Workshop Bike2School voor studenten CITAVERDE College Maastricht

Op maandag 3 september hebben de studenten van de opleiding Voeding en Voorlichting de workshop ‘Bike2School’ gevolgd. Deze workshop is bedoeld om jongeren te stimuleren om naar school te fietsen. Het is gezond, goedkoop én beter voor het milieu dus waarom het OV, je brommer/scooter of de auto pakken?

Te weinig beweging en ongezond voedsel

Bewegen is gezond, dat weet iedereen. 35% van de jongeren tussen de 12-20 jaar beweegt voldoende. Daar staat tegenover dat 31% bijna niet beweegt, dat is natuurlijk veel te veel! Hier moet verandering in komen dus heeft de Universiteit van Eindhoven deze workshop georganiseerd.

De provincies Limburg, Noord-Brabant en Overijssel hebben samen met de Universiteit van Eindhoven en Twente onderzoek gedaan naar het fietsgedrag onder jongeren tussen de 12-20 jaar. Uit eerder onderzoek is gebleken dat jongeren die met die fiets naar school gaan betere cijfers halen omdat ze minder snel ziek worden en dus vaker op school aanwezig zijn.

Actieve dag

Tijdens de workshop ‘Bike2School’ hebben de studenten uitleg gekregen over hoe goed het is om minimaal één uur per dag te bewegen en over gezonde voeding. Omdat zij de MBO-opleiding Voeding en Voorlichting doen sloot dit natuurlijk helemaal aan. Daarnaast Stond de workshop in het teken van het ophalen van ideeën. Dit keer niet door in de klas hierover te brainstormen, maar lekker actief in de buitenlucht bezig zijn met sportelementen. De winnaars kregen telkens het voortouw in het aandragen van hun innovatieve ideeën om het fietsgedrag van jongeren te stimuleren. 

Wil je meer weten over de opleiding Voeding en Voorlichting? Kom dan naar de Open dag!