Afbeelding

VMBO CITAVERDE College Horst

CITAVERDE College Horst biedt middelbaar onderwijs aan in het VMBO-Groen, één van de richtingen binnen het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren op alle niveaus van het MBO. 

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO-Groen. CITAVERDE College Horst biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk op praktijkvakken
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 4  theorievakken en 2 praktijkvakken
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  5  theorievakken en 1 praktijkvak
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. CITAVERDE College Horst mag zich al sinds 2012 Excellente School noemen voor de goede onderwijsresultaten en het programma gericht op samenwerking met de omgeving.

Voor meer informatie over ons onderwijs kijkt u bij 'over VMBO'. Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Horst?

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Horst? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie. Of neem contact met ons op!

Locatie Directeur: Ton Hermans
Adjunct-directeur VMBO-B en MBO niv. 1 en 2: Marlies Scheres
Adjunct-directeur VMBO-K/G/T en MBO niv. 3 en 4: Ingrid Coenders
Decaan: Hans van den Heuvel

Adres:
Spoorweg 8
5963 NJ Horst
T: 077 - 3981620
E: horst@citaverde.nl
Video's meer
meer
Directeur Horst vertelt over ... meer verhalen
" Ouders en leerlingen waarderen de manier van zelfstandig en actief leren op onze school. Dat doen we met persoonlijke begeleiding, ieder kind is uniek! "
meer verhalen
Volg ons op social media
Leerlingen, oud-leetlingen en medewerkers van onze school hebben weer goed hun best gedaan. Ze hebben maar liefst 12 grote zakken met doppen verzameld voor KNGF Geleidehonden.
Lindy, van harte gefeliciteerd namens alle collega's van CITAVERDE College Horst! Deurnese in finale Flowercup DEURNE - Lindy Zijpveld uit Deurne, leerling van het Citaverde College, heeft zondag 24 september in Venlo de eerste van vier voorronden voor de VBW Flowercup 2017 gewonnen. Dit betekent dat ze doorgaat naar de finale, die woensdag 8 november plaatsvindt in Aalsmeer. Lindy won ook de prijs voor aans...
Klas 21dv/22dv had vandaag een praktijkles met het thema hond.
Onze leerlingen zijn vandaag druk bezig geweest met het maken van hun krans voor de VWB flowercup. We zijn benieuwd wie er zondag in de prijzen gaan vallen. Jullie ook?
VMBO OPEN DAG Zaterdag 4 november 2017 van 10:00 tot 13:00 uur. Samen met uw kind bent u van harte welkom op tijdens onze open dagen! Daar kunnen jullie snuffelen in de klaslokalen en praktijkruimtes, praten met leraren en leerlingen en meedoen aan activiteiten die bij ons onderwijs ook aan bod komen. Want om te weten waarom onze school bij uw kind past, moet je het gewoon een keer samen ervaren. MBO OPEN DAG Zondag 5 november 2017 van 10:00 tot 13:00 uur. Tijdens de MBO Open dag kun je alle opleidingen van CITAVERDE College ontdekken. Snuffel gerust rond in onze praktijkruimtes, klaslokalen en dierenverblijven. Bekijk werkstukken, studieboeken en doe mee aan activiteiten. Onze vakdocenten en huidige studenten staan voor je klaar!
Mbo leerlingen leerjaar 3 leren vmbo 3a hoe ze dieren moeten hanteren.
De vakantie is helaas weer voorbij. De scholen beginnen weer. Een spannende tijd voor onze brugklassen. Ze maken de grote stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Deze week starten we daarom ook met een kennismaking. Vandaag hadden we een sportdag. Doormiddel van spellen leren de leerlingen en leraren elkaar kennen.
Fijne vakantie allemaal.