Afbeelding

Welkom bij MAVO Nederweert!

CITAVERDE College Nederweert biedt middelbaar onderwijs aan op VMBO-niveau. Naast theoretische vakken, zoals wiskunde, Duits, Engels en economie geven we ook praktische vakken (in de GL). Het examenprogramma Dienstverlening en Producten bereidt de leerling voor op een doordachte keuze voor een vervolgopleiding. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren van het MBO op niveau 4. Maar ook naar een vervolgstudie op de HAVO!

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de leerwegen van het VMBO. Onze school in Nederweert is gespecialiseerd in onderwijs op MAVO-niveau, maar biedt ook aan leerlingen met een Kader-advies kansen om hun talenten te ontwikkelen. De school biedt de volgende leerwegen aan:

  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5 theorievakken en 1 praktijkvak
  • Theoretische diploma  (TL / Theoretisch) alleen theorievakken
  • MAVO-plus, voor leerlingen die vanaf het eerste leerjaar al weten dat zij de overstap naar HAVO nastreven

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Je leert er uit boeken en je leert deze kennis toe te passen tijdens projectmiddagen. Bij CITAVERDE College Nederweert stromen leerlingen al jaren op een hoger niveau uit dan het advies van de basisschool.

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  ' over VMBO'. 

Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Nederweert?

Locatie

Postbus:
Postbus 2709
6030 AA Nederweert

Directeur: Eric Bouwman
Decaan: Sandra Stals

Adres:
Pastoor van der Steenstraat 5
6031 EB Nederweert
T: 0495 - 632 130
E: nederweert@citaverde.nl
Video's meer
meer
Afbeelding

Meer informatie

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Nederweert? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie.

Of neem contact met ons op!

Voor nieuwe leerlingen en hun ouders

Wilt u meer weten over het VMBO-Groen onderwijs van onze MAVO in het Groen? Kom dan naar een van onze voorlichtingsmomenten! Hier komt u alles te weten over onze school. We nemen u mee door de school, vertellen wat u van ons als school kunt verwachten en er is uiteraard tijd om uw vragen beantwoord te krijgen.  

Aansluiten bij de leerling

De school kent een wekelijkse projectmiddag in klas 1 en 2. Op deze middag worden leerlingen veelal praktisch uitgedaagd, waarbij talenten komen bovendrijven. Dit kan variëren van het uitvoeren van een toneelstuk tot het destilleren van alcohol uit wijn of het bezoeken van een bedrijf. School wil aansluiten bij wat de leerling interesseert en wil het onderwijs meer kwaliteit bieden en leuk maken. Leren samenwerken en kennis maken met de verschillende beroepsvelden vindt school belangrijke items. De school heeft veel aandacht voor gezonde voeding en beweging, respect voor de leefomgeving en zorg voor milieu en natuur. Deze uitgangspunten zie je terug in de lessen. De leerling kiest een vakkenpakket van zes of zeven vakken.

Je kunt in principe alle richtingen uit na het VMBO: Techniek, Economie, Zorg & Welzijn of Groen. Hoewel de MAVO alleen in Nederweert wordt aangeboden, kan een leerling bij één van de andere locaties van het CITAVERDE College wel het diploma Theoretische Leerweg behalen. Het betreft dan een leerling die de Gemengde Leerweg met een extra vak heeft gevolgd. Deze leerling kan op verzoek - wanneer hij of zij verder voldoet aan de zak-/slaagregeling VMBO - het diploma Theoretische Leerweg uitgereikt krijgen.

Lees meer over het VMBO-onderwijs

 

Volg ons op social media
Maandag 11 december vertrokken de derdejaars van CITAVERDE College Nederweert met de bus naar Berlijn voor een studiereis. Na een gezellige, lange busrit zijn de leerlingen meteen de stad gaan verkennen. Kijk op onze site voor foto's! Leerlingen CITAVERDE College Nederweert op studiereis naar Berlijn | Citaverde.nl Leerlingen CITAVERDE College Nederweert op studiereis naar Berlijn
Op 15 maart 2018 is er een nieuwe editie van Weert on Stage! VMBO-ers ontmoeten dan een grote groep mensen die allemaal een mooi beroep hebben. Vorig jaar lieten 120 beroepsbeoefenaren zich het hemd van het lijf vragen over hun beroep door 500 VMBO-ers. Dit jaar zoeken we opnieuw naar bevlogen beroepsbeoefenaren! Ook helpende handjes zijn welkom. Ben of ken jij iemand? Kijk dan snel op www.weertonstage.nl Beroepenfeest Weert on Stage mede georganiseerd door CITAVERDE Nederweert | Citaverde.nl Op 15 maart 2018 is Weert on Stage, m.m.v CITAVERDE College Nederweert. VBMO-ers ontmoeten beroepsbeoefenaars die allemaal een mooi vak of beroep hebben.
Vrijdag 8 december is het Paarse vrijdag, een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Op deze dag staat er een kraampje met wat meer info in de hal van het CITAVERDE College Nederweert. Doen jullie mee? CITAVERDE College Nederweert doet mee met Paarse vrijdag | Citaverde.nl CITAVERDE College Nederweert wil laten zien dat wij als school de homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders steunen.
Nog één keertje terugblikken naar onze geslaagde open dag deze maand! Onze Beau maakte er een vlog over! OPEN DAG CITAVERDE COLLEGE! Vlog #15 RANDOM VLOGS Ik (Beau) heb de open dag van mijn…
Voor onze derdejaars is er op 30 november een MBO-infoavond. Deze activiteit organiseert het CITAVERDE College samen met Philips van Horne, Het Kwadrant en Bravo College. De avond vindt plaats op het Philips van Horne en begint om 19.00 uur. Vast even rondneuzen bij MBO-opleidingen rondom Design, Retail, Dier, Natuur, Food en Agro? Dat kan ook bij CITAVERDE College! Bekijk onze MBO-opleidingen hier: https://www.citaverde.nl/mbo/opleidingen/