Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO. CITAVERDE College Roermond biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk op praktijkvakken
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 4  theorievakken en 2 praktijkvakken
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5  theorievakken en 1 praktijkvak
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Komen jullie een keer kennismaken bij CITAVERDE College Roermond?

Lees meer
Afbeelding
Afbeelding

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Bij CITAVERDE College Roermond stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit het advies van de basisschool.

Gezonde school

CITAVERDE College Roermond heeft het vignet Gezonde School voor de thema’s Voeding en Roken, Alcohol en Drugs-preventie. Want werken aan gezondheid op school loont! Het draagt bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval. 

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  'over VMBO'.

Lees meer
Locatie

Postbus:
Postbus 1050
6040 KB ROERMOND

Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur VMBO: Marion van Kempen
Decaan: Jos Abels

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Onze agenda Wat er gaat gebeuren
Bekijk agenda
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Maak kennis met onze MBO opleidingen en volg een TRY-OUT https://www.citaverde.nl/mbo/try-out/ of kom naar onze OPEN DAG op donderdag 6 februari 2020 van 17.30-20.30 https://www.citaverde.nl/mbo/open-dag-mbo/
Maak kennis met ons VMBO en volg een WORKSHOP https://www.citaverde.nl/vmbo/locaties/roermond/kennismaken/workshops/ of kom naar een van onze voorlichtingen https://www.citaverde.nl/vmbo/locaties/roermond/kennismaken/voorlichtingsavonden/ Onze tweede OPEN DAG is op vrijdag 7 februari 2020 van 17.30-20.30 https://www.citaverde.nl/vmbo/open-dag-vmbo/ Op 12 december 2019 van 14.00-17.00 bent u van harte welkom op onze kerstmarkt op de Jagerstraat 6 te Roermond. U kunt dan kennis maken met de ondernemingsgeest van onze leerlingen.
Workshops leerlingen groep 8 Woensdag a.s. weer nieuwe workshops voor leerlingen groep 8. We hebben nog wat plaatsen bij tuinontwerp en bloem. Dierenmanieren zit helaas vol. Ben je leerling groep 8 en wil jij met eigen ogen zien wat VMBO bij CITAVERDE College nu eigenlijk is? Doe mee met een workshop en maak kennis met onze praktijkvakken! Click op de volgende link en geef je snel op: https://www.citaverde.nl/vmbo/locaties/roermond/kennismaken/workshops/
MBO CITAVERDE ROERMOND Paardenhouderij en Paardensport- gala JIM - We hebben onze studenten, ons STERBEDRIJF animal embryo centrum Maria hoop en onze topdocenten in het zonnetje gezet met een tafel op het gala.
MBO CITAVERDE ROERMOND Paardenhouderij en Paardensport- gala JIM -Jumping Indoor Maastricht- We hebben onze studenten, ons STERBEDRIJF animal embryo centrum Maria hoop en onze topdocenten in het zonnetje gezet met een tafel op het gala.
Workshops leerlingen groep 8 Volgende week woensdag weer nieuwe workshops voor leerlingen groep 8. We hebben nog wat plaatsen bij tuinontwerp en bloem. Dierenmanieren zit helaas vol. Ben je leerling groep 8 en wil jij met eigen ogen zien wat VMBO bij CITAVERDE College nu eigenlijk is? Doe mee met een workshop en maak kennis met onze praktijkvakken! Click op de volgende link en geef je snel op: https://www.citaverde.nl/vmbo/locaties/roermond/kennismaken/workshops/
Dienstverlening en Producten- verzorgen van dieren. Er wordt weer hard gewerkt.
We zijn er klaar voor. Vandaag MBO open dag van 10.30-13.30 CITAVERDE ROERMOND Jagerstraat 6
Wat een mooie OPEN DAG op deze prachtige winderige herftsdag. Veel enthousiaste ouders, opa's en oma's en familie met kinderen kwamen een kijkje nemen op ons VMBO. Onze leerlingen hebben vandaag laten zien wat het betekent om een goed gastheer of gastvrouw te zijn. Ook trots op al onze docenten, medewerkers, bedrijven en ouderraad die er zoals altijd weer waren. Dank iedereen. Nog meer van onze school ervaren? volg een workshop en meld je aan via deze link: https://www.citaverde.nl/vmbo/locaties/roermond/kennismaken/workshops/