VMBO CITAVERDE College Heerlen

Het CITAVERDE College Heerlen biedt middelbaar onderwijs aan in het VMBO-Groen, één van de richtingen binnen het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle vier de sectoren op alle niveaus van het MBO.

Leerwegen

Op onze middelbare school kiest een leerling na de onderbouw - op zijn vroegst aan het einde van leerjaar 2 - uit één van de vier leerwegen van het VMBO-Groen. CITAVERDE College Heerlen biedt de volgende leerwegen aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB / Basis): nadruk op praktijkvakken
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB / Kader): 4 theorievakken en 2 praktijkvakken
  • Gemengde leerweg (GL / Gemengd): 5 theorievakken en 1 praktijkvak
  • Met de Gemende Leerweg toch het Theoretische diploma halen? Dan kan!

Jezelf ontdekken en ontwikkelen

Welke leerweg een leerling ook kiest, bij CITAVERDE College helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Leerlingen leren in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. CITAVERDE College Heerlen mag zich Excellente School noemen want er wordt hard gewerkt aan persoonsontwikkeling, waarbij het motto is ‘wie ben je en wat wil je’.

Voor meer informatie over ons VMBO kijkt u bij  'over VMBO'.

Komt u een keer kennismaken bij CITAVERDE College Heerlen?

Locatie Directeur: Peter Claessen
Adjunct-directeur VMBO onderbouw: Rob Steinschuld
Adjunct-directeur VMBO bovenbouw: Mark van den Bosch
Decaan: Rik Verwijlen

Adres:
Heldevierlaan 12
6415 SB Heerlen
T: 045 - 570 08 88
E: heerlen@citaverde.nl
Video's meer
meer

Informatie over CITAVERDE Heerlen VMBO

Voor huidige leerlingen en ouders

Zit uw zoon of dochter op CITAVERDE College Heerlen? Kijk dan bij de schoolgids voor allemaal handige informatie. Of neem contact met ons op!

Voor nieuwe leerlingen en hun ouders

Wilt u meer weten over het VMBO-Groen onderwijs van onze school? Kom dan naar een van onze voorlichtingsmomenten! Hier komt u alles te weten over onze school. We nemen u mee door de school, vertellen wat u van ons als school kunt verwachten en er is uiteraard tijd om uw vragen beantwoord te krijgen.  

Directeur Heerlen vertelt over ... meer verhalen
" Onze leerlingen leren het beste door te doen. Het zijn vooral leerlingen die graag hun handen uit de mouwen steken en zich zodoende de stof eigen maken. Veel leerlingen en ouders vinden onze persoonlijke benadering erg plezierig. "
meer verhalen
Volg ons op social media
De examentijd komt bijna tot een einde. De geslaagden stonden al in de krant (zie foto), de herexamens zijn geweest en de diploma-uitreiking staat gepland voor volgende week. Wij feliciteren iedereen met het afsluiten van hun tijd op CITAVERDE en zien sommigen van jullie volgend jaar terug bij ons mbo. En aan iedereen die nog met spanning zit te wachten op de uitslag van de herexamens: geniet van het weekend, het werk zit er op! Vlaggen, ballonnen en knallende kurken in Parkstad Hoera, de vlag kan uit! Tenminste… voor alle leerlingen in Parkstad die het verlossende bericht hebben gekregen dat ze bij de eerste keer zijn geslaagd. Zi...
Onze plantenkas heeft het afgelopen jaar een grote upgrade gekregen! Groendocent Sander Wierikx heeft in samenwerking met Aptus True Plant Science en Groene Start een mooie plek gecreëerd, wat ons onderwijs ten goede komt. Wil je weten wat er in de plantenkas gebeurt? Kijk dan ook naar de video die APTUS gemaakt heeft: https://www.facebook.com/AptusHolland/videos/vb.918573104837186/804531993280801/?type=2&theater
We denken nog even terug aan de succesvolle eerste versie van ons Urban Life Foodfestival. Wat een zonnige en smakelijke middag was het!
Onze leerlingen hebben geld opgehaald voor de bescherming van Gorilla’s. Tijdens het eerste Urban Life Foodfestival en door ingezamelde mobiele telefoons dragen ze bij aan de actie van GaiaZOO. Veel bezoekers uit de omgeving van de school hebben het Foodfestival bezocht, waar in een gezellige sfeer gegeten en gedronken werd. Ook was er een loterij, met leuke prijzen van GaiaZOO. De opbrengst doneren de leerlingen aan een inzamelingsactie van GaiaZOO, wat volledig ten goede komt aan de bescherming van de bedreigde Grauers’ gorilla.
Vorige week was CITAVERDE College in Berlijn! Een korte sfeerimpressie van deze leuke en indrukwekkende reis van de derdejaars.
De foto's van het Galabal 2019! Met dank aan meneer Scheren. Wil je de foto's in originele resolutie downloaden? Dat kan via http://bit.ly/CitaGala19
De foto's van het Galabal 2019 staan online. Kijk op onze pagina bij 'Foto's' voor het volledige album. Met dank aan Bart Scheren voor het maken van de foto's. Het Galabal vond plaats bij Cafe De Kromme Toeter
Deze week is ons auditorium geopend! Een prettige ruimte om gasten te ontvangen, maar ook gewoon om te pauzeren.
In het kader van de activiteiten week zijn de leerlingen afgelopen week de hele week op pad geweest. Zo hebben zij maandag workshops gevolgd, georganiseerd door SCHUNCK, waarbij de leerlingen door heel Heerlen dansles hebben gehad in diverse stijlen. 's Middags is afgesloten met een theatervoorstelling bij Parkstad Limburg Theaters. Woensdag was een geslaagde activiteitendag met o.a. bootcamp en mountainbiken bij de Trappen Naast Snowworld, voetbal, badminton en workshops rondom drama, drones, visagie en styling.