Afbeelding

Inschrijfdagen voor schooljaar 2021-2022

Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor het VMBO bij CITAVERDE College Horst? U bent van harte welkom!  

Wij willen wij graag even persoonlijk met u en uw zoon of dochter kennismaken tijdens de inschrijfdagen op 8 en 9 maart 2021 van 17:00 tot 19:30 uur.

Graag meenemen:

  1. Schooladviesformulier
  2. Toetsgegevens (indien aanwezig) 
  3. Eventueel verklaring dyslexie/dyscalculie
  4. Eventueel andere belangrijke documenten
  5. E-mailadres groepsleerkracht(en) groep 8
  6. Tijdens de aanmeldingsdagen kunt u het paspoort of de identiteitskaart van uw zoon of dochter meenemen, zodat wij de juiste gegevens kunnen overnemen.
Lees meer
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
DefilΓ© voor Marie-JosΓ© πŸ˜…πŸŒΏπŸ·πŸ₯ Op deze Prinsjesdag hadden wij ons eigen defilΓ©; het afscheid van Marie-JosΓ© van Hegelsom. Zij was docente voor Profielvak Groen, deed de Marketing & PR en nog zoveel meer ... Gelukkig blijft ze voor de rest van haar leven BOA; een 𝘽π™ͺπ™žπ™©π™šπ™£π™œπ™šπ™¬π™€π™€π™£ π™Šπ™₯π™’π™šπ™§π™ π™―π™–π™–π™’ π˜Όπ™’π™—π™–π™¨π™¨π™–π™™π™šπ™ͺ𝙧 voor onze school.😁πŸ’ͺ Marie-JosΓ©, bedankt voor de fijne samenwerking. We wensen je veel geluk voor de toekomst, samen met al je familie tussen Grubbenvorst en AustraliΓ«. Wij zeggen 'tot ziens' πŸ‘‹ ➑️ Wil jij Marie-JosΓ© iets toewensen? Dan is dit je kans! πŸ“­
𝐋𝐄𝐑𝐄𝐍 𝐈𝐍 𝐃𝐄 ππ‘π€πŠπ“πˆπ‰πŠ 😁πŸ’ͺπŸ‘Š Afgelopen week trokken onze leerlingen uit leerjaar 4 naar Maasbree, naar het bedrijf van blauwe bessentelers Ruud en Melissa Twaalfhoven. Na een korte instructie gingen ze aan de slag met de pluk. Het thema van de les in het Profielvak Groen was namelijk 'oogsten'. Bedankt voor de leerzame middag! 🌿🌱 #blauwebessen #vitaminebommetjes #mjammie
Lees hier het artikel van onze adjunct directeur Marlies Scheres, als columnist in de HALLO Horst aan de Maas ! βœ’οΈπŸ“” ----------------------------------------------------------------------- * KANSEN * Vakantie is een moment van bezinning en tijd hebben om boeken te lezen. Als mij iets duidelijk geworden is deze zomer, is dat het over solidariteit tussen generaties in deze crisis gaat. Jongeren denken in deze tijd misschien anders over vrijheid, nabijheid, gezondheid en werken. Ze schieten af en toe uit de bocht als ze in groepen zijn. Ik had gehoopt dat de maatregelen versoepeld konden worden. Het tegendeel is waar. Jongeren die komend schooljaar in het mbo starten beginnen weer met onderwijs op afstand. Je zou zeggen, daar zijn ze net aan gewend, dus geen probleem. We hebben hier echter te maken met beroepsonderwijs waar leren in de praktijk middels stages een belangrijk onderdeel van het behalen van een diploma is. Het raakt me als ik wanhopige oproepen van ouders op Facebook zie voor een stageplek voor hun kind. Dat wil zeggen dat ze hun studie niet af kunnen maken of hun toekomstdromen niet kunnen invullen. In crisistijd staat het opleiden in bedrijven snel onder druk. Begrijpelijk misschien, maar uit eerdere crisisperiodes blijkt dat je zo een generatie jongeren verliest in beroepen die je heel hard nodig hebt voor de toekomst. Laat ons met ondernemers, overheid en onderwijs in de regio blijven investeren in jongeren, zodat ze kansen krijgen om zich te ontwikkelen; β€œit takes a whole village to raise a child”. Politiek en media besteden veel aandacht aan wat jongeren verkeerd doen in deze crisis. Ik las een inspirerend boek in de vakantie β€˜De meeste mensen deugen’. Ik hoop dat veel volksvertegenwoordigers en mediamensen dat ook gelezen hebben. Alleen de nadruk leggen op wat er allemaal niet goed is aan gedrag van sommige jongeren, leidt af van waar het over moet gaan, namelijk kansen blijven bieden om te groeien, te leren en een zelfstandig leven op te bouwen. Blijf ruimte en perspectief bieden voor stageplekken en ontwikkelmogelijkheden in bedrijven en faciliteer dat. Ook de meeste jongeren deugen.
Kijk toch eens hoe lief! πŸΆπŸ• #CITAVERDEvoorhetleven