Afbeelding

Kennismaken met het VMBO

Het is toch heel spannend om van groep 8 naar de middelbare school te gaan. Een andere school, met andere kinderen, een andere manier van l eren en daarnaast andere dingen leren... het is wel even wennen! Daarom heeft CITAVERDE College Heerlen de Doe-Middag. Dit is een leerprogramma waarin groep 8 leerlingen kennis kunnen maken met de middelbare school en wat ze daar allemaal gaan beleven.

De doe-middag van dit schooljaar is al geweest. Wij zien jullie graag volgend jaar!

Wat is de Doe-middag?

Het doel van de Doe-middag is toekomstige VMBO-leerlingen kennis laten maken met CITAVERDE College Heerlen. Zij komen een dagdeel een kijkje nemen in de brugklas. Door écht op CITAVERDE een dag naar school te gaan, kun je al een beetje proeven hoe het is op de middelbare school. We wisselen theorie en praktijk af en laten de leerlingen kennismaken met het groene onderwijs. 

Tijdens de doe-middag ontdek je hoe het is op de middelbare school en ga je:

  • een les dierenverzorging volgen
  • en/of een bloemstukje maken
  • en/of met de computer werken
  • en/of iets bakken/koken/bereiden
  • en/of een biologieles volgen
  • en/of een les tuinaanleg en onderhoud volgen

 

Volg ons op social media
Download vanaf nu de schoolgidsen voor alle informatie over het nieuwe schooljaar 👉 http://bit.ly/2O0MaeU! Bijvoorbeeld over de organisatie van het onderwijs, begeleiding, het schoolregelement, kosten, lestijden en schoolvakanties/vrije dagen.
Leerlingen maken vogelhuisjes voor Stichting Moestuin! Onder leiding van dhr. Van Eck hebben leerlingen vogelhuisjes gemaakt tijdens de lessen MHD. De 10 beste vogelhuisjes zijn gesponsord aan Stichting Moestuin in Heerlen. Deze vogelhuisjes zijn geheel gemaakt van hergebruikt hout en duurzaam gemaakt door deze grondig in de houtbeits te zetten. Wij wensen Stichting Moestuin veel plezier met de huisjes en hopelijk worden ze snel bewoond!
Proficiat aan alle geslaagden en veel succes in de toekomst! 😁 🎓 #CITAVERDE #Voorhetleven Kijk hier wanneer de diploma-uitreikingen plaatsvinden: https://www.citaverde.nl/diploma-uitre…/
Galabal 2018
CITAVERDE College Heerlen heeft een gouden ‘Schoolkantine Schaal’ gekregen! Voor meer informatie: https://bit.ly/2H0HgK9