VMBO-leerlingen Horst presenteren duurzaamheid bij Rabobank

Op 17 maart hebben een aantal leerlingen van leerjaar 3 van het VMBO van het CITAVERDE college in Horst hun project over duurzaamheid gepresenteerd aan een vakjury. De jury bestond uit Birgit op de Laak, wethouder gemeente Horst aan de Maas, Peter Coenen, Newenergycare en Ivo Dassen hoofd facilitair bij het CITAVERDE College.
Onder leiding van onder andere docenten Stefan de Haan, Toine Hazenbosch en Johan Theeuwen hebben 48 leerlingen gewerkt aan de vraag: “Hoe kan de locatie van CITAVERDE College in Horst duurzamer gemaakt worden?”. Er zijn zes projecten geselecteerd die bij de Rabobank Horst Venray zijn gepresenteerd. De deelnemers hebben regenwater voor toilet spoelingen, LED verlichting (2 projecten), elektrisch rijden, radiatorfolie en een groen dak bestudeerd. Met veel passie en overtuiging zijn alle presentaties succesvol doorlopen.

Een eervolle vermelding voor het regenwater project. Dit project is volledig uitgewerkt en het beste onderbouwd. Helaas niet eenvoudig om toe te passen in een bestaand gebouw. De publieksprijs is gegund aan één van de LED verlichtingsprojecten. Dit is voor het CITAVERDE College een extra stimulans om op dit onderwerp door te pakken.  De jury winnaar is het project van de radiatorfolie. De jury is enthousiast over de eenvoud, snel te boeken resultaten en de lage kosten.