Afbeelding

VMBO CITAVERDE College Roermond

Het CITAVERDE College Roermond biedt middelbaar onderwijs aan op VMBO-niveau. Het examenprogramma Dienstverlening en Producten bereidt de leerling voor op een doordachte keuze voor een vervolgopleiding. Door het brede aanbod van vakken leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren op alle niveaus van het MBO. 

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO. CITAVERDE College Roermond biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk op praktijkvakken
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 4  theorievakken en 2 praktijkvakken
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5  theorievakken en 1 praktijkvak
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Bij CITAVERDE College Roermond stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit het advies van de basisschool.

Gezonde school

CITAVERDE College Roermond heeft het vignet Gezonde School voor de thema’s Voeding en Roken, Alcohol en Drugs-preventie. Want werken aan gezondheid op school loont! Het draagt bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval. 

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  'over VMBO'.

Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Roermond?

Locatie Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur VMBO: Marion van Kempen
Decaan: Jos Abels

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
18 april 2019: GALABAL CITAVERDE COLLEGE ROERMOND Op deze prachtige warme en zonnige avond mochten we weer net zoals ieder jaar onze eindexamenkandidaten verwelkomen op ons galabal op Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. De leerlingen kwamen in prachtige outfits en op zeer originele wijze aan op het galabal en werden verwelkomd met een drankje. Een geweldige avond die opgeluisterd werd door Roy Selder.
18 april 2019: GALABAL CITAVERDE COLLEGE ROERMOND Op deze prachtige warme en zonnige avond mochten we weer net zoals ieder jaar onze eindexamenkandidaten verwelkomen op ons galabal op Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. De leerlingen kwamen in prachtige outfits en op zeer originele wijze aan op het galabal en werden verwelkomd met een drankje. Een geweldige avond die opgeluisterd werd door Roy Selder.
Wat een geweldig originele examenstunts hadden de eindexamenleerlingen vandaag voor ons in petto. Het leek hier wel een wintersportoord met een echt sneeuwballengevecht en natuurlijk een dappere leerling die in de sneeuw werd gegood. De leerlingen danken Mooren Events in Lerop voor het gebruik van de sneeuwmachine. Hele vleugels werden afgesloten door een ballonnenfestijn. Kluisjes waren onbereikbaar en een echt duel tussen leerlingen en leraren. TOP georganiseerd en erg leuk en origineel. Genieten dus voor ons. Nu gaan de leerlingen naar huis om zich voor het gala van vanavond voor te bereiden.
Citaverde examenstunts 2019 Met heel veel dank aan Mooren Events in Lerop voor de sneeuwmachine.
Galabal CITAVERDE College Roermond komt eraan. Heb jij al je originele ticket? Het wordt weer een daverend feest met originele aankomsten, prachtige outfits en heerlijke drankjes, snacks en natuurlijk worden er foto’s gemaakt van deze mijlpaal.
Dienstverlening & Producten afdeling Techniek met onze techniekdocent de heer Luyten. De opdracht is om kennis te maken met verschillende materialen en gereedschappen en zo een acrobaat te maken. Leerlingen zijn erg enthousiast en gedreven aan het werk.
Hoe zorg je voor de juiste voorbereiding en de minste stress tijdens het leren van je examens? Dat zie je op ons Instagramkanaal, want deze week plaatsen we daar iedere dag een tip tegen examenstress! 😇📚 Volg deze week alle tips op: https://www.instagram/citaverde Instagram Post by CITAVERDE College • April 8, 2019 at 03:20AM PDT
Bericht van MBO opleidingen Paardensport & Paardenhouderij CITAVERDE College Roermond. Studenten MBO Paardenhouderij en Paardensport leerjaar 1 op grensverleggende excursie Leerjaar 1 MBO Paardenhouderij en paardensport gaat morgen in het kader van ruiken, proeven, voelen en kennismaken met de hippische sector voorbij de landsgrenzen kennismaken met de hippische sector in de Duitse grensregio. De sector paardensport en paardenhouderij is internationaal en CITAVERDE College Roermond leidt haar studenten op voor een baan in deze internationale setting. Tijdens deze excursie staat voelen, ruiken en proeven aan de andere cultuur en taal centraal. In mei komen Duitse studenten naar ‘Limburg’ voor een vergelijkbare excursie. Om 09.00 is het vertrek vanaf Manege op de Berg in Echt waarna Fokkerij- en dressuurbedrijf voor paarden en pony's in Viersen - Gestüt Rickhof - het eerste reisdoel is. Dit bedrijf heeft een eigen hengstenstation, opfok- en africhtingsdienstverlening. Om 12.00 zijn de studenten dan te gast bij Berufskolleg Wesel waarna om 14.15 Reitercamp Hötzenhof in Uedem, een recreatiebedrijf voor ponykampen en kinderfeestjes, wordt bezocht. Het belooft een interessante en leerzame dag te worden.