Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO. CITAVERDE College Roermond biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk op praktijkvakken
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 4  theorievakken en 2 praktijkvakken
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5  theorievakken en 1 praktijkvak
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Komen jullie een keer kennismaken bij CITAVERDE College Roermond?

Lees meer
Afbeelding
Afbeelding

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Bij CITAVERDE College Roermond stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit het advies van de basisschool.

Gezonde school

CITAVERDE College Roermond heeft het vignet Gezonde School voor de thema’s Voeding en Roken, Alcohol en Drugs-preventie. Want werken aan gezondheid op school loont! Het draagt bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval. 

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  'over VMBO'.

Lees meer
Locatie

Postbus:
Postbus 1050
6040 KB ROERMOND

Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur VMBO: Marion van Kempen
Decaan: Jos Abels

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
SPOEDOPROEP. HET KAN NOG NET!! De natuur is je dankbaar! Aanstaande zaterdag 19 september trekken vrijwilligers van 180 landen er massaal op uit om zwerfafval in straten, parken, bossen, langs de kust en de oevers van rivieren samen op te ruimen. DOE JE MEE? Alleen of met een groep? Meld je dan aan via www.worldcleanupday.nl óf www.maascleanupday.nl. Wil je gebruik maken van opruimmaterialen? Stuur dan een mail naar natuur@roermond.nl om je contactgegevens door te geven.
Hans Schnock - Honden Advies Centrum Roermond- begeleidt op het CITAVERDE College het team dat schoolhond Fer bijstaat in het evenwichtig opgroeien.
Last but certainly not least!
Wat hebben we genoten van de introductieweek op onder meer Breakout en Fun Beach. Leerlingen die zo enthousiast lieten zien wat ze op creatief en sportief gebied in hun mars hebben. Fijne sfeer. Iedereen had er zin in. Dit belooft weer een mooi schooljaar te worden. Met dank aan de collega's voor de foto's.
Sportdag leerjaar 1: een spetterende stormbaan- ook de docenten krijgen iets te drinken. Fer komt ook een kijkje nemen, de drie musketiers en mevrouw Worley geeft het goede voorbeeld: an apple a day keeps the doctor away.
Introductiedagen schooljaar 2020-2021: fun at fun beach en natuurlijk de egg Challenge.
Onze nieuwe brugklassers. Geef je stem (like) op je favoriete foto in het album. De foto met de meeste likes krijgt een prijs.