Afbeelding

Kennismaken met het VMBO

Het is toch heel spannend om van groep 8 naar de middelbare school te gaan. Een andere school, met andere kinderen, een andere manier van l eren en daarnaast andere dingen leren... het is wel even wennen! Daarom heeft CITAVERDE College Heerlen de Doe-Middag. Dit is een leerprogramma waarin groep 8 leerlingen kennis kunnen maken met de middelbare school en wat ze daar allemaal gaan beleven. In januari/februari 2020 vindt de volgende Doe-middag plaats.

Wat is de Doe-middag?

Het doel van de Doe-middag is toekomstige VMBO-leerlingen kennis laten maken met CITAVERDE College Heerlen. Zij komen een dagdeel een kijkje nemen in de brugklas. Door écht op CITAVERDE een dag naar school te gaan, kun je al een beetje proeven hoe het is op de middelbare school. We wisselen theorie en praktijk af en laten de leerlingen kennismaken met het groene onderwijs. 

Tijdens de doe-middag ontdek je hoe het is op de middelbare school en ga je:

  • een les dierenverzorging volgen
  • en/of een bloemstukje maken
  • en/of met de computer werken
  • en/of iets bakken/koken/bereiden
  • en/of een biologieles volgen
  • en/of een les tuinaanleg en onderhoud volgen

 

De volgende doe-middag vindt plaats in 2021. 

We publiceren de datum later op deze pagina.

Lees meer
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Help je mee? Onze collega en docent Bas Kokkelmans rent volgende week een marathon door het Zuid-Limburgse Heuvelland. Als fanatiek hardloper wil hij deze kilometers graag omzetten in Euro's voor Kika. Wil je dit geweldige initiatief ook ondersteunen? Sponsor dan via https://www.actievoorkika.nl/heuvelland-marathon We wensen Bas (en Patrick) veel succes op hun tocht dwars door Zuid-Limburg, van Vaals naar Maastricht! HEUVELLAND MARATHON – Actie voor KiKa: Help je mee? Wij, (Patrick en Bas) zijn twee fanatieke hardlopers. Wij willen onze kilometers graag omzetten in E...
We hebben sinds dit schooljaar nieuwe Nokilock kluisjes op school, die je kunt openen met je pasje of een App!📱
Als je bij ons op school hebt gezeten, dan ken je Fons (Funs) Wilders! In 1977 startte hij met een halfjaarcontract en na ruim 43 jaar zette hij zich met een groen hart in voor onze school 💚 Vandaag is zijn laatste werkdag bij ons. Hij gaat genieten van een welverdiend pensioen. Wij gaan hem missen en wensen hem het beste! Heb je ook les gehad (of gewerkt) met Fons? Deel je favoriete herinnering hieronder.
Weet je dat we ook een YouTube kanaal hebben? Kijk (en abonneer) je via https://www.youtube.com/user/CITAVERDECollegeTV
Wij snappen heel goed dat aandacht geven maatwerk is. Juist door het kleine te waarderen, biedt het CITAVERDE een vertrouwd en veilig thuis. De vaardigheden die bij ons worden geleerd, zijn voor het leven. Voor een gelukkig en gezond leven, voor vandaag en morgen. Daarom is onze slogan: CITAVERDE voor het Leven! Kijk voor meer informatie over onze visie en missie op https://www.citaverde.nl/over-citaverde/ Over ons | Wie zijn wij? | CITAVERDE Benieuwd naar het verhaal en de missie van CITAVERDE college? Over de achtergrond van CITAVERDE, en hoe wij omgaan met ondernemen in de groene sector? Lees meer