Afbeelding

Kennismaken met het VMBO

Het is toch heel spannend om van groep 8 naar de middelbare school te gaan. Een andere school, met andere kinderen, een andere manier van l eren en daarnaast andere dingen leren... het is wel even wennen! Daarom heeft CITAVERDE College Heerlen de Doe-Middag. Dit is een leerprogramma waarin groep 8 leerlingen kennis kunnen maken met de middelbare school en wat ze daar allemaal gaan beleven. De Doe-middag vindt plaats op woensdag 6 februari van 13:30 tot 16:00 uur. 

Wat is de Doe-middag?

Het doel van de Doe-middag is toekomstige VMBO-leerlingen kennis laten maken met CITAVERDE College Heerlen. Zij komen een dagdeel een kijkje nemen in de brugklas. Door écht op CITAVERDE een dag naar school te gaan, kun je al een beetje proeven hoe het is op de middelbare school. We wisselen theorie en praktijk af en laten de leerlingen kennismaken met het groene onderwijs. 

Tijdens de doe-middag ontdek je hoe het is op de middelbare school en ga je:

  • een les dierenverzorging volgen
  • en/of een bloemstukje maken
  • en/of met de computer werken
  • en/of iets bakken/koken/bereiden
  • en/of een biologieles volgen
  • en/of een les tuinaanleg en onderhoud volgen

 

Afbeelding

Kom naar de Doe-middag op woensdag 6 februari

Lijkt het je leuk om mee te doen met de Doe-middag? Geef je op via je leerkracht of laat je ouders een aanmeldformulier invullen als jouw school niet deelneemt. 

> Aanmelden groep leerlingen door leerkracht basisschool

> Aanmelden leerling door ouders

Je bent van harte welkom op onze school!

Volg ons op social media
CITAVERDE College Heerlen was natuurlijk weer aanwezig bij de najaarsmarkt van de Regenboog (Sevagram)!
Leerlingen van het CITAVERDE College plukken druiven in Frankrijk! Zie link voor het verslag van L1: https://l1.nl/l1-radio-leerlingen-van-het-citaverde-college-plukken-druiven-in-frankrijk-143651/
CITAVERDE College was aanweizg bij het succesvolle oogstdankfeest in Voerendaal. Vier leerlingen van het VMBO, Taicha, Maud, Jasmina en Erica hebben in samenwerking met een eerstejaars MBO leerling, Daniel Seezink, en twee oud MBO leerlingen (Pascal van den Heuvel en Jason Dool) laten zien wat er op de groene school allemaal gebeurd. Bezoekers kregen uitleg over insecten, mochten uilen vasthouden en knuffelen met de konijnen en cavia’s. Ook werden er bloemenbroches gemaakt en zelf geteelde appels en peren uit de schooltuin uitgedeeld. #CITAVERDEvoorhetleven
Download vanaf nu de schoolgidsen voor alle informatie over het nieuwe schooljaar 👉 http://bit.ly/2O0MaeU! Bijvoorbeeld over de organisatie van het onderwijs, begeleiding, het schoolregelement, kosten, lestijden en schoolvakanties/vrije dagen.