Afbeelding

Kennismaken met het VMBO

Het is toch heel spannend om van groep 8 naar de middelbare school te gaan. Een andere school, met andere kinderen, een andere manier van leren en daarnaast andere dingen leren... het is wel even wennen! Daarom heeft CITAVERDE College de KIK, of te wel: Kom in de Klas! Dit is een leerprogramma waarin groep 8 leerlingen kennis kunnen maken met de middelbare school en wat ze daar allemaal gaan beleven.

Wat is KIK?

Het doel van KIK is toekomstige VMBO-leerlingen kennis laten maken met CITAVERDE College Horst. Zij komen een dagdeel een kijkje nemen in de brugklas. Door écht op CITAVERDE een dag naar school te gaan, kun je al een beetje proeven hoe het is om naar een middelbare school te gaan. De afwisseling van theorie en praktijk staat in het KIK-programma centraal. Ook maken ze kennis met het groene onderwijs.

De volgende KIK-middagen vinden plaats in februari 2020. 

Aanmelden kan op deze pagina vanaf december 2019.

 

Volg ons op social media
The Funfair Market zal morgen in de aula plaatsvinden i.v.m. de warmte. aanvang 12:00 uur einde 14:00 uur
Weg van Kunst DE WEDSTRIJD Ben je jong (12-18), origineel en goed in fotograferen, schilderen, boetseren of tekenen? Of maak je bijvoorbeeld video-installaties? Maak dan (alleen of met een groep) een kunstwerk aan de hand van één van de kunstwerken van de deelnemende kunstenaars van de Kunst – en Atelierroute Weg van Kunst. Je mag ook een kunstenaar als persoon of zijn gehele oeuvre als uitgangspunt nemen. SPELREGELS • Je kunstwerk mag bestaan uit minimaal één tot maximaal twaalf delen. • Maak een duidelijke foto van je kunstwerk. Deze foto (‘s) of fimpje dien je op te sturen voor 1 september naar: zeenkunstencultuurhadm@gmail.com. • Alle genres zijn toegestaan, van fotografie, schilderij tot installatie. • Binnen de wedstrijd wordt geen voorkeur gegeven voor een bepaald genre. • Adressen van de kunstenaars staan in de flyer van ‘Weg van Kunst’ vermeld. • Op de website www.zeen.online staat meer informatie over de deelnemende kunstenaars. • Vragen of twijfel? Mail dan naar dit email-adres: marian.litjens@gmail.com
Rondleiding KBO Castenray bij CITAVERDE College Horst Op woensdag 22 mei 2019 hebben 30 leden van KBO Castenray een bezoek gebracht aan onze school. Na ontvangst in de schoolkas met koffie/thee en een plakje cake, een presentatie van adjunct-directeur Marlies Scheres werden de gasten in 3 groepen rondgeleid door leerlingen. Er werden verschillende ruimtes bezocht o.a. het dierenlokaal met de dierenartsenpraktijk en techniek, aan het einde van de rondleiding werd de schooltuin en de belevingstuin bezocht. De leerlingen zijn ingezet vanuit hun maatschappelijke stage. Na afloop kregen alle gasten een wierookplantje en het AgroLeeft Magazine. Mooi is dat verschillende KBO verenigingen uit de regio onze school willen bezoeken.