VMBO VOOR EEN GOEDE TOEKOMST

In groep 7 en 8 weten kinderen best al goed wat ze zelf leuk vinden. Maar welke talenten zijn nog niet ontdekt? En weten ze al hoe ze later van hun talent hun beroep kunnen maken? Daar komen onze leerlingen met behulp van onze gedreven en betrokken leerkrachten snel genoeg achter. Als geen ander zijn onze leerkrachten in staat talenten te herkennen en leerlingen die zelf naar boven te laten halen. Leerlingen leren bij ons in een, innovatieve en ondernemende groene omgeving. Daardoor krijgen zij meer plezier in wat ze op school doen. En dat is precies de gedachte achter het VMBO van CITAVERDE College: dat de leerling een mooier, beter en leuker leven krijgt. Nu, maar ook later.

Lees meer
Afbeelding
Afbeelding

Ons VMBO is groen!

We geven alle vakken die andere VMBO-scholen ook geven, maar dan met een groene twist. Naast de ‘gewone’ lessen zijn er allerlei projecten en opdrachten waar alleen of in een team aan wordt gewerkt. Leren uit een boek? Dat ook! Maar op het VMBO van CITAVERDE wordt er vooral geleerd door kennis toe te passen. Natuurlijk zijn onze scholen veilig, overzichtelijk en gezellig en worden klasgenootjes vrienden voor het leven.

Groen vind je terug in allerlei thema’s bij ons op school: voeding & gezondheid, ontwerp & creatie, dier & zorg. Maar het is net zo goed verweven in wiskunde of Nederlands. Bijvoorbeeld door bij wiskunde te berekenen hoeveel calorieën er in een maaltijd zitten of door bij Nederlands een verslag te maken over duurzaamheid. Leren gebeurt bij ons letterlijk in het groen. In en rond onze school kom je overal groen tegen: dieren, planten, bloemen, een kas en soms zelfs een paardenstal.

Lees meer
Afbeelding

Een leuke manier van leren

Bij al onze scholen zorgen wij voor een unieke leerervaring door middel van persoonlijk en goed onderwijs. Naast studiereizen en excursies bieden wij onze leerlingen praktische themaweken of projectmiddagen waarbij zij ondernemende, sociale, culturele of juist technische vaardigheden ontwikkelen. Vaardigheden waar zij in hun leven veel mee kunnen bereiken.

Na het VMBO

Met een VMBO-diploma op zak kunnen onze leerlingen nog alle kanten op. Vanzelfsprekend naar het MBO van CITAVERDE College maar met dit diploma zijn zij ook welkom bij de andere MBO-sectoren. En met de juiste leerweg kunnen ze eventueel doorstromen naar de HAVO. Want dat is wat CITAVERDE College doet: ervoor zorgen dat leerlingen hun passies en talenten ontdekken en daar later hun werk van kunnen maken.

Lees meer
Onze agenda Wat er gaat gebeuren
Bekijk agenda
Onze VMBO-scholen Bekijk hieronder onze locaties door heel Limburg