Tweede Kamerlid landbouw bezoekt CITAVERDE College Heerlen

Als boerendochter van een akkerbouwer en nu getrouwd met een melkveehouder weet Helma Lodders als geen ander hoe belangrijk de land- en tuinbouw voor Nederland is. Lodders (VVD-woordvoerder Landbouw): “De Nederlandse agrosector is oersterk. Nederland mag qua oppervlakte het 135e land ter wereld zijn, maar qua export zijn we de nummer 2 van de wereld. Daar mogen we echt hartstikke trots op zijn.” Helma Lodders zit sinds 2010 in de Tweede Kamer en is de afgelopen jaren veel het land in geweest en heeft van dichtbij gezien wat voor een prachtige sector Nederland kent. “De Nederlandse landbouw is zeer efficiënt, hoogproductief en ontzettend innovatief. We zijn daardoor niet voor niets koploper in de wereld.”

Tijdens het werkbezoek kijkt Helma Lodders mee tijdens de praktijklessen van Profiel Groen, onderdeel van de nieuwe lesstructuur door het vernieuwd examenprogramma binnen het VMBO. Ook binnen het MBO kijkt Helma Lodders mee. Ze brengt daar een bezoek aan de opleidingen Animals en Outdoor Design. Bij de rondleiding zal dan ook uitgebreid stilgestaan worden bij de (ver)nieuw(d)e praktijkruimten van het CITAVERDE College in Heerlen zoals de Dierenverblijven, Groen loods, Plantenkas en schooltuin. Waar CITAVERDE College trots op is.

Na de lesbezoeken en de rondleiding zal Helma Lodders aanschuiven bij het Leergebied Profiel Groen waar zij met de Onderwijscoördinator en docenten in gesprek gaat over de nieuwe lesstructuur door het vernieuwd examenprogramma. Ook zal Helma Lodders dan op haar beurt de actuele landbouw politiek delen. Zo wordt er gezorgd voor een optimale informatie uitwisseling tijdens het werkbezoek. Over het bezoek zegt Helma Lodders zelf; “Ik  kijk er ontzettend naar uit om ook de komende tijd weer in gesprek te gaan met ondernemers. En de toekomstige ondernemers natuurlijk, zoals de  leerlingen op het CITVAERDE college. Voor hen is een belangrijke rol weggelegd.  Ik ben erg benieuwd naar hun ambitieuze, vooruitstrevende en innovatieve ideeën. Maar ik ben ook benieuwd hoe zij de rol van de politiek zien.”