Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO. CITAVERDE College Roermond biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk op praktijkvakken
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 4  theorievakken en 2 praktijkvakken
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5  theorievakken en 1 praktijkvak
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Komen jullie een keer kennismaken bij CITAVERDE College Roermond?

Lees meer
Afbeelding
Afbeelding

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Bij CITAVERDE College Roermond stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit het advies van de basisschool.

Gezonde school

CITAVERDE College Roermond heeft het vignet Gezonde School voor de thema’s Voeding en Roken, Alcohol en Drugs-preventie. Want werken aan gezondheid op school loont! Het draagt bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval. 

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  'over VMBO'.

Lees meer
Locatie

Postbus:
Postbus 1050
6040 KB ROERMOND

Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur VMBO: Marion van Kempen
Decaan: Jos Abels

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Gewoon nette jongens😂- zeggen ze zelf en hun juf mevrouw Sturme
Impressie schaatsfestijn vandaag.
Laatste evaluatiedag CITAVERDE Roermond met aandacht voor LOB - kennismaken met MBO opleidingen en creatieve en verzorgende lessen D&P.
Start Hippisch College Limburg- CITAVERDE College Roermond Het Hippisch College is onder veel belangstelling van start gegaan. Citaverde in Roermond heeft 1,9 miljoen euro gekregen om de mbo- paardenopleiding te verbeteren zodat het beter kan aansluiten op de vraag van het Limburgse hippische bedrijfsleven. Het Hippisch College Limburg zal meer arbeidsmarktrelevant onderwijs bieden en het praktijkonderwijs in de hippische opleidingen integreren. De verwachting is dat hiermee een kwaliteitsslag gemaakt kan worden waarmee mbo-studenten beter voorbereid zijn op wat de paardensport en -houderij van personeel vraagt.
Evaluatiedagen- Dienstverlening en Producten- Workshop Graffiti. De leerlingen hebben met potlood een ontwerp van een eigen gekozen naam / onderwerp geschetst. Vervolgens met kleurpotlood, viltstiften en zwarte marker uitgewerkt.
Onze kanjers aan het werk tijdens de finale van de skills talent in Leeuwarden.
SPORT & BEWEGING Vandaag stonden tijdens de evaluatiedagen wederom Sport & Spel op het programma in het kader van een gezonde geest in een gezond lijf. We zagen onder meer de volgende spelletjes: Slingerbal, Knotshockey, Levend Jenga en Pannakooi.
Deze 3 kanjers van het CITAVERDE College strijden mee in het team Limburg met hun techniekdocent de heer Luyten in de NL Skills Talents wedstrijd in Leeuwarden. De leerlingen Janneke, Romy , Clim en docent techniek W. Luyten hebben vandaag kennisgemaakt met de landelijke techniek wedstrijd Skills Talents. Het programma voor vandaag was een rondleiding op de Skills The Finals in het WTC Expo in Leeuwarden. Morgen moeten de leerlingen de wedstrijd aangaan tegen andere scholen van andere provincies Heel veel succes!
Onze leerlingen maakten in het kader van Dienstverlening & Producten kennis met loonwerk & cultuurtechnische machines. Echte mighty machines.