VMBO CITAVERDE College Heerlen

Het CITAVERDE College Heerlen biedt middelbaar onderwijs aan in het VMBO-Groen, één van de richtingen binnen het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren op alle niveaus van het MBO.

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO-Groen. CITAVERDE College Heerlen biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis): nadruk op praktijkvakken
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 4 theorievakken en 2 praktijkvakken
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd): 5 theorievakken en 1 praktijkvak
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. CITAVERDE College Heerlen mag zich Excellente School noemen want er wordt hard gewerkt aan persoonsontwikkeling, waarbij het motto is ‘wie ben je en wat wil je’.

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  'over VMBO'.

Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Heerlen?

Locatie Directeur: Peter Claessen
Adjunct-directeur VMBO onderbouw: Rob Steinschuld
Adjunct-directeur VMBO bovenbouw: Mark van den Bosch
Decaan: Rik Verwijlen

Adres:
Heldevierlaan 12
6415 SB Heerlen
T: 045 - 570 08 88
E: heerlen@citaverde.nl
Video's meer
meer

Informatie over CITAVERDE Heerlen VMBO

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Heerlen? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie. Of neem contact met ons op!

Voor nieuwe leerlingen en hun ouders

Wilt u meer weten over het VMBO-Groen onderwijs van onze school? Kom dan naar een van onze voorlichtingsmomenten! Hier komt u alles te weten over onze school. We nemen u mee door de school, vertellen wat u van ons als school kunt verwachten en er is uiteraard tijd om uw vragen beantwoord te krijgen.  

Directeur Heerlen vertelt over ... meer verhalen
" Onze leerlingen leren het beste door te doen. Het zijn vooral leerlingen die graag hun handen uit de mouwen steken en zich zodoende de stof eigen maken. Veel leerlingen en ouders vinden onze persoonlijke benadering erg plezierig. "
meer verhalen
Volg ons op social media
Opgeruimd staat netjes! Onze VMBO-leerlingen hebben de afgelopen weken meegedaan aan de schoonmaakestaffete van Gemeente Heerlen. In het kader van Heerlen Schoon zetten leerlingen zich in om de buitenruimte zwerfafvalvrij te maken. Met de estafette ‘De Gouden Grijper 2019’ steekt iedereen de handen uit de mouwen om Heerlen schoner te maken. Aan alle leerlingen die meegeholpen hebben en aan de organisatie: bedankt!
Bij de meeste examens zit je naast een klasgenoot. Maar soms sta je naast een koe! De praktijkexamens voor het VMBO-profiel groen zijn in volle gang, met dank aan Melkvee- en Akkerbouwbedrijf Jos Vaessen uit Bocholtz.
Hoe zorg je voor de juiste voorbereiding en de minste stress tijdens het leren van je examens? Dat zie je op ons Instagramkanaal, want deze week plaatsen we daar iedere dag een tip tegen examenstress! 😇📚 Volg deze week alle tips op: https://www.instagram/citaverde Instagram Post by CITAVERDE College • April 8, 2019 at 03:20AM PDT
Zoek jij nog een leuke opleiding na je VMBO? CITAVERDE college biedt ook de opleiding Bloem, Groen en Styling aan!
Zoek jij nog een leuke creatieve vervolgopleiding? De MBO opleiding Bloem, Groen en Styling biedt veel mogelijkheden!
Wat was het weer een geslaagde Open Dag bij CITAVERDE College Heerlen! 😃👍
Op zoek naar een VMBO-opleiding waarmee je kind alle kanten uit kan? Kom vrijdag naar de open dag van CITAVERDE College en ontdek ons VMBO! ✔️VMBO open dag op vrijdag 1 februari tussen 16:30 en 20:00u. 📝Aanmelden kan via https://www.citaverde.nl/vmbo/open-dag-vmbo/
✨ Nieuwe huisstijl! ✨ De wereld om ons heen verandert en wij veranderen mee. In ons onderwijs maar nu ook in onze uitstraling. Het logo van CITAVERDE College mocht wel eens een frisse look krijgen. Met trots gaan wij met dit nieuwe logo laten zien waar ons groene onderwijs voor staat. Lees verder op https://www.citaverde.nl/nieuwe-huisstijl-citaverde-college/