Welkom bij MAVO Nederweert!

CITAVERDE College Nederweert biedt middelbaar onderwijs aan op VMBO-niveau. Naast theoretische vakken, zoals wiskunde, Duits, Engels en economie geven we ook praktische vakken (in de GL). Het examenprogramma Dienstverlening en Producten bereidt de leerling voor op een doordachte keuze voor een vervolgopleiding. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren van het MBO op niveau 4. Maar ook naar een vervolgstudie op de HAVO!

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de leerwegen van het VMBO. Onze school in Nederweert is gespecialiseerd in onderwijs op MAVO-niveau, maar ook goede Kader-leerlingen zijn van harte welkom! De school biedt de volgende leerwegen aan:

  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5 theorievakken en 1 praktijkvak
  • Theoretische diploma  (TL / Theoretisch) alleen theorievakken
  • MAVO-plus, voor leerlingen die vanaf het eerste leerjaar al weten dat zij de overstap naar HAVO nastreven of die de overstap naar HAVO nog te groot vinden

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Je leert er uit boeken en je leert deze kennis toe te passen tijdens projectmiddagen. Bij CITAVERDE College Nederweert stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit dan het advies van de basisschool.

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  ' over VMBO'. 

Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Nederweert?

Lees meer
Afbeelding
Locatie

Postbus:
Postbus 2709
6030 AA Nederweert

Directeur: Marisol Becerra
Decaan: Sandra Stals

Adres:
Pastoor van der Steenstraat 5
6031 EB Nederweert
T: 0495 - 632 130
E: nederweert@citaverde.nl

Meer informatie

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Nederweert? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie.

Of neem contact met ons op!

Voor nieuwe leerlingen en hun ouders

Wilt u meer weten over het VMBO-Groen onderwijs van onze MAVO in het Groen? Kom dan naar een van onze voorlichtingsmomenten! Hier komt u alles te weten over onze school. We nemen u mee door de school, vertellen wat u van ons als school kunt verwachten en er is uiteraard tijd om uw vragen beantwoord te krijgen.  

Lees meer
Afbeelding

Aansluiten bij de leerling

De school kent een wekelijkse projectmiddag in klas 1 en 2. Op deze middag worden leerlingen veelal praktisch uitgedaagd, waarbij talenten komen bovendrijven. Dit kan variëren van het uitvoeren van een toneelstuk tot het destilleren van alcohol uit wijn of het bezoeken van een bedrijf. School wil aansluiten bij wat de leerling interesseert en wil het onderwijs meer kwaliteit bieden en leuk maken. Leren samenwerken en kennis maken met de verschillende beroepsvelden vindt school belangrijke items. De school heeft veel aandacht voor gezonde voeding en beweging, respect voor de leefomgeving en zorg voor milieu en natuur. Deze uitgangspunten zie je terug in de lessen. De leerling kiest een vakkenpakket van zes of zeven vakken.

Je kunt in principe alle richtingen uit na het VMBO: Techniek, Economie, Zorg & Welzijn of Groen. Hoewel de MAVO alleen in Nederweert wordt aangeboden, kan een leerling bij één van de andere locaties van het CITAVERDE College wel het diploma Theoretische Leerweg behalen. Het betreft dan een leerling die de Gemengde Leerweg met een extra vak heeft gevolgd. Deze leerling kan op verzoek - wanneer hij of zij verder voldoet aan de zak-/slaagregeling VMBO - het diploma Theoretische Leerweg uitgereikt krijgen.

Lees meer over het VMBO-onderwijs

 

Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Onze vierdejaars leerling Niek hield kortgeleden bij het vak Nederlands een presentatie over de Sint Antonius Molen in Weert. De molen is sinds 2006 in het bezit van zijn ouders, die het hebben gerestaureerd en er een woning in gebouwd hebben. Aan het einde van zijn presentatie nodigde hij de klas uit om eens te komen kijken. Onlangs was het zo ver! Klas 4A ging op bezoek bij de Weertse molen waarin zijn familie zoveel werk heeft gestoken. En dat was te zien! Verrassend hoe je in zo’n bijzonder gebouw kunt wonen.
Waar komt je eten vandaan? Dat is de naam van het lopende project voor een groepje eerstejaars. Hiervoor zoeken ze de ingrediënten voor pannenkoeken bij elkaar. Eerst gingen ze op zoek naar melk bij Texas Langhornranch. Leerlingen hebben hier gezien hoe het proces eruit ziet van de melk; van koe tot in de koelkast. De bevlogen eigenaresse Marianne Adriaans heeft de leerlingen op enorm enthousiaste wijze meegenomen in deze wereld. Een super leerzame middag met veel informatie die ook op een leuke manier werd aangeboden in de vorm van spellen. Ze konden bij de kalfjes kijken en ze aaien en we mochten bij de Texas Longhorn met de langste hoorns van Europa kijken (2 meter breed!). De leerlingen hebben melk meegekregen voor de pannenkoeken en veel informatie verzameld voor hun eindpresentatie voor het einde van deze projectperiode. We hebben de dag afgesloten met... een lekker glaasje melk! Later zullen de leerlingen nog Happy-Ei (voor de eieren) en Varkenshouderij Schrieks-Martens (spek) bezoeken. Website Texas Longhorn: www.texaslonghorn.nl
De eerste kookles van 2020 is een feit. Wat een vrolijke keukenbrigade! Gerechten om je vingers bij af te likken; sandwiches oosterse kip en roomkaas, breekbrood met zalm en gehakt, zalm minipizza’s, spaghetti bolognese, pudding met bosvruchten en lange vingers en bosbessenflappen. Samen met kok Djuri Laenen en onze assistent leraar Rolf was het weer een feestje in de keuken. Benieuwd naar onze professionele keuken? Kom 7 februari vanaf 17.30 uur een kijkje nemen op onze open avond!
Mooi project in samenwerking met de Rabobank! Opbrengst economieproject CITAVERDE Nederweert en Rabobank naar minderbedeelden - Nederweert24 Binnen het vak ondernemen werken CITAVERDE College Nederweert en Rabobank Weerterland & Cranendonck samen aan een bijzonder project.
Wij zijn weer volop aan de bak in het nieuwe jaar. De konijnen waren uit logeren tijdens de kerstvakantie, maar zijn inmiddels weer terug op het honk. Verder zijn leerlingen druk geweest met onder meer planten en handboeketten maken. Met een klein zonnetje erbij was het fijn werken zo!
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...
Aanmelden voor een VMBO open dag bij CITAVERDE College
Open dag CITAVERDE College Ontdek het VMBO van CITAVERDE College! Bezoek de open dag.
Bezoek de open dag van CITAVERDE