Voeding en technologie Try-out

Met de nieuwe opleiding Voeding & Technologie in de steigers zet Citaverde een belangrijke stap in het aanbieden van voeding in het opleidingsaanbod.

Op vrijdag 11 maart hebben ongeveer 20 leerlingen en deelnemers kunnen kennismaken met deze nieuwe opleiding op de try-out dag. Een zeer divers publiek van zowel potentiële BBL-deelnemers en BOL-leerlingen.

Er is kennisgemaakt met onderwerpen van de opleiding zoals micro-organismen, procestechniek, houdbaarheid en chemische eigenschappen van voedsel via een foodquiz. De competitie zat er goed in en uiteindelijk heeft een nek-aan-nekrace geresulteerd in een groepje  winnaars.

Na de foodquiz was het tijd voor het bedrijfsbezoek aan ijsjesfabrikant Dedert. Witte pakken, haarnetjes en schoenhoesjes aan en gaan. In de fabriek hebben we kunnen zien hoe verschillende kleuren siroop en vruchtensap veranderen in een raketje, stoplicht-, breek- of biologisch vruchtenijsje. De ijsjes rollen van de band, en een vers doosje ijsjes was voor ons. Na deze kwaliteitstest was de dag voorbij. We kijken terug op een leuke dag, die een goed beeld heeft gegeven van de opleiding.