VMBO CITAVERDE College Horst

CITAVERDE College Horst biedt middelbaar onderwijs aan in het VMBO-Groen, één van de richtingen binnen het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren op alle niveaus van het MBO. 

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO-Groen. CITAVERDE College Horst biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk ligt op praktische invulling van de opleiding. 4 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 4 profielmodules en 4 keuzevakken.
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 5 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 4 profielmodules en 4 keuzevakken.
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  6 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 2 profielmodules en 2 keuzevakken.
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. CITAVERDE College Horst mag zich al sinds 2012 Excellente School noemen voor de goede onderwijsresultaten en het programma gericht op samenwerking met de omgeving.

Voor meer informatie over ons onderwijs kijkt u bij 'over VMBO'. Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Horst?

Lees meer

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Horst? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie. Of neem contact met ons op!

Locatie

Postbus:
Postbus 6214
5960 AE HORST

Directeur: Ivo Hartgerink
Adjunct-directeur: Marlies Scheres
Adjunct-directeur: Ingrid Coenders
Adjunct-directeur: Stefan de Haan
Decaan: Maria van Deursen

Adres:
Spoorweg 8
5963 NJ Horst
T: 077 - 3981620
E: horst@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Van ๐ŸŒฑ naar ๐ŸŒณ ... #citaverdevoorhetleven Deze inhoud is momenteel niet beschikbaar Dit gebeurt doorgaans doordat de eigenaar de bijlage alleen heeft gedeeld met een kleine groep mensen, de eigenaar heeft gewijzigd wie de bijlage kan zien of omdat de bijlage is verwijderd.
Fijne samenwerking tussen groene partners! ๐Ÿ€โ˜€๏ธ๐ŸŒฑ๐Ÿ’ช๐ŸŒท Foto's uit het bericht van Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo
๐†๐ซ๐จ๐ฐ ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ ๐ ๐š๐š๐ญ ๐จ๐ง๐ฅ๐ข๐ง๐ž ๐Ÿ’ป๐Ÿ’ก๐ŸŒฑ Op donderdag 10 juni vindt de tweede editie van netwerkevent GROW plaats. Aanstormende talenten laten zich van hun beste kant zien aan potentiรซle werkgevers van morgen. Dit jaar starten de activiteiten al eerder via een ๐จ๐ง๐ฅ๐ข๐ง๐ž ๐ฉ๐ฅ๐š๐ญ๐Ÿ๐จ๐ซ๐ฆ waarop de studenten zich presenteren. Tijdens het online event op 10 juni worden de winnaars bekend gemaakt. Natuurlijk doen er ook studenten van CITAVERDE College mee. Houd dit kanaal in de gaten voor hun pitches. https://www.citaverde.nl/nieuws/netwerkevent-grow-2021-gaat-online/ Netwerkevent GROW 2021 gaat online Limburgse studenten uit de agrofoodsector verrassen het bedrijfsleven met hun innovatieve conceptprojecten en adviezen tijdens de tweede editie van GROW op donderdag 10 juni.
Project 'Mijn masker af' helpt kinderen om te gaan met verlies. Hoe waardevol dat wij dit ook kunnen aanbieden aan onze leerlingen ๐Ÿ€๐Ÿ˜ฅ Deze inhoud is momenteel niet beschikbaar Dit gebeurt doorgaans doordat de eigenaar de bijlage alleen heeft gedeeld met een kleine groep mensen, de eigenaar heeft gewijzigd wie de bijlage kan zien of omdat de bijlage is verwijderd.
Oud leerlingen en studenten zien we vaker terug omdat ze toffe bedrijven of initiatieven zijn gestart. Zo is Giel Janssen het bedrijf Groentepost gestart. Groentepost staat voor geven, groeien en genieten. Het is een do it yourself brievenbus geschenk vol groenteplantjes. Wat een tof idee: creatief, gezond en duurzaam!๐ŸŒฑ www.groentepost.nl Homepagina | Groentepost Geef een hip en gezond geschenk. Bestel Groentepost en verstuur het rechtstreeks naar de ontvanger. Persoonlijk (handgeschreven) kaartje erbij? Uiteraard kan dat. Voor jezelf of je gezin? Ook dat is een gezond idee.
De eerste aflevering van de zoektocht naar dรฉ MBO Ambassadeur van Nederland staat online. In deze aflevering komt ook onze Daan Timmermans voorbij. Dat wil je natuurlijk niet missen. Check nu de video: https://www.youtube.com/watch?v=ogWHeEE4QVI Aflevering 1 Mbo'ers Pakken Aan - De uitdaging In deze spannende eerste aflevering van Mbo'ers Pakken Aan maken de mbo-ambassadeurs van team Zuid, Midden en Noord kennis met elkaar. Ze mogen meteen met e...
Nog nooit gehoord van Tienercollege SooooL10-14 voor kids van 10 tot 14 jaar? In dit filmpje wordt duidelijk wat er zo anders is dan in het reguliere onderwijs ๐Ÿ˜‰ Enthousiast geworden? โžก๏ธ Bezoek dan de informatieavonden op maandag 15 maart en donderdag 18 maart. ๐Ÿ’ก๐Ÿ“Œ SooooL10-14 is een samenwerking van CITAVERDE College Horst | Dendron College | Dynamiek Scholengroep Horst aan de Maas
Bloemschiktalent gezocht! ๐ŸŒน๐ŸŒท Tijdlijnfoto's Ben jij een bloemschiktalent? ๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒผ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒธ www.kasteeltuinen.nl/bloemschikwedstrijd
๐ˆ๐ง ๐๐ž ๐œ๐š๐ญ๐ž๐ ๐จ๐ซ๐ข๐ž '๐‰๐ž ๐ฆ๐จ๐ž๐ญ ๐ก๐ž๐ญ ๐ฆ๐š๐š๐ซ ๐๐ฎ๐ซ๐ฏ๐ž๐ง! ๐Ÿ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ’ช Dit is Mika uit de brugklas vmbo (de nieuwe generatie Freek Vonk). Zie hem eens shinen met zijn favoriete dier; de rode rattenslang. Alsof het niks is ... Vind jij Mika net zo stoer als wij? Laat het ons weten via een comment ๐Ÿ˜‰ Foto's uit het bericht van CITAVERDE College Horst