Afbeelding

Kennismaken met het VMBO

Het is toch heel spannend om van groep 8 naar de middelbare school te gaan. Een andere school, met andere kinderen, een andere manier van leren en daarnaast andere dingen leren... het is wel even wennen! Daarom heeft CITAVERDE College de KIK, of te wel: Kom in de Klas! Dit is een leerprogramma waarin groep 8 leerlingen kennis kunnen maken met de middelbare school en wat ze daar allemaal gaan beleven.

Wat is KIK?

Het doel van KIK is toekomstige VMBO-leerlingen kennis laten maken met CITAVERDE College Horst. Zij komen een dagdeel een kijkje nemen in de brugklas. Door écht op CITAVERDE een dag naar school te gaan, kun je al een beetje proeven hoe het is om naar een middelbare school te gaan. De afwisseling van theorie en praktijk staat in het KIK-programma centraal. Ook maken ze kennis met het groene onderwijs.

De KIK-middagen vinden plaats op donderdag 17 en 24 januari 2019.

Aanmelden

Kies hieronder de gewenste aanmelding voor de KIK-middag:

 

 

 

Volg ons op social media
Bericht van Sint Nicolaascomité Melderslo. Brugklassers Mats en Tijn waren talentvolle pietjes die zich in de ochtenduren energiek lieten uitleggen wat van hen verwacht werd, later in de ochtend fanatiek een spelletje kaart speelden om de laatste minuten te overbruggen en zich tijdens de intocht 's middags zeer gedreven kweten van hun taak om alle kinderen te voorzien van een handje pepernoten. Ze hebben nog kort hun hoofdrol gehad toen Sinterklaas wees op het belang van een pietenstage/-opleiding. Wat vooral opviel, was hun taakgerichtheid 's middags. Daarvoor grote hulde, want ze zijn jong van leeftijd, en het was druk; tijdens de intocht waren ze een beetje op zichzelf teruggeworpen. Ze bleven goed bij de les en waren proactief wanneer ze dachten dat een taak bij hen hoorde. Wat ons betreft verdienen ze dubbel en dwars een pietendiploma! Bijgaand een 1 foto van de "pieten in opleiding" (Tijn en Mats). Heel hartelijk dank aan Citaverde voor de samenwerking! ! Vriendelijke groet, Namens de werkgroep Sinterklaas Intocht Melderslo