Welkom bij MAVO Nederweert!

CITAVERDE College Nederweert biedt middelbaar onderwijs aan op VMBO-niveau. Naast theoretische vakken, zoals wiskunde, Duits, Engels en economie geven we ook praktische vakken (in de GL). 

Het examenprogramma Dienstverlening en Producten bereidt de leerling voor op een doordachte keuze voor een vervolgopleiding. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren van het MBO op niveau 4. Maar ook naar een vervolgstudie op de HAVO!

Hieronder vertellen wij u meer over ons onderwijs.

Lees meer
Afbeelding

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de  leerwegen van het VMBO. Onze school in Nederweert is gespecialiseerd in onderwijs op MAVO-niveau, maar ook goede Kader-leerlingen zijn van harte welkom! De school biedt de volgende leerwegen aan:

  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5 theorievakken en 1 praktijkvak
  • Theoretische diploma  (TL / Theoretisch) alleen theorievakken
  • MAVO-plus, voor leerlingen die vanaf het eerste leerjaar al weten dat zij de overstap naar HAVO nastreven of die de overstap naar HAVO nog te groot vinden
Afbeelding

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Je leert er uit boeken en je leert deze kennis toe te passen tijdens projectmiddagen. Bij CITAVERDE College Nederweert stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit dan het advies van de basisschool.

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  ' over VMBO'. 

Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Nederweert?

Lees meer
Locatie

Postbus:
Postbus 2709
6030 AA Nederweert

Directeur: Marisol Becerra
Decaan: Sandra Stals

Adres:
Pastoor van der Steenstraat 5
6031 EB Nederweert
T: 0495 - 632 130
E: nederweert@citaverde.nl

Meer informatie

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Nederweert? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie.

Of neem contact met ons op!

Voor nieuwe leerlingen en hun ouders

Wilt u meer weten over het VMBO-Groen onderwijs van onze MAVO in het Groen? Kom dan naar een van onze voorlichtingsmomenten! Hier komt u alles te weten over onze school. We nemen u mee door de school, vertellen wat u van ons als school kunt verwachten en er is uiteraard tijd om uw vragen beantwoord te krijgen.  

Lees meer
Afbeelding

Aansluiten bij de leerling

De school kent een wekelijkse projectmiddag in klas 1 en 2. Op deze middag worden leerlingen veelal praktisch uitgedaagd, waarbij talenten komen bovendrijven. Dit kan variëren van het uitvoeren van een toneelstuk tot het destilleren van alcohol uit wijn of het bezoeken van een bedrijf. School wil aansluiten bij wat de leerling interesseert en wil het onderwijs meer kwaliteit bieden en leuk maken. Leren samenwerken en kennis maken met de verschillende beroepsvelden vindt school belangrijke items. De school heeft veel aandacht voor gezonde voeding en beweging, respect voor de leefomgeving en zorg voor milieu en natuur. Deze uitgangspunten zie je terug in de lessen. De leerling kiest een vakkenpakket van zes of zeven vakken.

Je kunt in principe alle richtingen uit na het VMBO: Techniek, Economie, Zorg & Welzijn of Groen. Hoewel de MAVO alleen in Nederweert wordt aangeboden, kan een leerling bij één van de andere locaties van het CITAVERDE College wel het diploma Theoretische Leerweg behalen. Het betreft dan een leerling die de Gemengde Leerweg met een extra vak heeft gevolgd. Deze leerling kan op verzoek - wanneer hij of zij verder voldoet aan de zak-/slaagregeling VMBO - het diploma Theoretische Leerweg uitgereikt krijgen.

Lees meer over het VMBO-onderwijs

 

Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Wij versierden gisteren samen de kerstboom. We hadden allemaal behoefte aan wat kleur en vrolijkheid. Dat is gelukt, een aantal leerlingen zetten het spontaan op een dansen!
Vandaag is het Dag van de Ondernemer. De afgelopen weken ontwikkelden leerlingen spelenderwijs hun ondernemersvaardigheden met een ruilspel. Ze startten met een klein voorwerp dat ze van thuis meenamen waarna het de kunst was om het originele voorwerp te ruilen voor een ander (waardevoller) voorwerp. Zo leren ze communiceren, onderhandelen en vooral, niet opgeven! Zie daar, van paperclip tot fauteuil. Dat is zeker ondernemend te noemen! Tijdlijnfoto's Vandaag is het Dag van de Ondernemer. De afgelopen weken ontwikkelden leerlingen spelenderwijs hun ondernemersvaardigheden met een ruilspel. Ze startten met een klein voorwerp dat ze van thuis meenamen waarna het de kunst was om het originele voorwerp te ruilen voor een ander (waardevoller) voorwerp. Zo leren ze communiceren, onderhandelen en vooral, niet opgeven! Zie daar, van paperclip tot fauteuil. Dat is zeker ondernemend te noemen!
Onze 3D printer zag onlangs spoken! We printten namelijk deze bijzondere spookjes voor NODE-Duplop waar de poppetjes helpen om situaties, problemen of uitdagingen inzichtelijk te maken voor kinderen en ouders. Uploads vanaf je telefoon We kunnen weer een ✅ zetten! Dankzij Citaverde College Nederweert kunnen we ons aanbod uitbreiden! Deze spookjes gaan gebruikt worden bij NODE-Duplop! Ze worden gebruikt om de problematiek van een kind, een ouder of een systeem te verbeelden! Heel veel dank voor jullie medewerking.
Het is deze week Zero Waste Week. Een belangrijke week voor onze MAVO in het groen. Wij voegen geregeld de daad bij het woord om onze school nóg groener te maken. Zo gebruiken wij geen wegwerpbekers meer, mogen leerlingen en docenten gratis water tappen, beperken we het gebruik van papier en ontvangen we zo min mogelijk reclame (dat allemaal in plastic verpakt is). Want we verdienen allemaal een mooier, beter en leuker leven. Nu, maar zeker ook later. Happy Zero Waste Week! Het is deze week Zero Waste Week. Een belangrijke week voor onze MAVO in het groen. Wij voegen geregeld de daad bij het woord om onze school nóg groener te maken. Zo gebruiken wij geen wegwerpbekers meer, mogen leerlingen en docenten gratis water tappen, beperken we het gebruik van papier en ontvangen we zo min mogelijk reclame (dat allemaal in plastic verpakt is). Want we verdienen allemaal een mooier, beter en leuker leven. Nu, maar zeker ook later. Happy Zero Waste Week!
Ondanks alle beperkingen is het ons toch gelukt een Cultuurdag te organiseren met RICK raakt. Gelukkig, want vorige week donderdag konden de leerlingen van leerjaar 3 hierdoor toch verschillende workshops zoals muziek maken met een loop station en mixed media portrait volgen. De resultaten mogen er zeker wezen! Foto's uit het bericht van Citaverde College Nederweert