Afbeelding

VMBO CITAVERDE College Horst

CITAVERDE College Horst biedt middelbaar onderwijs aan in het VMBO-Groen, één van de richtingen binnen het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren op alle niveaus van het MBO. 

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO-Groen. CITAVERDE College Horst biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk ligt op praktische invulling van de opleiding. 4 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 4 profielmodules en 4 keuzevakken.
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 5 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 4 profielmodules en 4 keuzevakken.
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  6 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 2 profielmodules en 2 keuzevakken.
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. CITAVERDE College Horst mag zich al sinds 2012 Excellente School noemen voor de goede onderwijsresultaten en het programma gericht op samenwerking met de omgeving.

Voor meer informatie over ons onderwijs kijkt u bij 'over VMBO'. Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Horst?

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Horst? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie. Of neem contact met ons op!

Locatie Directeur: Ton Hermans
Adjunct-directeur VMBO-B en MBO niv. 1 en 2: Marlies Scheres
Adjunct-directeur VMBO-K/G/T en MBO niv. 3 en 4: Ingrid Coenders
Decaan: Hans van den Heuvel

Adres:
Spoorweg 8
5963 NJ Horst
T: 077 - 3981620
E: horst@citaverde.nl
Video's meer
meer
Directeur Horst vertelt over ... meer verhalen
" Ouders en leerlingen waarderen de manier van zelfstandig en actief leren op onze school. Dat doen we met persoonlijke begeleiding, ieder kind is uniek! "
meer verhalen
Volg ons op social media
CITAVERDE OP Skills the Finals IN AMSTERDAM Van 20 t/m 22 maart vinden de andere landelijke finales van Skills plaats in de RAI in Amsterdam. Het CITAVERDE College wordt daar vertegenwoordigd door Doreen Luth voor de opleiding Bloem, groen en Styling en Richelle Coppelmans gaat ons vertegenwoordigen bij de wedstrijd Ondernemen/Retail. Daarnaast zijn er twee teams aanwezig vanuit het vmbo: Economie en Ondernemen: Ise Kersten, Wies Mertens, Floor Schobbers. Voor bloemwerk: Renske van Riel, Bryan Boom, Ted van de Ven. We wensen al onze kandidaten heel veel succes in Amsterdam. Wellicht vinden jullie het ook leuk om naar de RAI te komen om te genieten van dit spektakel! Op https://skillsthefinals.nl/ kun je zien wat er allemaal te doen is rondom de finalewedstrijden. Skills The Finals | STF
FILMPJES SKILLS THE FINALS! Groen Onderwijs
Lees nu de blog van oud-student Mark van Lipzig van Melkvee- en Zuivelboerderij 'De Brem Holsteins' over ondernemen in een veranderende wereld, het MBO en veel meer! 🐄 #bazenvanhetmbo https://bazenvanhetmbo.nl/laten-zien-wat-je-doet/ Laten zien wat je doet! – #BazenvanhetMBO “Veel mensen weten niet hoe het er echt aan toe gaat op de boerderij. Ik wil zoveel mogelijk mensen laten zien in wat voor mooie sector ik werk en hoe goed onze koeien het hebben.”
✔️ Ontdek CITAVERDE College tijdens de Open Dagen: - MBO op donderdag 31 januari (16:30-20:00u) - VMBO op vrijdag 1 februari (16:30-20:00u) 📝 Kom jij ook? Meld je hier aan: www.citaverde.nl/opendag
Maak kennis met de MBO-opleidingen van CITAVERDE College! ✔️ Bezoek onze MBO open dag op donderdag 31 januari (16:30-20:00u) in Heerlen, Horst of Roermond. 📝Aanmelden kan via https://www.citaverde.nl/mbo/open-dag-mbo/
Richelle Coppelmans door naar Skillsfinale Ondernemen/retail! Namens het CITAVERDE College heeft Richelle Coppelmans (43VG) deelgenomen aan de Skills wedstrijd Ondernemen/retail en zichzelf gekwalificeerd voor de finale. Ze werd tweede bij de kwalificatiewedstrijd. Tijdens de voorronde op 15 januari op het Arcus in Heerlen streden de beste 14 leerlingen van 14 verschillende MBO’s om een plekje in de finale. Richelle volgt het keuzedeel ondernemerschap op het CITAVERDE College in Horst en komt uit een echte ondernemersfamilie. Ze wist wel raad met de opdrachten. Eén van de opdrachten was het uitwerken en onderbouwen van een innovatief en origineel plan voor een onderneming. Richelle koos voor een onderneming die bruiloften in het buitenland organiseert. De jury was dusdanig onder de indruk dat ze voldoende punten kreeg om haar plek in de finale zeker te stellen. De finale vindt plaats in Amsterdam in de RAI van 20 t/m 22 maart. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Tijdens een voorronde op de eigen school, kwalificatiewedstrijden op diverse mbo-instellingen in heel Nederland en tot slot tijdens de nationale finales, strijden deelnemers om in hun vakgebied de beste van Nederland te worden. www.skillsheroes.nl www.skillsthefinals.nl
 CITAVERDE Horst 2x Superschool volgens Elsevier Bij CITAVERDE College Horst kan de vlag uit! Als enige school in Limburg heeft het VMBO van de CITAVERDE school in Hegelsom de titel “Superschool” ontvangen. Niet voor 1 leerweg, maar voor 2. En voor de andere leerweg is de score Goed ontvangen. Een mooie bekroning op het werk van alle enthousiaste medewerkers. In de regio Limburg scoort het CITAVERDE College Horst voor de gemengd/theoretische leerweg en de Kaderberoepsgerichte leerweg als superschool. Met de minste zittenblijvers en hoogste examencijfers. Het CITAVERDE College in Horst/Hegelsom onderscheidt zich door maatwerk te bieden, talent te ontwikkelen en te werken in 'leergebieden'. Dit zorgt ervoor dat elke leerlingen zijn of haar kansen kan benutten met een tweejarige brugperiode waarin de leerling zich kan ontwikkelen. Na 2 leerjaren wordt er voor een leerweg gekozen. De school zorgt voor een veilig klimaat zodat elke leerling zonder belemmering aan zijn toekomst kan werken. Wij noemen het niet voor niets: 'CITAVERDE voor het leven'. Elsevier weekblad vergelijkt de scholen op basis van “harde” onderwijsresultaten, afkomstig van de Inspectie van het Onderwijs. Ten eerste is gekeken naar de onderwijspositie van leerlingen in de derde klas ten opzichte van het schooladvies dat de basisschool eerder gaf. Komt een leerling op een hogere leerweg uit dan geldt dit als pluspunt. Het tweede onderdeel waarop is beoordeeld is de tijd die een leerling nodig heeft om in de bovenbouw te komen, de zogenaamde onderbouwsnelheid. Het bovenbouwsucces is het percentage leerlingen dat in een keer het diploma haalt. Ten vierde het gemiddelde cijfer dat behaald is voor het centraal examen.
✨ Nieuwe huisstijl! ✨ De wereld om ons heen verandert en wij veranderen mee. In ons onderwijs maar nu ook in onze uitstraling. Het logo van CITAVERDE College mocht wel eens een frisse look krijgen. Met trots gaan wij met dit nieuwe logo laten zien waar ons groene onderwijs voor staat. Lees verder op https://www.citaverde.nl/nieuwe-huisstijl-citaverde-college/