Dana over de brugklas

In de brugklas, hoe is dat eigenlijk? Eerstejaars Dana vertelt erover!

“Net als iedereen vond ik het in het begin spannend. Maar ik kwam erachter dat dat eigenlijk niet hoeft. Eerst doe je met de klas een activiteit, wij gingen naar het Klimbos in Weert. Zo leer je elkaar steeds beter kennen en ontstaan er hechte clubjes. Het was heel gezellig!

De eerste lessen wennen snel. Ik keek het de eerste periode allemaal een beetje aan en was wat stiller. Maar na een tijdje ga je je echt steeds meer op je gemak voelen in de klas, tijdens de lessen, in het contact met leraren. Ik heb nu nieuwe vriendinnen met wie ik het heel goed kan vinden.

Toen de Coronatijd aanbrak werd alles anders. We kregen digitaal les en daar moesten we allemaal aan wennen. Ik had nog wel contact met mijn vriendinnen door te bellen en elkaar berichten te sturen. Soms was ik thuis sneller afgeleid, maar het lukte steeds beter om mezelf te herpakken.

Of ik nog tips heb voor nieuwe eerstejaars? Laat het vooral allemaal op je afkomen! Trek bijvoorbeeld samen op met iemand die ook alleen zit. Contacten heb je snel gelegd. En voel je vrij om vragen te stellen aan bijvoorbeeld je mentor. Wij hebben echt een hele leuke mentor die met ons meedenkt. Als afsluiter dit jaar gaan we barbecueën – 1,5-meter proof – bij hem in de achtertuin. Daar heb ik erg veel zin in!”

Dana, leerling VMBO CITAVERDE College Nederweert
 

Tags: