Afbeelding

Kom terug de schoolbanken in!

Speciaal voor onze bedrijfsrelaties en oud-studenten organiseert CITAVERDE College dit jaar een reeks van interessante bijeenkomsten. Als groene onderwijsorganisatie hebben wij kennisontwikkeling en netwerken met de mensen uit ons werkveld hoog in het vaandel staan. Waarom zouden wij dit niet met elkaar combineren?

Laat je inspireren

Wij nodigen u graag uit voor één van onze CITAVERDE College Bank bijeenkomsten. Wij hebben een afwisselend programma opgesteld en al onze locaties komen aan bod, zodat er voor iedereen wel iets interessants bij zit. U bent van harte welkom en kunt zich, kosteloos, aanmelden via onderstaand formulier. Deze bijeenkomsten staan op de planning: 

  • College Bank met Jaap Seidell bij CITAVERDE College Heerlen - donderdag 29 oktober 2020
  • Florale Topdemo bij CITAVERDE College Heerlen - datum volgt
  • Symposium en Debat ‘Groei in Groen’ bij CITAVERDE Bedrijfsopleidingen - datum volgt

Aanmelden:

CITAVERDE College Bank
DEELNEMERGEGEVENS
* verplicht veld
Afbeelding

CITAVERDE College Bank #7 

Gezonde voeding met Jaap Seidell  

Donderdag 29 oktober vanaf 17:30 - 22:30 uur - CITAVERDE College Heerlen

Dit keer staat het thema voeding centraal. Het thema ‘gezonde voeding en lifestyle’ is één van de duurzame speerpunten uit ons strategisch beleidsplan en natuurlijk past onze spreker Jaap Seidell uitstekend bij onze opleiding Voeding en Voorlichting! Tijdens deze netwerkbijeenkomst kunt u onder het genot van een hapje en een drankje aan tafel met ons en andere aan de opleiding verbonden relaties bijpraten. 

Programma:

17:30u - Inloop met een drankje
18:00u - Opening door het MBO-team van de opleiding Voeding en Voorlichting 
18:15u - Gezamenlijk diner
18:45u - Presentatie Jaap Seidell
19:45u - Afsluiting en netwerkborrel tot 22:30u

> Ik wil me aanmelden!

Lees meer
Afbeelding

CITAVERDE College Bank #8 

Florale Topdemo door Sören Van Laer uit België

datum volgt - CITAVERDE College Heerlen

Sören van Laer werkt als freelance bloemist en de wereld is zijn toneel. Hij decoreert bruiloften, geeft workshops en seminars, verzorgt demonstraties en productpresentaties. Sören neemt ook vaak deel aan wedstrijden. Zijn grootste uitdaging is om te blijven vernieuwen, te experimenteren en zijn grenzen te verleggen. Tijdens deze topdemo neemt hij ons mee in zijn passie en visie op het vak.

> Geef mij een seintje zodra een nieuwe datum en tijd bekend is en ik mij kan inschrijven

Afbeelding

CITAVERDE College Bank #6

'Debat ‘Groei in Groen’ o.l.v. CITAVERDE Bedrijfsopleidingen

Villa Flora, Brightlands Campus Greenport Venlo - datum volgt

Vergroening van onze leefomgeving brengt onze samenleving veel positiefs. Er liggen veel kansen én er zijn ook nog veel leer- en ontwikkelpunten. Samen met jou gaan wij hier nader op inzoomen aan de hand van best practices en concrete onderzoeksresultaten over leven, werken en leren in de groene stad en ons buitengebied. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen, nodigen we het bedrijfsleven, brancheorganisatie VHG, regionale overheden en onderwijs uit hier hun kijk op te delen. Samen bereik je immers veel meer dan alleen.

We doen dit door middel van een levendig debat in triple helix verband. Donatello Piras van het Nederlands Debatinstituut leidt deze inspirerende middag. We starten met een interview van CITAVERDE College over haar hernieuwde visie en ambitieplan groen. De Branchevereniging VHG praat ons bij over de ontwikkelingen in de sector waarna onderzoekers van de Wageningen Universiteit hun bevindingen presenteren met betrekking tot het onderzoek over 'het Effect van Groen in je werk- en leefomgeving'.

> Geef me een seintje als ik mij kan inschrijven

Lees meer

Deze bijeenkomsten heb je gemist:

Afbeelding

CITAVERDE College Bank #5

Presentatie Arjan Postma over de natuur en duurzaamheid 

30 januari v.a. 19:30 uur -  GaiaZOO Hof van Gaia, Brughofweg 25 (poort 3), Kerkrade

Op deze interessante netwerk- en kennisbijeenkomst luisterden we naar het inspirerende verhaal van Arjan Postma over slimme lessen uit de natuur.  Tevens presenteerden wij  ons strategisch beleidsplan 2020 - 2023.

Programma:

  • Introductie Strategisch Beleidsplan 2020 - 2023 door het College van Bestuur, Jan-Pieter Janssen en Ans Christophe
  • Arjan Postma over de toegevoegde waarde van flora en fauna op de leefomgeving van mensen in steden en in buitengebieden
  • Netwerkborrel
Lees meer
Afbeelding

CITAVERDE College Bank #4

‘Wij, Varkenland’ door Lucas de Man

Woensdag 13 november 2019  - CITAVERDE College Horst

Aanvang voorstelling: 20.00 uur
Inloop: 19.30 uur

Lucas de Man ging voor zijn voorstelling een maand lang op stage bij verschillende varkensboeren. Hij interviewde graanhandelaars, bankiers, boerenbondleden, veeartsen en agrarische hulpverleners. Met deze bagage schreef hij de actuele solo Wij, Varkenland, die zowel bij (boeren)publiek als pers hoge ogen gooide. Lucas gebruikt het varken en de varkenswereld als metafoor voor onze huidige veranderende wereld en de zoektocht naar zijn rol daarin. Hij speelde de voorstelling in theaters maar ook al een paar keer met veel succes exclusief voor mensen uit de agrarische sector. 
 

Bekijk de aftermovie

Afbeelding

CITAVERDE College Bank #3

Kenniscafé Hippisch College Limburg: Innovaties in hippische sector

Maandag 23 september 2019 - CITAVERDE College Roermond

In de Limburgse hippische sector wordt jaarlijks 175 miljoen euro omgezet en de sector groei gestaag. Groei gaat gepaard met innovaties op allerlei gebied. Kennis wordt uitgebouwd, net als ondernemerschap en internationaal vermogen. In dit kenniscafé zullen sprekers en workshopleiders ons meenemen in een aantal innovaties en ons aan het denken zetten over de toepasbaarheid daarvan in onze dagelijkse praktijk. Aan het einde van het programma sluiten wij af met de bekendmaking van het hippisch stagebedrijf van het jaar 2019 en een netwerkborrel. 

> Bekijk de aftermovie

Afbeelding

CITAVERDE College Bank #2

Een kijkje in de toekomst van Robotica met Mike van Rijswijk

Woensdag 5 juni 2019 - CITAVERDE College Nederweert

Op 5 juni ontving het CITAVERDE College in Nederweert futuroloog Mike van Rijswijk voor een inspirerende sessie over Robotica. Innovator en Roermondse ondernemer, Mike van Rijswijk, is een voorloper als het gaat om innovatieve technologie. Hij introduceerde de 3D-printer in Nederland, hij liet ons kennismaken met virtual reality en lanceerde de robots NAO en Pepper.

> Bekijk de videosamenvatting van de lezing van Mike van Rijswijk

Afbeelding

CITAVERDE College Bank #1

Presentatie van Jan van Hooff met netwerkbijeenkomst

14 februari 2019 - CITAVERDE College Nederweert

Op 14 en 15 februari organiseerde CITAVERDE College overdag de landelijke finale van de Skills vakwedstrijden voor Dierverzorging en Dierenartsassistent Paraveterinair. We hadden een leuk programma voor de finalisten die meedoen en de leerlingen van het VMBO die komen aanmoedigen. 

's Avonds organiseerde CITAVERDE College voor al haar oud-studenten en relaties van onze dierenvakgroep een interessante netwerk- en kennisbijeenkomst. De eerste CITAVERDE College Bank vond plaats op donderdagavond 14 februari bij GAIA ZOO in Kerkrade. 

Lees meer