Afbeelding

Inschrijfdagen voor schooljaar 2019-2020

Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor het VMBO bij CITAVERDE College Horst? U bent van harte welkom!  

Wij willen wij graag even persoonlijk met u en uw zoon of dochter kennismaken tijdens de inschrijfdagen op 18 en 19 maart van 17:00 tot 19:30 uur.

Graag meenemen:

  1. Schooladviesformulier
  2. Toetsgegevens (indien aanwezig) 
  3. Eventueel verklaring dyslexie/dyscalculie
  4. Eventueel andere belangrijke documenten
  5. E-mailadres groepsleerkracht(en) groep 8
  6. Tijdens de aanmeldingsdagen kunt u het paspoort of de identiteitskaart van uw zoon of dochter meenemen, zodat wij de juiste gegevens kunnen overnemen.
Directeur Horst vertelt over ... meer verhalen
" Ouders en leerlingen waarderen de manier van zelfstandig en actief leren op onze school. Dat doen we met persoonlijke begeleiding, ieder kind is uniek! "
meer verhalen
Volg ons op social media
Aniek Albers CITAVERDE College Horst winnaar essay challenge! In het schooljaar 2018-2019 heeft CITAVERDE College Horst ervoor gekozen om het AVO-blok (nederlands, engels, duits, wiskunde/rekenen) vorm te geven door middel van projecten. Na de gezamenlijke start, hebben studenten zelf mogen kiezen aan welke projecten ze gedurende 10 weken zouden gaan werken om hun studiepunten te behalen. Één van die projecten was het schrijven van een essay. Dit project was gekoppeld aan de ‘essay challenge’, een schrijfwedstrijd die was uitgeschreven in samenwerking met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Studenten kregen de opdracht om een betoog te schrijven over een duurzame ontwikkeling binnen de agrarische wereld en konden daarbij kiezen uit een viertal onderwerpen. Aniek Albers, leerling MBO4.3 paraveterinair, heeft deelgenomen aan het project essay schrijven en haar essay vervolgens ingestuurd naar de ‘essay challenge’. Op 26 maart kreeg ze te horen dat ze behoorde tot de 41 winnaars en werd uitgenodigd om haar essay op woensdag 17 april bij het ministerie te pitchen. Dat was al een hele prestatie… maar ook spannend. Docent Josje van Onna en 2 studiegenoten vertrokken 17 april naar Den Haag. Daar aangekomen bleek dat er veel goede ideeën waren aangedragen door mbo- en hbo-studenten dus de concurrentie was groot. Aniek was als laatste van haar groep aan de beurt en maakte van die mogelijkheid gebruik om een verbluffende indruk achter te laten bij de jury. Ze waren erg te spreken over haar voorstellen voor een duurzamere kippenhouderij en haar manier van presenteren. Na een spannende tijd wachten op de prijsuitreiking, werd alle inspanning en werk beloond. Aniek mocht de tweede plaats binnen haar categorie in ontvangst nemen en won daarmee een bedrag van maar liefst €250,-! Proficiat Aniek, een prestatie om trots op te zijn!
Hoe zorg je voor de juiste voorbereiding en de minste stress tijdens het leren van je examens? Dat zie je op ons Instagramkanaal, want deze week plaatsen we daar iedere dag een tip tegen examenstress! 😇📚 Volg deze week alle tips op: https://www.instagram/citaverde Instagram Post by CITAVERDE College • April 8, 2019 at 03:20AM PDT