VMBO CITAVERDE College Horst

CITAVERDE College Horst biedt middelbaar onderwijs aan in het VMBO-Groen, één van de richtingen binnen het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren op alle niveaus van het MBO. 

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO-Groen. CITAVERDE College Horst biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk ligt op praktische invulling van de opleiding. 4 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 4 profielmodules en 4 keuzevakken.
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 5 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 4 profielmodules en 4 keuzevakken.
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  6 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 2 profielmodules en 2 keuzevakken.
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. CITAVERDE College Horst mag zich al sinds 2012 Excellente School noemen voor de goede onderwijsresultaten en het programma gericht op samenwerking met de omgeving.

Voor meer informatie over ons onderwijs kijkt u bij 'over VMBO'. Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Horst?

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Horst? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie. Of neem contact met ons op!

Sooool 

CITAVERDE College Horst doet ook mee aan Soool 10-14, een vernieuwend onderwijsconcept voor leerlingen van 10 tot 14 jaar waarin het draait om jezelf ontwikkelen, coaching op maat en ontdekken door te doen.  Bij SOOOOL 10-14 wordt de keuze voor een definitief VO-advies uitgesteld. Hierdoor hebben leerlingen van 10-14 jaar de tijd om zich te ontwikkelingen en te ontdekken wat bij hen past. Dat doen ze bovendien in hun eigen tempo.

Locatie Directeur: Ton Hermans
Adjunct-directeur VMBO-B en MBO niv. 1 en 2: Marlies Scheres
Adjunct-directeur VMBO-K/G/T en MBO niv. 3 en 4: Ingrid Coenders
Decaan: Hans van den Heuvel

Adres:
Spoorweg 8
5963 NJ Horst
T: 077 - 3981620
E: horst@citaverde.nl
Video's meer
meer
Directeur Horst vertelt over ... meer verhalen
" Ouders en leerlingen waarderen de manier van zelfstandig en actief leren op onze school. Dat doen we met persoonlijke begeleiding, ieder kind is uniek! "
meer verhalen
Volg ons op social media
The Funfair Market zal morgen in de aula plaatsvinden i.v.m. de warmte. aanvang 12:00 uur einde 14:00 uur
Weg van Kunst DE WEDSTRIJD Ben je jong (12-18), origineel en goed in fotograferen, schilderen, boetseren of tekenen? Of maak je bijvoorbeeld video-installaties? Maak dan (alleen of met een groep) een kunstwerk aan de hand van één van de kunstwerken van de deelnemende kunstenaars van de Kunst – en Atelierroute Weg van Kunst. Je mag ook een kunstenaar als persoon of zijn gehele oeuvre als uitgangspunt nemen. SPELREGELS • Je kunstwerk mag bestaan uit minimaal één tot maximaal twaalf delen. • Maak een duidelijke foto van je kunstwerk. Deze foto (‘s) of fimpje dien je op te sturen voor 1 september naar: zeenkunstencultuurhadm@gmail.com. • Alle genres zijn toegestaan, van fotografie, schilderij tot installatie. • Binnen de wedstrijd wordt geen voorkeur gegeven voor een bepaald genre. • Adressen van de kunstenaars staan in de flyer van ‘Weg van Kunst’ vermeld. • Op de website www.zeen.online staat meer informatie over de deelnemende kunstenaars. • Vragen of twijfel? Mail dan naar dit email-adres: marian.litjens@gmail.com
Rondleiding KBO Castenray bij CITAVERDE College Horst Op woensdag 22 mei 2019 hebben 30 leden van KBO Castenray een bezoek gebracht aan onze school. Na ontvangst in de schoolkas met koffie/thee en een plakje cake, een presentatie van adjunct-directeur Marlies Scheres werden de gasten in 3 groepen rondgeleid door leerlingen. Er werden verschillende ruimtes bezocht o.a. het dierenlokaal met de dierenartsenpraktijk en techniek, aan het einde van de rondleiding werd de schooltuin en de belevingstuin bezocht. De leerlingen zijn ingezet vanuit hun maatschappelijke stage. Na afloop kregen alle gasten een wierookplantje en het AgroLeeft Magazine. Mooi is dat verschillende KBO verenigingen uit de regio onze school willen bezoeken.
Op 1 mei is op RTL4 het derde seizoen van start gegaan van het populaire televisieprogramma Nederland Proeft. Het programma (met bijbehorend online (video) platform) draait om culinair genieten in eigen land met producten van eigen bodem. Elke week staat een specifiek type groente of fruit centraal. Presentator Winston Post bezoekt telers die uitleg geven over de teelt van hun product. Chef-kok Ed Hoogendijk maakt vervolgens gezonde en lekkere gerechten met het product van de week. Aanstaande zondag 19 mei 17:30 uur Uitzending NederlandProeft RTL 4. Van eiigenbodem.nl dat is opgezet door ZON Fruit & vegetables zijn we deze uitzending zijn we te gast bij oranje paprikakweker Hermans-Walter en komt het (al eerder opgenomen) item aan bod met een ‘stille collega” van CITAVERDE! https://groentenfruithuis.nl/nieuws/voeding/nieuw-seizoen-nederland-proeft-van-start
Aniek Albers CITAVERDE College Horst winnaar essay challenge! In het schooljaar 2018-2019 heeft CITAVERDE College Horst ervoor gekozen om het AVO-blok (nederlands, engels, duits, wiskunde/rekenen) vorm te geven door middel van projecten. Na de gezamenlijke start, hebben studenten zelf mogen kiezen aan welke projecten ze gedurende 10 weken zouden gaan werken om hun studiepunten te behalen. Één van die projecten was het schrijven van een essay. Dit project was gekoppeld aan de ‘essay challenge’, een schrijfwedstrijd die was uitgeschreven in samenwerking met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Studenten kregen de opdracht om een betoog te schrijven over een duurzame ontwikkeling binnen de agrarische wereld en konden daarbij kiezen uit een viertal onderwerpen. Aniek Albers, leerling MBO4.3 paraveterinair, heeft deelgenomen aan het project essay schrijven en haar essay vervolgens ingestuurd naar de ‘essay challenge’. Op 26 maart kreeg ze te horen dat ze behoorde tot de 41 winnaars en werd uitgenodigd om haar essay op woensdag 17 april bij het ministerie te pitchen. Dat was al een hele prestatie… maar ook spannend. Docent Josje van Onna en 2 studiegenoten vertrokken 17 april naar Den Haag. Daar aangekomen bleek dat er veel goede ideeën waren aangedragen door mbo- en hbo-studenten dus de concurrentie was groot. Aniek was als laatste van haar groep aan de beurt en maakte van die mogelijkheid gebruik om een verbluffende indruk achter te laten bij de jury. Ze waren erg te spreken over haar voorstellen voor een duurzamere kippenhouderij en haar manier van presenteren. Na een spannende tijd wachten op de prijsuitreiking, werd alle inspanning en werk beloond. Aniek mocht de tweede plaats binnen haar categorie in ontvangst nemen en won daarmee een bedrag van maar liefst €250,-! Proficiat Aniek, een prestatie om trots op te zijn!