Welkom bij MAVO Nederweert!

CITAVERDE College Nederweert biedt middelbaar onderwijs aan op VMBO-niveau. Naast theoretische vakken, zoals wiskunde, Duits, Engels en economie geven we ook praktische vakken (in de GL). 

Het examenprogramma Dienstverlening en Producten bereidt de leerling voor op een doordachte keuze voor een vervolgopleiding. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren van het MBO op niveau 4. Maar ook naar een vervolgstudie op de HAVO!

Hieronder vertellen wij u meer over ons onderwijs.

Lees meer
Afbeelding

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de  leerwegen van het VMBO. Onze school in Nederweert is gespecialiseerd in onderwijs op MAVO-niveau, maar ook goede Kader-leerlingen zijn van harte welkom! De school biedt de volgende leerwegen aan:

  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5 theorievakken en 1 praktijkvak
  • Theoretische diploma  (TL / Theoretisch) alleen theorievakken
  • MAVO-plus, voor leerlingen die vanaf het eerste leerjaar al weten dat zij de overstap naar HAVO nastreven of die de overstap naar HAVO nog te groot vinden
Afbeelding

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Je leert er uit boeken en je leert deze kennis toe te passen tijdens projectmiddagen. Bij CITAVERDE College Nederweert stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit dan het advies van de basisschool.

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  ' over VMBO'. 

Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Nederweert?

Lees meer
Locatie

Postbus:
Postbus 2709
6030 AA Nederweert

Directeur: Marisol Becerra
Decaan: Sandra Stals

Adres:
Pastoor van der Steenstraat 5
6031 EB Nederweert
T: 0495 - 632 130
E: nederweert@citaverde.nl

Meer informatie

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Nederweert? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie.

Of neem contact met ons op!

Voor nieuwe leerlingen en hun ouders

Wilt u meer weten over het VMBO-Groen onderwijs van onze MAVO in het Groen? Kom dan naar een van onze voorlichtingsmomenten! Hier komt u alles te weten over onze school. We nemen u mee door de school, vertellen wat u van ons als school kunt verwachten en er is uiteraard tijd om uw vragen beantwoord te krijgen.  

Lees meer
Afbeelding

Aansluiten bij de leerling

De school kent een wekelijkse projectmiddag in klas 1 en 2. Op deze middag worden leerlingen veelal praktisch uitgedaagd, waarbij talenten komen bovendrijven. Dit kan variëren van het uitvoeren van een toneelstuk tot het destilleren van alcohol uit wijn of het bezoeken van een bedrijf. School wil aansluiten bij wat de leerling interesseert en wil het onderwijs meer kwaliteit bieden en leuk maken. Leren samenwerken en kennis maken met de verschillende beroepsvelden vindt school belangrijke items. De school heeft veel aandacht voor gezonde voeding en beweging, respect voor de leefomgeving en zorg voor milieu en natuur. Deze uitgangspunten zie je terug in de lessen. De leerling kiest een vakkenpakket van zes of zeven vakken.

Je kunt in principe alle richtingen uit na het VMBO: Techniek, Economie, Zorg & Welzijn of Groen. Hoewel de MAVO alleen in Nederweert wordt aangeboden, kan een leerling bij één van de andere locaties van het CITAVERDE College wel het diploma Theoretische Leerweg behalen. Het betreft dan een leerling die de Gemengde Leerweg met een extra vak heeft gevolgd. Deze leerling kan op verzoek - wanneer hij of zij verder voldoet aan de zak-/slaagregeling VMBO - het diploma Theoretische Leerweg uitgereikt krijgen.

Lees meer over het VMBO-onderwijs

 

Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Het is vandaag duurzame dinsdag. Dit onderwerp ligt ons nauw aan het hart! Met zowel grote als kleine initiatieven zijn wij – samen met de leerlingen – bijna dagelijks met dit onderwerp bezig. Wat doen we dan zoal? 'Drie keer duurzaam’ bij CITAVERDE Nederweert! Duurzame dinsdag; 'drie keer duurzaam’ bij CITAVERDE Nederweert Het is duurzame dinsdag. Met zowel grote als kleine initiatieven zijn wij – samen met de leerlingen – bijna dagelijks met dit onderwerp bezig. Wat doen we dan zoal? 'Drie keer duurzaam’ bij CITAVERDE Nederweert!
Sneak peek! In de zomervakantie is er in en om onze school het een en ander veranderd. Waaronder het Open Leercentrum, beter bekend als het OLC. Nog wat puntjes op de i, en dan kunnen we midden volgende week de eerste leerlingen gaan ontvangen! 🤩 #metinachtnemingvandemaatregelen #wemogenweer #zinin #nieuwschooljaar
Vandaag is het Wereld Emoji Dag! Hoe voel jij je vandaag? 🥳🤩😁😀🙃🤪 Fijne vakantie iedereen! #WorldEmojiDay #wereldemojidag
Gefeliciteerd aan alle geslaagden! Bekijk hier de foto’s van klas 4a en 4b: Foto’s klas 4a: https://www.nederweert24.nl/2020/07/09/diploma-uitreiking-citaverde-nederweert-klas-4a-fotos/ Foto’s klas 4b: https://www.nederweert24.nl/2020/07/09/diploma-uitreiking-citaverde-nederweert-klas-4b-fotos/ Diploma-uitreiking CITAVERDE Nederweert | Klas 4A (Foto's) - Nederweert24 […]
Citaverde Nederweert heeft het hoogst haalbare keurmerk van Eco-Schools behaald, de Groene Vlag! Daar zijn we uiteraard bijzonder trots op. Een dikke pluim voor ons Eco-Team! 🥳🤩 CITAVERDE Nederweert behaalt de Groene Vlag - Nederweert24 […]