Afbeelding

VMBO CITAVERDE College Roermond

Het CITAVERDE College Roermond biedt middelbaar onderwijs aan op VMBO-niveau. Het examenprogramma Dienstverlening en Producten bereidt de leerling voor op een doordachte keuze voor een vervolgopleiding. Door het brede aanbod van vakken leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren op alle niveaus van het MBO. 

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO. CITAVERDE College Roermond biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk op praktijkvakken
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 4  theorievakken en 2 praktijkvakken
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5  theorievakken en 1 praktijkvak
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Bij CITAVERDE College Roermond stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit het advies van de basisschool.

Gezonde school

CITAVERDE College Roermond heeft het vignet Gezonde School voor de thema’s Voeding en Roken, Alcohol en Drugs-preventie. Want werken aan gezondheid op school loont! Het draagt bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval. 

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  'over VMBO'.

Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Roermond?

Locatie Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur VMBO: Marion van Kempen
Decaan: Jos Abels

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
Citaverde College Roermond brengt leermiddelen naar basisschool Diani in Mobassa. Een van onze docenten-Mandy Smeets- heeft gisteren een bezoek gebracht aan een basisschool in Afrika om leerkrachten en kinderen te verblijden met leermiddelen zoals pennen, schriften en etuis.
De schoolgidsen voor het schooljaar 2019-2020 staan nu online! Download de schoolgids van jouw locatie voor alle informatie die je nodig hebt in het nieuwe schooljaar ūüĎČ https://bit.ly/2YWiEfj Bijvoorbeeld het schoolregelement, kosten, lestijden, schoolvakanties/vrije dagen, begeleiding en over de organisatie van het onderwijs. Schoolgidsen 2019-2020 online Schoolgidsen 2019-2020 online Download vanaf nu de schoolgidsen¬†voor alle informatie over het nieuwe schooljaar!¬†Bijvoorbeeld over de organisatie van het onderwijs, begeleiding, het schoolregelement, schoolvakanties en vrije dagen en lestijden.¬†
Op 3 juli vond weer de diploma-uitreiking plaats op het CITAVERDE College te Roermond. En wat zijn we trots op onze leerlingen die hebben laten zien wat ze kunnen. 94% van de eindexamenkandidaten haalde met glans de eindstreep. Onze Celine Ruiten zelfs Cum Laude.
Mentor uitstapje klas 3G bij eethuis Broekin.. maar eerst even onspannen met elkaar na een jaar met hard werken.
Gisteren hebben de leerlingen van leerjaar 1 t/m 3 een gezellig dagje uit gehad met hun docenten en mentoren. Genieten van EN elkaar, het mooie weer en de spannende attracties.
De laatste schoolweek voordat de leerlingen volgende week proefwerkweek hebben, staat traditioneel in het teken van kunst, cultuur, sport en creativiteit. Vandaag hebben de leerlingen weer met verschillende sportieve nieuwe evenementen kennis kunnen maken.
Vandaag staat de dag voor de leerlingen van leerjaar 1 t/m 3 in het teken van cultuur en creativiteit. Leerlingen konden zich inschrijven in twee workshops. Workshops zijn onder meer Hiphop dance, HoloLens, Stage fighting, Grime, Streetbeats, allround circus, live magazine en poetry slam.