Afbeelding

Welkom bij MAVO Nederweert!

CITAVERDE College Nederweert biedt middelbaar onderwijs aan op VMBO-niveau. Naast theoretische vakken, zoals wiskunde, Duits, Engels en economie geven we ook praktische vakken (in de GL). Het examenprogramma Dienstverlening en Producten bereidt de leerling voor op een doordachte keuze voor een vervolgopleiding. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren van het MBO op niveau 4. Maar ook naar een vervolgstudie op de HAVO!

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de leerwegen van het VMBO. Onze school in Nederweert is gespecialiseerd in onderwijs op MAVO-niveau, maar ook goede Kader-leerlingen zijn van harte welkom! De school biedt de volgende leerwegen aan:

  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5 theorievakken en 1 praktijkvak
  • Theoretische diploma  (TL / Theoretisch) alleen theorievakken
  • MAVO-plus, voor leerlingen die vanaf het eerste leerjaar al weten dat zij de overstap naar HAVO nastreven of die de overstap naar HAVO nog te groot vinden

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Je leert er uit boeken en je leert deze kennis toe te passen tijdens projectmiddagen. Bij CITAVERDE College Nederweert stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit dan het advies van de basisschool.

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  ' over VMBO'. 

Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Nederweert?

Locatie

Postbus:
Postbus 2709
6030 AA Nederweert

Directeur: Eric Bouwman
Decaan: Sandra Stals

Adres:
Pastoor van der Steenstraat 5
6031 EB Nederweert
T: 0495 - 632 130
E: nederweert@citaverde.nl
Video's meer
meer
Afbeelding

Meer informatie

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Nederweert? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie.

Of neem contact met ons op!

Voor nieuwe leerlingen en hun ouders

Wilt u meer weten over het VMBO-Groen onderwijs van onze MAVO in het Groen? Kom dan naar een van onze voorlichtingsmomenten! Hier komt u alles te weten over onze school. We nemen u mee door de school, vertellen wat u van ons als school kunt verwachten en er is uiteraard tijd om uw vragen beantwoord te krijgen.  

Aansluiten bij de leerling

De school kent een wekelijkse projectmiddag in klas 1 en 2. Op deze middag worden leerlingen veelal praktisch uitgedaagd, waarbij talenten komen bovendrijven. Dit kan variëren van het uitvoeren van een toneelstuk tot het destilleren van alcohol uit wijn of het bezoeken van een bedrijf. School wil aansluiten bij wat de leerling interesseert en wil het onderwijs meer kwaliteit bieden en leuk maken. Leren samenwerken en kennis maken met de verschillende beroepsvelden vindt school belangrijke items. De school heeft veel aandacht voor gezonde voeding en beweging, respect voor de leefomgeving en zorg voor milieu en natuur. Deze uitgangspunten zie je terug in de lessen. De leerling kiest een vakkenpakket van zes of zeven vakken.

Je kunt in principe alle richtingen uit na het VMBO: Techniek, Economie, Zorg & Welzijn of Groen. Hoewel de MAVO alleen in Nederweert wordt aangeboden, kan een leerling bij één van de andere locaties van het CITAVERDE College wel het diploma Theoretische Leerweg behalen. Het betreft dan een leerling die de Gemengde Leerweg met een extra vak heeft gevolgd. Deze leerling kan op verzoek - wanneer hij of zij verder voldoet aan de zak-/slaagregeling VMBO - het diploma Theoretische Leerweg uitgereikt krijgen.

Lees meer over het VMBO-onderwijs

 

Volg ons op social media
Jong of oud, als je van planten en dieren houdt, maakt dat niet uit! Cliënten van zorgcentrum St Joseph met interesse in planten en dieren kwamen bij ons op bezoek. Vol enthousiasme vertelden leerlingen over wat ze geleerd hadden. Ook de begeleiders van de cliënten genoten van het bezoek. Iedereen bedankt voor deze ochtend!
Ons project Fooddesign werd onlangs in stijl afgesloten. Tweedejaars leerlingen bedachten allerlei nieuwe producten waarvan enkele zeker bij bedrijven in de smaak zouden kunnen vallen! Zoetkool, vitaminenkauwgom, het kwam allemaal voorbij. Met de tips en tops van fooddesigner Annelies en professionele fotograaf Ed kregen ze weer allemaal nieuwe ideeën. Creativiteit ten top!
Presentatie over Robotica / CITAVERDE College BANK Op de gratis bijeenkomst van 5 juni a.s. in Nederweert neemt ondernemer Mike van Rijswijk ons mee in de fascinerende wereld van robotica. Wat betekenen de snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van robotica voor ethiek? Meer informatie en gratis aanmelden via https://www.citaverde.nl/over-citaverde/collegebank/#nw CITAVERDE College Bank is een reeks interessante bijeenkomsten, speciaal voor onze bedrijfsrelaties en oud-studenten. We hebben een afwisselend programma opgesteld en al onze locaties komen aan bod, zodat er voor iedereen wel iets interessants bij zit. Citaverde College Nederweert
Onze eerstejaars volgden een theater- en dansproject genaamd: 'Ik en de ander'. Deze week was het eindresultaat te zien tijdens een voorstelling in Theaterboerderij Boeket in Nederweert. Super knap wat ze in vijf weken neer hebben gezet! Met dank aan RICK CultuurenKunsteducatie
Er zijn nog een paar plekken beschikbaar op onze high tea op donderdagmiddag 18 april! Wil jij proeven wat onze tweedejaars op culinair gebied allemaal al geleerd hebben? Reserveer dan zeker een plekje. Reserveer een tafel op onze high tea! Reserveer een tafel op onze high tea! Hoe kun je het beste je horeca-skills oefenen? Wij toveren de aula van het CITAVERDE College Nederweert om tot een heus restaurant. Ben jij er bij op 18 april?