Afbeelding

Welkom bij MAVO Nederweert!

CITAVERDE College Nederweert biedt middelbaar onderwijs aan op VMBO-niveau. Naast theoretische vakken, zoals wiskunde, Duits, Engels en economie geven we ook praktische vakken (in de GL). Het examenprogramma Dienstverlening en Producten bereidt de leerling voor op een doordachte keuze voor een vervolgopleiding. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren van het MBO op niveau 4. Maar ook naar een vervolgstudie op de HAVO!

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de leerwegen van het VMBO. Onze school in Nederweert is gespecialiseerd in onderwijs op MAVO-niveau, maar ook goede Kader-leerlingen zijn van harte welkom! De school biedt de volgende leerwegen aan:

  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5 theorievakken en 1 praktijkvak
  • Theoretische diploma  (TL / Theoretisch) alleen theorievakken
  • MAVO-plus, voor leerlingen die vanaf het eerste leerjaar al weten dat zij de overstap naar HAVO nastreven of die de overstap naar HAVO nog te groot vinden

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Je leert er uit boeken en je leert deze kennis toe te passen tijdens projectmiddagen. Bij CITAVERDE College Nederweert stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit dan het advies van de basisschool.

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  ' over VMBO'. 

Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Nederweert?

Locatie

Postbus:
Postbus 2709
6030 AA Nederweert

Directeur: Eric Bouwman
Decaan: Sandra Stals

Adres:
Pastoor van der Steenstraat 5
6031 EB Nederweert
T: 0495 - 632 130
E: nederweert@citaverde.nl
Video's meer
meer
Afbeelding

Meer informatie

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Nederweert? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie.

Of neem contact met ons op!

Voor nieuwe leerlingen en hun ouders

Wilt u meer weten over het VMBO-Groen onderwijs van onze MAVO in het Groen? Kom dan naar een van onze voorlichtingsmomenten! Hier komt u alles te weten over onze school. We nemen u mee door de school, vertellen wat u van ons als school kunt verwachten en er is uiteraard tijd om uw vragen beantwoord te krijgen.  

Aansluiten bij de leerling

De school kent een wekelijkse projectmiddag in klas 1 en 2. Op deze middag worden leerlingen veelal praktisch uitgedaagd, waarbij talenten komen bovendrijven. Dit kan variëren van het uitvoeren van een toneelstuk tot het destilleren van alcohol uit wijn of het bezoeken van een bedrijf. School wil aansluiten bij wat de leerling interesseert en wil het onderwijs meer kwaliteit bieden en leuk maken. Leren samenwerken en kennis maken met de verschillende beroepsvelden vindt school belangrijke items. De school heeft veel aandacht voor gezonde voeding en beweging, respect voor de leefomgeving en zorg voor milieu en natuur. Deze uitgangspunten zie je terug in de lessen. De leerling kiest een vakkenpakket van zes of zeven vakken.

Je kunt in principe alle richtingen uit na het VMBO: Techniek, Economie, Zorg & Welzijn of Groen. Hoewel de MAVO alleen in Nederweert wordt aangeboden, kan een leerling bij één van de andere locaties van het CITAVERDE College wel het diploma Theoretische Leerweg behalen. Het betreft dan een leerling die de Gemengde Leerweg met een extra vak heeft gevolgd. Deze leerling kan op verzoek - wanneer hij of zij verder voldoet aan de zak-/slaagregeling VMBO - het diploma Theoretische Leerweg uitgereikt krijgen.

Lees meer over het VMBO-onderwijs

 

Volg ons op social media
Ze zijn er hoor! Gisteravond ontvingen we de eerste kiekjes van onze derdejaars vanuit Berlijn. Deze studiereis staat bol van leerzame uitstapjes en natuurlijk de nodige gezelligheid. Zodra we meer foto's binnenkrijgen, delen we die uiteraard!
Welke school had het beste idee voor de invulling van Paarse Vrijdag? Over die vraag dacht een leerlingenteam van onze school na. Op deze dag wordt extra aandacht gegeven aan de vrijheid om te zijn wie je wil zijn. En nu is bekend geworden dat ze met hun ideeën de derde prijs hebben gewonnen! Trots! 😁 Citaverde College Nederweert wint derde prijs voor ideeën Paarse Vrijdag

 - Nederweert24 Welke school had het beste idee voor de invulling van Paarse Vrijdag? Over die vraag dacht een team van leerlingen, het zogeheten GSA-team, van het Citaverde College Nederweert na. En nu is bekend geworden dat ze er de derde prijs mee hebben gewonnen! De GSA (Gender and Sexuality Alliance) is een gr...
We hebben een winnaar! Tijdens onze Open dag stond er een heus parcours in onze gymzaal opgesteld. Wie kon die het snelste overmeesteren? Finn Smolenaers (rechts) is dat gelukt! Onze leerling Dylan bracht hem hoogstpersoonlijk een lekkere vlaai. Klasse Finn!
Leerlingen van klas 3 zijn op bezoek geweest bij Happy Ei aan de Eindhovensebaan in Nederweert. Zij bezochten het bedrijf in het kader van de loopbaanoriëntatielessen in klas 3. Happy Ei levert rechtstreeks van de boerderij, met zorg geproduceerd. Het familiebedrijf laat zien hoe je met duurzaam ondernemen het verschil maakt. Onze leerlingen vonden het heel interessant! Check voor meer foto's het bericht op Nederweert24! Citaverde College bezoekt Happy Ei (Foto's) - Nederweert24 Woensdagmiddag is het Citaverde College Nederweert op bezoek geweest bij Happy Ei aan de Eindhovensebaan in Nederweert. De school bezocht het bedrijf in het kader van de loopbaanoriëntatie lessen in klas 3. Tijdens deze lessen maken de leerlingen kennis met de 4 uitstroom profielen op het VMBO zoda...
Gespot in onze keuken, chef-kok Djuri Laenen! Hij heeft onze tweedejaars leerlingen laten zien hoe je een worstenbroodje moet maken. Tijdens de uitleg werd er driftig geschreven, leerlingen leerden nieuwe snijtechnieken en gingen daarna zelf aan de slag. Masterchefs in de dop!
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...
Aanmelden voor een VMBO open dag bij CITAVERDE College Vul onderstaand formulier in
Verplicht veld
Open dag CITAVERDE College Ontdek het VMBO van CITAVERDE College! Bezoek de open dag.
Bezoek de open dag van CITAVERDE