Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO. CITAVERDE College Roermond biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk op praktijkvakken
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 4  theorievakken en 2 praktijkvakken
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5  theorievakken en 1 praktijkvak
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Komen jullie een keer kennismaken bij CITAVERDE College Roermond?

Lees meer
Afbeelding
Afbeelding

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Bij CITAVERDE College Roermond stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit het advies van de basisschool.

Gezonde school

CITAVERDE College Roermond heeft het vignet Gezonde School voor de thema’s Voeding en Roken, Alcohol en Drugs-preventie. Want werken aan gezondheid op school loont! Het draagt bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval. 

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  'over VMBO'.

Lees meer
Locatie

Postbus:
Postbus 1050
6040 KB ROERMOND

Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur VMBO: Marion van Kempen
Decaan: Jos Abels

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Geen vrije dag maar zondagsschool voor schoolhond Fer en zijn zusje Pien). Echte pubers! Het was vrijdagmiddag veel te warm om te oefenen dus is de school verplaatst naar vanochtend.
Fer en het warme weer. Met Fer wordt met dit warme weer kort gewandeld. Verder wat spelen met een van de leerlingen in de tuin en natuurlijk hoort de waterslang erbij. Na afloop goed afdrogen anders gaat de vacht broeien. Fer is nu bijna 9 maanden.
Op veilige afstand verwelkomt Fer ‘s ochtends de leerlingen op school samen met onderwijsassistenten Amber en Martijn. Dat geeft kleur aan een nieuwe dag!
Fer is "officieel" nu een echte puber. Watten in de oren, "Luisteren" wat is dat? En juist nu is het zo belangrijk dat hij went aan allerlei verschillende dingen bij ons op school. Hier krijgt hij van een leerling wat quality time en verder is RUST & REGELMAAT zoals bij alle pubers belangrijk. Fer is nu acht maanden.
Proeven van Bekwaamheid MBO opleiding Retail 2.2 Ook de studenten van de Retail 2.2 hebben vandaag mooie prestaties laten zien. Geweldig gedaan. Trots! Meer weten over onze MBO Retailopleidingen? Ga naar citaverde.nl
MBO Retailopleidingen: terwijl de Proeven van Bekwaamheid voor de MBO studenten in volle gang zijn, is het vandaag weer les ‘ as usual’ al zijn de groepjes wel flink kleiner. MBO Retailopleidingen: wederom een spannende dag bij de Proeven van Bekwaamheid van de studenten als afronding van hun opleiding. Goed gewerkt! Nu hopen dat iedereen is geslaagd. Met dank aan de bedrijfsleider van Jan Linders voor de positieve steun.
Yes! we zijn geslaagd.. De uitslag was vandaag even anders dan we normaal gewend zijn. Mentoren zijn vandaag op pad gegaan om iedere leerling persoonlijk de uitslag te vertellen - natuurlijk met de traditionele roos, de CITAVERDE vlag en iets lekkers. Lieve vierdeklassers, we zijn trots op jullie. Mooie cijfers en hard gewerkt de afgelopen vier jaar. Jullie hebben het de mentoren vandaag niet te gemakkelijk gemaakt want om sommige leerlingen te vinden was het soms een hele speurtocht maar we hebben genoten van jullie blije gezichten. Het galabal houden jullie nog van ons tegoed, de diploma-uitreiking wordt vast ook heel speciaal.