VMBO CITAVERDE College Horst

CITAVERDE College Horst biedt middelbaar onderwijs aan in het VMBO-Groen, één van de richtingen binnen het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren op alle niveaus van het MBO. 

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO-Groen. CITAVERDE College Horst biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis):  nadruk ligt op praktische invulling van de opleiding. 4 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 4 profielmodules en 4 keuzevakken.
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 5 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 4 profielmodules en 4 keuzevakken.
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd):  6 theorievakken en een beroepsgerichte component. De beroepsgerichte component die bestaat uit 2 profielmodules en 2 keuzevakken.
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. CITAVERDE College Horst mag zich al sinds 2012 Excellente School noemen voor de goede onderwijsresultaten en het programma gericht op samenwerking met de omgeving.

Voor meer informatie over ons onderwijs kijkt u bij 'over VMBO'. Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Horst?

Lees meer

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Horst? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie. Of neem contact met ons op!

Locatie

Postbus:
Postbus 6214
5960 AE HORST

Directeur: Ivo Hartgerink
Adjunct-directeur: Marlies Scheres
Adjunct-directeur: Ingrid Coenders
Adjunct-directeur: Stefan de Haan
Decaan: Maria van Deursen

Adres:
Spoorweg 8
5963 NJ Horst
T: 077 - 3981620
E: horst@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Lees hier het derde artikel van onze adjunct directeur Marlies Scheres, als columnist in de HALLO Horst aan de Maas! ✒️📔 -------------------------------------------------------------------- * DE KRIMPKRAMPSYMFONIE * In mijn mailbox kreeg ik een uitnodiging voor een reünie van mijn eindexamenklas van het Boschveld College, inmiddels 40 jaar geleden. Waar blijft de tijd. Ik bedenk me dat onderwijs de rode draad door mijn leven is. Het heeft me veel gebracht. Niet alleen de voldoening van toegevoegde waarde te zijn voor jongeren, maar ook voor mijn eigen ontwikkeling. Er is namelijk maar één instrument dat je hebt in het onderwijs, dat ben jezelf. Je ontwikkelt persoonlijke vaardigheden, moet anticiperen op anderen. Het maakt niet uit welke muziekstijl er gespeeld wordt. Je leert snel schakelen met je onderwijscollega’s om samen prachtige composities te maken. Die ervaring komt niet alleen van pas in het onderwijs, maar ook ik mijn omgeving. Je werk is onderdeel van de maatschappij. Minder jongeren, vergrijzing, milieu; op dit moment zit de regio volgens mij in de krimpkramp. De volgende uitdagingen voor de komende jaren zijn nieuwe composities arrangeren om van de krimpkramp weer een melodie te maken die bij ons past. De kunst is om samen uit de kramp te blijven en met alle instrumenten die we hebben, een nieuwe symfonie te maken: de krimpkrampsymfonie. Nieuwe technologieën, cross-overs met muziekstijlen en muzikanten maakt het voor iedereen mogelijk om bij te dragen aan nieuwe composities. In onze gemeente zijn genoeg creatievelingen vanuit verschillende disciplines die samen een nieuwe symfonie kunnen arrangeren. Wij beginnen op het CITAVERDE alvast om met de Muzikantine projecten op te zetten met muziek, als middel voor persoonlijke ontwikkeling voor jongeren. Met O-twee en partnerscholen gaan we aan de slag met ondernemerschap en dragen we bij aan Gezondste Regio 2025. Samen beginnen we alvast aan de eerste coupletten van de krimpkrampsymfonie. In het begin zullen we nog wat valse noten spelen en aan elkaar moeten wennen. Ik zie er wel naar uit om de komende jaren mee te mogen spelen in deze krimpkrampsymfonie voor de ontwikkeling van jongeren, mijn omgeving en mijzelf.
Hulde aan Sjaak van het Repair Café America! Hij heeft de harmonicawand van onze school op een haast onzichtbare manier gerepareerd. En als kers op de taart heeft hij de wand ook nog eens afgeleverd op de Spoorweg! #waarvindjedieservicenog #langlevehetRepairCaféAmerica 🔧🔨⚙️ 🏆🥇🎯
Hartelijk dank voor jouw inzet voor onze leerlingen, Ilse Rambags-Jenniskens van Bloemsierkunst de Kogeldistel! #samenleren | #samenwerken | #samenleven 🌱🌹🌼🌺🍂
En daar zijn we hartstikke trots op! 🏆🏅🎉🎈 Citaverde College in Horst weer uitgeroepen tot ‘superschool’ Het Citaverde College in Horst is dit jaar de enige ‘superschool’ in Limburg, in het jaarlijkse scholenonderzoek van weekblad Elsevier. Het oordeel geldt v...
Van harte proficiat met deze prachttitel Herman Vaessen BV! 🍀🍾
Kijk toch eens hoe bijzonder ... schoolhond Fer! 🐶🐕
Fijne feestdagen allemaal en tot in het nieuwe jaar! 🎄
Maak kennis met Marlies Scheres, adjunct directeur op onze school. Lees hier haar tweede artikel als columnist in de HALLO Horst aan de Maas! ✒️📔 -------------------------------------------------------------------- * VAN EILAND NAAR WIJLAND * "Onze maatschappij is in beweging. De hiërarchische systemen zijn niet meer van deze tijd. Deze generatie jongeren gaat het niet beter krijgen dan haar ouders. Als volwassenen denken we dat jongeren alleen met zichzelf bezig zijn, maar ze verrassen ons telkens weer met daadkracht. De Greta Thunbergs en Boyan Slats van deze wereld gaan hun passie achterna en spelen een rol van betekenis voor onze toekomst. Zij hebben volwassenen om zich heen, die hen die ruimte geven. Onderwijs is ruimte geven om te ontwikkelen. Dat betekent af en toe op je handen gaan zitten om niet in te grijpen. Niet oplossen maar helpen. Lastig omdat onderwijs soms ook vast zit in oude systemen. Hoe mooi is het dan als je in je school ontdekt dat, als je de grenzen opzoekt van het onderwijssysteem, er meer ruimte ontstaat om te leren, voor maatwerk, voor nieuwe leertrajecten die niet alleen op school uitgevoerd worden. Kansen voor alle leerlingen in onze regio door samenwerking, zodat ook zij hun passie achterna kunnen en van toegevoegde waarde zijn voor hun omgeving. Het enige dat we moeten doen is het lokaal uit, onze eigen school uit en met elkaar doen waar we goed in zijn; jongeren laten groeien. Onderwijsmensen zijn zeer betrokken maar nog niet altijd verbonden met elkaar en hun omgeving. Hoe mooi kan het zijn om van een eiland naar een wijland te groeien. In mijn onderwijsland denken en doen leerlingen ook mee op thema’s die zij inbrengen. Zes weken geleden brachten zij in de gemeenteraad het thema drugsproblematiek in: “Hallo gemeenteraad (lees volwassenen) wat gaan wij er samen aan doen?” Een prachtige kans om een probleem in onze gemeente samen aan te pakken vanuit een ander systeem namelijk dat van jongeren. Wij (volwassenen) deden wat we altijd al doen, signaleren en praten over jongeren en niet met ze. Kom op mensen, laten we eens van ons eiland afkomen en een groen wijland met de jongeren creëren om dit probleem samen in onze gemeente aan te pakken."
Kom jij 'KIK-en' op 16 of 23 januari? 🥊💡 Vind jij het ook zo spannend om naar de middelbare school te gaan? Kom dan KIK-en op het VMBO. En nee, het is geen bokswedstrijd ... want KIK betekent 'Kom in de Klas!' Door écht een halve dag bij CITAVERDE mee te maken, proef je al een beetje hoe het is om naar een middelbare school te gaan. Meld je vandaag nog aan via https://www.citaverde.nl/vmbo/locaties/horst/kennismaken/kom-in-de-klas/ Enne .. geniet eerst van je welverdiende vakantie! 🎄😁
75 VRIJHEID VIEREN 🍀🙏🇳🇱 De 1e en 2e jaars VMBO leerlingen zijn naar de film 'Un Sac de Billes' geweest in DOK6 Theater in Panningen. Deze film gaat over twee Joodse broers en hun familie die uit Parijs moeten vluchten in verband met de #jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog, Zangeres en actrice Leona Philippo leidde de film in en stelde Herman Polak voor die de oorlog meegemaakt heeft. Leerlingen konden hem vragen stellen over zijn herinneringen aan de oorlog. Daarbij werd verband gelegd tussen de jodenvervolging van toen en discriminatie en racisme in deze tijd. Al met al een leerzame en soms ook aangrijpende middag. #vrijheidisnietvooriedereenvanzelfsprekend 🍀🙏🇳🇱
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...
Aanmelden voor een VMBO open dag bij CITAVERDE College
Open dag CITAVERDE College Ontdek het VMBO van CITAVERDE College! Bezoek de open dag.
Bezoek de open dag van CITAVERDE