Afbeelding

VMBO CITAVERDE College Heerlen

Het CITAVERDE College Heerlen biedt middelbaar onderwijs aan in het VMBO-Groen, één van de richtingen binnen het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren op alle niveaus van het MBO.

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO-Groen. CITAVERDE College Heerlen biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis): nadruk op praktijkvakken
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 4 theorievakken en 2 praktijkvakken
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd): 5 theorievakken en 1 praktijkvak
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. CITAVERDE College Heerlen mag zich Excellente School noemen want er wordt hard gewerkt aan persoonsontwikkeling, waarbij het motto is ‘wie ben je en wat wil je’.

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  'over VMBO'.

Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Heerlen?

Locatie Directeur: Peter Claessen
Adjunct-directeur VMBO onderbouw: Rob Steinschuld
Adjunct-directeur VMBO bovenbouw: Mark van den Bosch
Decaan: Rik Verwijlen

Adres:
Heldevierlaan 12
6415 SB Heerlen
T: 045 - 570 08 88
E: heerlen@citaverde.nl
Video's meer
meer

Informatie over CITAVERDE Heerlen VMBO

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Heerlen? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie. Of neem contact met ons op!

Voor nieuwe leerlingen en hun ouders

Wilt u meer weten over het VMBO-Groen onderwijs van onze school? Kom dan naar een van onze voorlichtingsmomenten! Hier komt u alles te weten over onze school. We nemen u mee door de school, vertellen wat u van ons als school kunt verwachten en er is uiteraard tijd om uw vragen beantwoord te krijgen.  

Directeur Heerlen vertelt over ... meer verhalen
" Onze leerlingen leren het beste door te doen. Het zijn vooral leerlingen die graag hun handen uit de mouwen steken en zich zodoende de stof eigen maken. Veel leerlingen en ouders vinden onze persoonlijke benadering erg plezierig. "
meer verhalen
Volg ons op social media
Binnenkort is het weer zover: de Kerst-Inn bij CITAVERDE College Heerlen! Georganiseerd door de laatstejaars MBO leerlingen ‘Manager Recreatiedieren’ in samenwerking met de VMBO leerlingen. Het belooft weer een gezellige middag te worden. Van warme dranken en lekkernijen tot stands waar van alles wordt verteld over verschillende diersoorten en kerst bloemwerk te koop is. Iedereen is van harte welkom om de kerstsfeer bij CITAVERDE College Heerlen te proeven, dus mis het niet! Meer informatie: http://bit.ly/2AzS54l
Dit zijn Justin, Bente en Ashley van Citaverde College Heerlen VMBO. Zij mogen in maart naar de finale Nederlands kampioenschap bloemsierkunst!
Leerlingen in finale Nederlands kampioenschap bloemsierkunst. Drie leerlingen uit leerjaar 4 van het VMBO van CITAVERDE College Heerlen, Justin Beugels, Bente van Meurs en Ashley Soomers, nemen deel aan de finale van het Nederlands kampioenschap bloemsierkunst, onderdeel van Skills Talents. Uit een spannende voorronde kwamen deze drie leerlingen als winnaars naar voren die Limburg mogen vertegenwoordigen tijdens het Nederlands kampioenschap. Voor meer informatie: http://bit.ly/2i4A31E
Gino Lahaye is vandaag uitgeroepen tot winnaar van de reanimatiewedstrijd op 29 september jongstleden. CITAVERDE College heeft hierdoor gewonnen van alle deelnemende scholen binnen Parkstad met 98,4%. De voorzitter en secretaresse van de stichting Reanimatie zijn naar de les van Gino gegaan en hebben hem in het bijzijn van zijn klas en docent, dhr. Cremers, in het zonnetje gezet. Gino krijgt een Samsung Galaxy Tablet als prijs, dus zijn weekend kan niet meer stuk!
Lees deze leuke blog over onze plantenkas! 🌿🍀🌵 #plantenkas #opendag #komkijken #komindekas
Ontdek het VMBO van CITAVERDE College Heerlen tijdens de Open Dag op zaterdag 4 november (10:00-13:00u). Kom jij ook? Meld je hier aan: http://bit.ly/2xyab5k
Vandaag nam CITAVERDE College Heerlen met zo'n 150 VMBO leerlingen deel aan de #Reanimatie #estafette #Limburg. 🍀💪🏼
Meesterwerk van vakdocent Angelika Fulbier te zien tijdens Fleuramour 2017 🌼👌🏼 #meesterwerk #meesterflorist #florist #vakdocent #opleiding #bloem #groen #styling #Fleuramour #AldenBiesen
CITAVERDE College bedankt de organisatie van Fleuramour hartelijk voor de prettige samenwerking! 🌼🍀👍🏼 #Fleuramour #samenwerking #school #wedstrijden #presentatie #netwerk #florist #bloemen #planten #groen #groeneschool