Moeder Carola vertelt over CITAVERDE College

Carola Timmerman en dochter Megan
Ex-leerling en moeder van huidige leerling van CITAVERDE College Heerlen


“Tot 1980 zat ik hier zelf op school”, vertelt moeder Carola. “Toen ik na een lange tijd hier weer op school kwam tijdens een open dag, voelde dat als thuiskomen. Dat gevoel is kenmerkend voor het CITAVERDE College, de leerling staat centraal en de school vormt zich daaromheen.”

Goede begeleiding
Megan is tijdens haar vierjarige VMBO-opleiding erg gegroeid: “Toen ik hier kwam was ik erg verlegen”, vertelt ze zelf. “Maar nu kom ik wel op voor mijn mening.” Moeder Carola vervolgt: “Het klikte hier goed met de leraren en leerlingen, maar ook de begeleiding was goed. Zo hebben ze haar goed begeleid bij de overstap van de kaderberoepsgerichte leerweg naar de gemengde leerweg. De leraren zijn heel betrokken, ze halen hier echt het maximale uit een kind.”

Verbinding
“Op dit moment zit ik op de havo”, vervolgt Megan. “Ik kom nog elke week op het CITAVERDE College voor bijles voor natuurkunde. Ik heb vier hele leuke jaren op het CITAVERDE College gehad.” Haar moeder is het daar helemaal mee eens: “Het CITAVERDE College is klein, rustig, gemoedelijk en betrokken. Er is ook veel aandacht voor veilig werken en gezond eten. Deze school is een goed voorbeeld van hoe het ook kan!”   

Tags: