Filter Verfijn de resultaten
Leerweg
Opleidingsniveau
Locatie

Paardenopleidingen

Heb jij een passie voor paarden en wil je van je passie graag je werk maken? Ben jij altijd in de paardenstal te vinden, of heb je ambitie voor wedstrijdsport? De hippische sport is – na voetbal – wat omzet betreft de grootste sport van Nederland. Voor een succesvolle carrière in deze sector heb je uiteraard wel de juiste paarden opleiding nodig. Bij het CITAVERDE College heb je meerdere mogelijkheden omtrent paardenopleidingen. De paardenopleidingen zijn te volgen op niveau 3 en niveau 4.

Bekijk onderstaand de MBO paardenopleidingen van CITAVERDE en schrijf je in!

Ben jij...

Besmet met het 'paardenvirus' en er gaat geen dag voorbij of jij bent je paard(en) aan het trainen. Je wilt dan ook niets liever dan deze sport beoefenen, en uiteindelijk ook je werk maken van paarden opleiden en trainen. Ook vind je het leuk om instructies te geven. En duurt een werkdag soms iets langer? Voor jou geen enkel probleem. Naast pure passie voor het paard heb je ook een professionele werkhouding. Je bent niet bang en je weet wanneer je een paard stevig moet aanpakken. Herken jij jezelf in deze profielschets? Dan weten wij zeker dat een opleiding met paarden echt iets voor jou is! Wil je naast de opleiding al direct aan de slag, dan kun je een deeltijd opleiding volgen. Uiteraard zijn onze paardenopleidingen ook in voltijd te volgen.

Paardensport- en houderij

Paardensport richt zich puur op de sport. Hierbij kun je denken aan rijden, dressuur, springen en eventueel eventing. De opleiding paardenhouderij richt zich juist op alle werkzaamheden die voorkomen in een paardenbedrijf. De kans op de arbeidsmarkt is op dit moment boven gemiddeld. Een bijzondere kans binnen de opleiding paardenhouderij is de richting groom. Grooms worden internationaal gevraagd. Iemand die een internationale carrière ambieert, heeft heel veel kansen binnen de paardenhouderij. De vraag naar goed geschoolde paarden is met name in het buitenland heel groot. Er is duidelijk een tekort aan goede ruiters die paarden kunnen scholen. Volg nu de paardenopleiding op het MBO en help de paardenindustrie!

Schrijf je in voor de paarden opleiding!

Op het CITAVERDE College kun je op je eigen niveau excelleren. Zo kun je van jouw hobby jouw beroep maken! Als je er zeker van bent dat je de paarden opleiding wilt gaan volgen op het CITAVERDE College, dan kun je je gemakkelijk digitaal inschrijven voor het nieuwe studiejaar. Na het inschrijven ontvang je van ons een bevestiging en word je uitgenodigd voor een intakegesprek.