VMBO CITAVERDE College Horst

CITAVERDE College Horst biedt middelbaar onderwijs aan in het VMBO-Groen, één van de richtingen binnen het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren op alle niveaus van het MBO. 

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO-Groen. CITAVERDE College Horst biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk ligt op praktische invulling van de opleiding. 4 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 4 profielmodules en 4 keuzevakken.
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 5 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 4 profielmodules en 4 keuzevakken.
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  6 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 2 profielmodules en 2 keuzevakken.
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. CITAVERDE College Horst mag zich al sinds 2012 Excellente School noemen voor de goede onderwijsresultaten en het programma gericht op samenwerking met de omgeving.

Voor meer informatie over ons onderwijs kijkt u bij 'over VMBO'. Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Horst?

Lees meer

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Horst? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie. Of neem contact met ons op!

Sooool 

CITAVERDE College Horst doet ook mee aan Soool 10-14, een vernieuwend onderwijsconcept voor leerlingen van 10 tot 14 jaar waarin het draait om jezelf ontwikkelen, coaching op maat en ontdekken door te doen.  Bij SOOOOL 10-14 wordt de keuze voor een definitief VO-advies uitgesteld. Hierdoor hebben leerlingen van 10-14 jaar de tijd om zich te ontwikkelingen en te ontdekken wat bij hen past. Dat doen ze bovendien in hun eigen tempo.

Locatie

Postbus:
Postbus 6214
5960 AE HORST

Directeur: Ton Hermans
Adjunct-directeur: Marlies Scheres
Adjunct-directeur: Ingrid Coenders
Adjunct-directeur: Stefan de Haan
Decaan: Maria van Deursen

Adres:
Spoorweg 8
5963 NJ Horst
T: 077 - 3981620
E: horst@citaverde.nl
Onze agenda Wat er gaat gebeuren
Bekijk agenda
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
NEWS ALERT❗️ Maak kennis met het nieuwe samenwerkingsverband van internationale zaadveredelingsbedrijven. De regio Limburg mag trots zijn op deze 4 innovatieve bedrijven die hoogwaardige rassen en nieuwe technologieën ontwikkelen. Samen dragen zij bij aan gezonde voeding én een duurzame wereld. 🌱🌱🌱 CITAVERDE College levert daar graag een bijdrage aan! Bekijk hier het kennismakingsfilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=i21NzTi5rRE&feature=youtu.be Veredelingsnetwerk Limburg Promo
Afgelopen weekend waren ze nog te zien tijdens de Open dagen op school. Vanaf vandaag staan de examenwerken van onze leerlingen écht te SHINEN in 'de Kas' bij Jansen-Noy in Sevenum. Hoe gaaf is dat! ✨🌟✨ De kunstenaars van de opleiding 'bloem, groen en styling' hebben lichaamsversieringen gemaakt waarin mode- en bloemtrends gecombineerd worden. Komt dat zien! De jurken zijn t/m 17 november te bewonderen. Dankjewel aan Jansen-Noy voor deze geweldige kans!
📌 Ook de Open dag voor MBO is AAN! Oriënteren op je volgende stap? We staan tot 13.30 uur klaar om je alle info te geven die je nodig hebt. Je bent van harte welkom!
📌 De Open dag is AAN! Het is al heerlijk druk op school. De docenten en ook leerlingen als Joël, Jikke en Benthe wijzen alle bezoekers de weg in onderwijsland. Kom gezellig langs voor het VMBO vandaag! Het kan nog tot 13.30 uur. PS. Hulpouders en leerlingen bakken heerlijke wafels. Je zou er honger van krijgen ... 😋
Beste Eric, wij gaan ons uiterste best doen om toppers op te leiden voor de hippische sector! 🐎🏆🎖 Omroep Horst aan de Maas - Paardensport kampt met tekort aan opgeleid personeel Gediplomeerd en deskundig personeel vinden gaat erg moeizaam binnen de paardensport, ook in Horst aan de Maas.
Deze week waren onze leerlingen weer buiten de deur te vinden. #BASF #Nunhems, bedankt voor de hartstikke interessante excursie! AgroLeeft | #samenleren #samenwerken #samenleven
Ondertekening Horster Sportakkoord ✒🎯 Tof dat dit memorabel moment bij ons op school plaatsvindt ⚽️⛹️‍♂️🏸🥋 Sport aan de Maas | Ondertekenen Horster Sportakkoord Op woensdag 25 september hebben we samen met 60 enthousiaste verenigingen, lokale organisaties en inwoners nagedacht over de toekomst van sport en bewegen in Horst aan de Maas. We hebben lokale ambities geformuleerd en deze vertaald naar concrete acties voor in het Horster Sportakkoord.In dit…
Proef hier de sfeer van het AgroLeeft Event op 11 oktober! 🎬🎥🍀🌱
CITAVERDE College Horst nodigt je uit voor de indrukwekkende voorstelling 'Wij, Varkenland' van Lucas de Man op woensdag 13 november. Lucas gebruikt het varken en de varkenswereld als metafoor voor onze huidige veranderende wereld en de zoektocht naar zijn rol daarin. Daardoor is het een voorstelling voor een veel breder publiek dan alleen varkenshouders. Na de voorstelling is er een netwerkborrel. Deelname is gratis! 𝙄𝙣𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖𝙩𝙞𝙚 𝙚𝙣 𝙖𝙖𝙣𝙢𝙚𝙡𝙙𝙚𝙣: > Voorstelling 'Wij Varkenland' door Lucas de Man > Woensdag 13 november > Inloop: 19.30 uur > Aanvang voorstelling: 20.00 uur > Netwerkborrel: na afloop voorstelling > CITAVERDE College, Spoorweg 8, Horst > Aanmelden: http://bit.ly/Collegebank13Nov Collegebank | Reeks bijeenkomsten | CITAVERDE