Afbeelding

Kennismaken met het VMBO

Het is toch heel spannend om van groep 8 naar de middelbare school te gaan. Een andere school, met andere kinderen, een andere manier van leren en daarnaast andere dingen leren... het is wel even wennen! Daarom heeft CITAVERDE College de KIK, of te wel: Kom in de Klas! Dit is een leerprogramma waarin groep 8 leerlingen kennis kunnen maken met de middelbare school en wat ze daar allemaal gaan beleven.

Wat is KIK?

Het doel van KIK is toekomstige VMBO-leerlingen kennis laten maken met CITAVERDE College Horst. Zij komen een dagdeel een kijkje nemen in de brugklas. Door écht op CITAVERDE een dag naar school te gaan, kun je al een beetje proeven hoe het is om naar een middelbare school te gaan. De afwisseling van theorie en praktijk staat in het KIK-programma centraal. Ook maken ze kennis met het groene onderwijs.

De KIK-middag vindt plaats op donderdag 21 februari 2019.

Aanmelden

Kies hieronder de gewenste aanmelding voor de KIK-middag:

 

 

 

Volg ons op social media
Aniek Albers CITAVERDE College Horst winnaar essay challenge! In het schooljaar 2018-2019 heeft CITAVERDE College Horst ervoor gekozen om het AVO-blok (nederlands, engels, duits, wiskunde/rekenen) vorm te geven door middel van projecten. Na de gezamenlijke start, hebben studenten zelf mogen kiezen aan welke projecten ze gedurende 10 weken zouden gaan werken om hun studiepunten te behalen. Één van die projecten was het schrijven van een essay. Dit project was gekoppeld aan de ‘essay challenge’, een schrijfwedstrijd die was uitgeschreven in samenwerking met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Studenten kregen de opdracht om een betoog te schrijven over een duurzame ontwikkeling binnen de agrarische wereld en konden daarbij kiezen uit een viertal onderwerpen. Aniek Albers, leerling MBO4.3 paraveterinair, heeft deelgenomen aan het project essay schrijven en haar essay vervolgens ingestuurd naar de ‘essay challenge’. Op 26 maart kreeg ze te horen dat ze behoorde tot de 41 winnaars en werd uitgenodigd om haar essay op woensdag 17 april bij het ministerie te pitchen. Dat was al een hele prestatie… maar ook spannend. Docent Josje van Onna en 2 studiegenoten vertrokken 17 april naar Den Haag. Daar aangekomen bleek dat er veel goede ideeën waren aangedragen door mbo- en hbo-studenten dus de concurrentie was groot. Aniek was als laatste van haar groep aan de beurt en maakte van die mogelijkheid gebruik om een verbluffende indruk achter te laten bij de jury. Ze waren erg te spreken over haar voorstellen voor een duurzamere kippenhouderij en haar manier van presenteren. Na een spannende tijd wachten op de prijsuitreiking, werd alle inspanning en werk beloond. Aniek mocht de tweede plaats binnen haar categorie in ontvangst nemen en won daarmee een bedrag van maar liefst €250,-! Proficiat Aniek, een prestatie om trots op te zijn!
Hoe zorg je voor de juiste voorbereiding en de minste stress tijdens het leren van je examens? Dat zie je op ons Instagramkanaal, want deze week plaatsen we daar iedere dag een tip tegen examenstress! 😇📚 Volg deze week alle tips op: https://www.instagram/citaverde Instagram Post by CITAVERDE College • April 8, 2019 at 03:20AM PDT