VMBO CITAVERDE College Horst

CITAVERDE College Horst biedt middelbaar onderwijs aan in het VMBO-Groen, één van de richtingen binnen het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren op alle niveaus van het MBO. 

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO-Groen. CITAVERDE College Horst biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk ligt op praktische invulling van de opleiding. 4 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 4 profielmodules en 4 keuzevakken.
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 5 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 4 profielmodules en 4 keuzevakken.
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  6 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 2 profielmodules en 2 keuzevakken.
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. CITAVERDE College Horst mag zich al sinds 2012 Excellente School noemen voor de goede onderwijsresultaten en het programma gericht op samenwerking met de omgeving.

Voor meer informatie over ons onderwijs kijkt u bij 'over VMBO'. Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Horst?

Lees meer

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Horst? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie. Of neem contact met ons op!

Locatie

Postbus:
Postbus 6214
5960 AE HORST

Directeur: Ivo Hartgerink
Adjunct-directeur: Marlies Scheres
Adjunct-directeur: Ingrid Coenders
Adjunct-directeur: Stefan de Haan
Decaan: Maria van Deursen

Adres:
Spoorweg 8
5963 NJ Horst
T: 077 - 3981620
E: horst@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Defilรฉ voor Marie-Josรฉ ๐Ÿ˜…๐ŸŒฟ๐Ÿท๐Ÿฅ Op deze Prinsjesdag hadden wij ons eigen defilรฉ; het afscheid van Marie-Josรฉ van Hegelsom. Zij was docente voor Profielvak Groen, deed de Marketing & PR en nog zoveel meer ... Gelukkig blijft ze voor de rest van haar leven BOA; een ๐˜ฝ๐™ช๐™ž๐™ฉ๐™š๐™ฃ๐™œ๐™š๐™ฌ๐™ค๐™ค๐™ฃ ๐™Š๐™ฅ๐™ข๐™š๐™ง๐™ ๐™ฏ๐™–๐™–๐™ข ๐˜ผ๐™ข๐™—๐™–๐™จ๐™จ๐™–๐™™๐™š๐™ช๐™ง voor onze school.๐Ÿ˜๐Ÿ’ช Marie-Josรฉ, bedankt voor de fijne samenwerking. We wensen je veel geluk voor de toekomst, samen met al je familie tussen Grubbenvorst en Australiรซ. Wij zeggen 'tot ziens' ๐Ÿ‘‹ โžก๏ธ Wil jij Marie-Josรฉ iets toewensen? Dan is dit je kans! ๐Ÿ“ญ
๐‹๐„๐‘๐„๐ ๐ˆ๐ ๐ƒ๐„ ๐๐‘๐€๐Š๐“๐ˆ๐‰๐Š ๐Ÿ˜๐Ÿ’ช๐Ÿ‘Š Afgelopen week trokken onze leerlingen uit leerjaar 4 naar Maasbree, naar het bedrijf van blauwe bessentelers Ruud en Melissa Twaalfhoven. Na een korte instructie gingen ze aan de slag met de pluk. Het thema van de les in het Profielvak Groen was namelijk 'oogsten'. Bedankt voor de leerzame middag! ๐ŸŒฟ๐ŸŒฑ #blauwebessen #vitaminebommetjes #mjammie
Lees hier het artikel van onze adjunct directeur Marlies Scheres, als columnist in de HALLO Horst aan de Maas ! โœ’๏ธ๐Ÿ“” ----------------------------------------------------------------------- * KANSEN * Vakantie is een moment van bezinning en tijd hebben om boeken te lezen. Als mij iets duidelijk geworden is deze zomer, is dat het over solidariteit tussen generaties in deze crisis gaat. Jongeren denken in deze tijd misschien anders over vrijheid, nabijheid, gezondheid en werken. Ze schieten af en toe uit de bocht als ze in groepen zijn. Ik had gehoopt dat de maatregelen versoepeld konden worden. Het tegendeel is waar. Jongeren die komend schooljaar in het mbo starten beginnen weer met onderwijs op afstand. Je zou zeggen, daar zijn ze net aan gewend, dus geen probleem. We hebben hier echter te maken met beroepsonderwijs waar leren in de praktijk middels stages een belangrijk onderdeel van het behalen van een diploma is. Het raakt me als ik wanhopige oproepen van ouders op Facebook zie voor een stageplek voor hun kind. Dat wil zeggen dat ze hun studie niet af kunnen maken of hun toekomstdromen niet kunnen invullen. In crisistijd staat het opleiden in bedrijven snel onder druk. Begrijpelijk misschien, maar uit eerdere crisisperiodes blijkt dat je zo een generatie jongeren verliest in beroepen die je heel hard nodig hebt voor de toekomst. Laat ons met ondernemers, overheid en onderwijs in de regio blijven investeren in jongeren, zodat ze kansen krijgen om zich te ontwikkelen; โ€œit takes a whole village to raise a childโ€. Politiek en media besteden veel aandacht aan wat jongeren verkeerd doen in deze crisis. Ik las een inspirerend boek in de vakantie โ€˜De meeste mensen deugenโ€™. Ik hoop dat veel volksvertegenwoordigers en mediamensen dat ook gelezen hebben. Alleen de nadruk leggen op wat er allemaal niet goed is aan gedrag van sommige jongeren, leidt af van waar het over moet gaan, namelijk kansen blijven bieden om te groeien, te leren en een zelfstandig leven op te bouwen. Blijf ruimte en perspectief bieden voor stageplekken en ontwikkelmogelijkheden in bedrijven en faciliteer dat. Ook de meeste jongeren deugen.
Kom jij ook kijken naar Bloemenfestival Bloemig in Kasteeltuinen Arcen? Onze studenten doen er ook aan mee! ๐ŸŒน๐ŸŒผ๐ŸŒฑ๐ŸŒป
Kijk toch eens hoe lief! ๐Ÿถ๐Ÿ• #CITAVERDEvoorhetleven
Toppers! ๐Ÿ’ช๐Ÿถ๐Ÿฉ๐Ÿฑ๐Ÿ‡๐Ÿ‰
Wil je weten welke maatregelen wij nemen om corona te voorkomen? Bekijk dan dit filmpje. Daarin legt directeur Ivo Hartgerink het aan je uit. Tot volgende week! ๐Ÿ“š๐Ÿ“’๐Ÿ˜Š Met dank aan Omroep Horst aan de Maas ๐ŸŽฌ Omroephorstaandemaas - Geen mondkapjes op Horster scholen Ondanks dat verschillende scholen in Nederland mondkapjes verplichten, is daar in Horst aan de Maas geen sprake van.
Terugblik op diploma-uitreiking bij Leervoorziening Boerderij Vorster Hand ๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ˜„ Nu de school gesloten is en we nog eens terugbladeren in de foto's van de diplomering, springt deze foto er toch wel uit. Als ooit het woord #trots af te lezen was van een begeleider/docent, dan is het wel op het gezicht van Lonneke Mertens tijdens de uitreiking op 9 juli. Hoe blij kun je zijn voor je studenten, als ze zich zo hebben ingezet om dit diploma te behalen ... We wensen alle studenten veel geluk voor de toekomst! ๐Ÿ€๐Ÿ’ช
๐Š๐ข๐ฆ๐ข ๐–๐ข๐ž๐ค ๐œ๐ฎ๐ฆ ๐ฅ๐š๐ฎ๐๐ž ๐ ๐ž๐ฌ๐ฅ๐š๐š๐ ๐! ๐Ÿ’ช๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“ Kimi is de eerste leerling die het is gelukt om het predicaat cum laude te behalen, sinds de regeling vorig jaar is ingevoerd. Ze is cum laude geslaagd voor de opleiding Assistent horeca. Die aantekening betekent dat je gemiddeld een 8 haalt en alle onderdelen van het praktijkexamen met een 'Goed' beoordeeld worden. ๐—˜๐˜…๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—ณ๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—–๐—œ๐—ง๐—”๐—ฉ๐—˜๐—ฅ๐——๐—˜ De studente volgt een opleiding bij Wildveld, school voor praktijkonderwijs. Haar examen voor het Entree diploma is afgenomen door CITAVERDE College, vandaar dat wij ook trots op haar zijn. ๐Ÿ˜„ Kimi heeft stage gelopen in de bedrijfskantine van Ocรฉ (Vermaat-Ocรฉ). Volgend jaar gaat ze de opleiding Economie breed niveau 2 volgen. We wensen Kimi veel succes toe voor de toekomst! ๐Ÿ€