Welkom bij MAVO Nederweert!

CITAVERDE College Nederweert biedt middelbaar onderwijs aan op VMBO-niveau. Naast theoretische vakken, zoals wiskunde, Duits, Engels en economie geven we ook praktische vakken (in de GL). 

Het examenprogramma Dienstverlening en Producten bereidt de leerling voor op een doordachte keuze voor een vervolgopleiding. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren van het MBO op niveau 4. Maar ook naar een vervolgstudie op de HAVO!

Hieronder vertellen wij u meer over ons onderwijs.

Lees meer
Afbeelding

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de  leerwegen van het VMBO. Onze school in Nederweert is gespecialiseerd in onderwijs op MAVO-niveau, maar ook goede Kader-leerlingen zijn van harte welkom! De school biedt de volgende leerwegen aan:

  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5 theorievakken en 1 praktijkvak
  • Theoretische diploma  (TL / Theoretisch) alleen theorievakken
  • MAVO-plus, voor leerlingen die vanaf het eerste leerjaar al weten dat zij de overstap naar HAVO nastreven of die de overstap naar HAVO nog te groot vinden
Afbeelding

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Je leert er uit boeken en je leert deze kennis toe te passen tijdens projectmiddagen. Bij CITAVERDE College Nederweert stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit dan het advies van de basisschool.

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  ' over VMBO'. 

Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Nederweert?

Lees meer
Locatie

Postbus:
Postbus 2709
6030 AA Nederweert

Directeur: Marisol Becerra
Decaan: Sandra Stals

Adres:
Pastoor van der Steenstraat 5
6031 EB Nederweert
T: 0495 - 632 130
E: nederweert@citaverde.nl

Meer informatie

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Nederweert? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie.

Of neem contact met ons op!

Voor nieuwe leerlingen en hun ouders

Wilt u meer weten over het VMBO-Groen onderwijs van onze MAVO in het Groen? Kom dan naar een van onze voorlichtingsmomenten! Hier komt u alles te weten over onze school. We nemen u mee door de school, vertellen wat u van ons als school kunt verwachten en er is uiteraard tijd om uw vragen beantwoord te krijgen.  

Lees meer
Afbeelding

Aansluiten bij de leerling

De school kent een wekelijkse projectmiddag in klas 1 en 2. Op deze middag worden leerlingen veelal praktisch uitgedaagd, waarbij talenten komen bovendrijven. Dit kan variëren van het uitvoeren van een toneelstuk tot het destilleren van alcohol uit wijn of het bezoeken van een bedrijf. School wil aansluiten bij wat de leerling interesseert en wil het onderwijs meer kwaliteit bieden en leuk maken. Leren samenwerken en kennis maken met de verschillende beroepsvelden vindt school belangrijke items. De school heeft veel aandacht voor gezonde voeding en beweging, respect voor de leefomgeving en zorg voor milieu en natuur. Deze uitgangspunten zie je terug in de lessen. De leerling kiest een vakkenpakket van zes of zeven vakken.

Je kunt in principe alle richtingen uit na het VMBO: Techniek, Economie, Zorg & Welzijn of Groen. Hoewel de MAVO alleen in Nederweert wordt aangeboden, kan een leerling bij één van de andere locaties van het CITAVERDE College wel het diploma Theoretische Leerweg behalen. Het betreft dan een leerling die de Gemengde Leerweg met een extra vak heeft gevolgd. Deze leerling kan op verzoek - wanneer hij of zij verder voldoet aan de zak-/slaagregeling VMBO - het diploma Theoretische Leerweg uitgereikt krijgen.

Lees meer over het VMBO-onderwijs

 

Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
De coronacoupe is (gelukkig!) iets uit het verleden nu we weer naar de kapper mogen. Het diende wel als inspiratie voor deze 'gekke haren' opdracht van mevrouw Schlangen. De resultaten mogen er zijn! De coronacoupe is (gelukkig!) iets uit het verleden nu we weer naar de kapper mogen. Het diende wel als inspiratie voor deze 'gekke haren' opdracht van mevrouw Schlangen. De resultaten mogen er zijn!
We hebben het practicumlokaal coronaproof ingericht zodat de leerlingen vandaag onder toeziend oog van meneer Frenken een electrische thermometer (NTC) kunnen bouwen tijdens de natuurkundeles. We hebben het practicumlokaal coronaproof ingericht zodat de leerlingen vandaag onder toeziend oog van meneer Frenken een electrische thermometer (NTC) kunnen bouwen tijdens de natuurkundeles.
Hoe beleefden onze docenten het afgelopen jaar? We spraken met mevrouw Maessen (Engels) en mevrouw Bors (geschiedenis) over hun ervaringen voor de (virtuele) klas. Klik op de link voor het hele interview! Lesgeven in tijden van corona Hanneke Maessen en Joëlle Bors geven les op CITAVERDE Nederweert. Hoe hebben zij het afgelopen jaar beleefd? Ze vertellen over hun ervaringen voor de (virtuele) klas.
Heb je onze live open dag gemist? Geen zorgen, online kun je namelijk nog steeds een kijkje nemen. Klik op de groene deur en treed onze virtuele wereld binnen! Zo kom je meer te weten over de overstap van groep 8 naar klas 1, zie en hoor je wat onze leerlingen van onze school vinden, krijg je meer informatie over de diverse vakken en ontmoet je vast een paar docenten. Heel veel plezier! vmbonederweert Virtual Tour
Vanavond organiseren wij de XTRA Online Open Dag VMBO. Heb jij je keuze al gemaakt? Dan kun je je nu alvast inschrijven voor de aanmeldavond op 8 of 9 maart, via deze link: ww.citaverde.nl/vmbo/locaties/nederweert/aanmelden-vmbo-nederweert/ Vanavond organiseren wij de XTRA Online Open Dag VMBO. Heb jij je keuze al gemaakt? Dan kun je je nu alvast inschrijven voor de aanmeldavond op 8 of 9 maart, via deze link: ww.citaverde.nl/vmbo/locaties/nederweert/aanmelden-vmbo-nederweert/