Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO. CITAVERDE College Roermond biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk op praktijkvakken
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 4  theorievakken en 2 praktijkvakken
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5  theorievakken en 1 praktijkvak
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Komen jullie een keer kennismaken bij CITAVERDE College Roermond?

Lees meer
Afbeelding
Afbeelding

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Bij CITAVERDE College Roermond stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit het advies van de basisschool.

Gezonde school

CITAVERDE College Roermond heeft het vignet Gezonde School voor de thema’s Voeding en Roken, Alcohol en Drugs-preventie. Want werken aan gezondheid op school loont! Het draagt bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval. 

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  'over VMBO'.

Lees meer
Locatie

Postbus:
Postbus 1050
6040 KB ROERMOND

Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur VMBO: Marion van Kempen
Decaan: Jos Abels

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Fer op TVEllef: Knap hoe de leerlingen de verslaggever te woord staan. Complimenten! https://www.youtube.com/watch?v=oUfCBqkUmPI&feature=youtu.be TVEllef: Fer de Schoolhond Het Citaverde in Roermond heeft sinds kort een schoolhond. De leerlingen hebben Fer al in hun hart gesloten.
Een druk dagje met een NRC gesprek over schoolhond Fer die tijdens het interview rustig doorsliep omdat hij ‘s middags cursus had met zus Pien en broer Teun en na het interview ging hij op de foto met een aantal leerlingen. Tijdens de cursus mooie aandacht van drie pups voor hun baasjes.
VMBO leerlingen CITAVERDE College Roermond waren vanmiddag te gast bij het MBO CITAVERDE College in Horst voor een leuke en zeer leerzame middag waarbij ze kennis konden maken met de opleidingen.
Zomaar een dag op het CITAVERDE College In aanloop naar het Foodfestival op 6 en 7 februari 2020 maken leerlingen in samenwerking met de Historische Groentenhof een heerlijk Pastinaak soepje. Tijdens RTS krijgen de begeleidende docenten dit aangeboden. Mmmmmm- heerlijk. Er wordt hard gewerkt tijdens RTS.
Zomaar een dag op het CITAVERDE College. Fer brengt de dagen door in een vast ritme. Hij is tenslotte een baby. Na zijn ochtendslaap (Fer heeft een vast ritme en slaapt 's ochtends en 's middags voldoende uren in zijn bench) is het tijd om even een bezoekje te brengen aan de hardwerkende VMBO leerlingen tuinaanleg en onderhoud. Fer vindt de bezem heel interessant en kuilen graven is natuurlijk helemaal top en goed voor zijn spieren. De leerlingen gaan er goed mee om en weten wat Fer wel en niet mag doen. Na het spelen is het nog even tijd voor een oefening aan de lijn lopen waarbij de leerlingen weten dat ze Fer dan niet moeten aanhalen. Nog een snuffelmatmomentje en dan is het weer tijd voor Fer om te gaan slapen.
2F is goed aan het werk tijdens Dienstverlening & Producten- onderwerp vandaag is bestraten.
Zomaar een dag op het CITAVERDE College. Einde van de week. Een veelbewogen week door de eerste week met schoolhond Fer die aan het einde van de dag zijn eerste cursus kreeg samen met twee van zijn nestgenootjes Teun en Pien. Leerlingen wachten in de grote kantine totdat de drie pups hun eerste cursus krijgen want dat is natuurlijk leuk om mee te maak. Ook TV Ellef kwam even een kijkje nemen.
Fer heeft deze week zijn eerste schooldagen gehad. De komende maanden zal hij in alle rust moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving. L1 kwam gisteren een kijkje nemen. https://www.1limburg.nl/knuffelhond-voor-leerlingen-citaverde-roermond?context=latestarticles Leerlingen in Roermond krijgen een knuffelhond Lees hier meer...
Veel aandacht voor Fer - onze 10 weken oude schoolhond- die vandaag voor het eerst kennismaakte met het CITAVERDE College te Roermond.
Fijne feestdagen allemaal en tot in het nieuwe jaar! 🎄
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...
Aanmelden voor een VMBO open dag bij CITAVERDE College
Open dag CITAVERDE College Ontdek het VMBO van CITAVERDE College! Bezoek de open dag.
Bezoek de open dag van CITAVERDE