mevrouw Smeets. Goed gewerkt!
PAARSE VRIJDAG 14 december a.s. is het weer Paarse Vrijdag. Het is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. CITAVERDE College Roermond neemt hieraan deel! Kom in je mooiste paarse outfit!
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...
Aanmelden voor een VMBO open dag bij CITAVERDE College Vul onderstaand formulier in
Verplicht veld
Open dag CITAVERDE College Ontdek het VMBO van CITAVERDE College! Bezoek de open dag.
Bezoek de open dag van CITAVERDE