L40 - BEDRIJFSLEIDER (ASSISTENT) EN STRATEGISCH ONDERNEMEN        

START OP DONDERDAG 10 JANUARI 2019

 

Tijdens deze training maak je kennis met jezelf en ontwikkelingen die leiden tot strategische keuzes en de wijze waarop jij die kunt vertalen naar de dagdagelijkse praktijk. De training is tot stand gekomen in co-creatie tussen externe experts en docenten van CITAVERDE college en sluit naadloos aan bij bedrijven waarvan de ondernemer een leergang ‘Strategisch Ondernemen’ met medewerking van de Rabobank en Keyport, heeft gevolgd. 

Wanneer?
De training omvat 8 dagdelen van 4 uur contacttijd en 20 uur voorbereiding/opdrachten.
De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagen van:
Lesblok 1: 16.00 - 18.00 uur
Maaltijd: 18.00 - 18.30 uur (inclusief)
Lesblok 2: 18:30 - 20:30 uur

Waar?
Trainingen zullen op verschillende representatieve locaties plaatsvinden, op maximaal 30 minuten reistijd van de deelnemers. 

Doelstelling
Na deze training heb je meer inzicht in strategische ontwikkelingen en kun je meedenken met de beslissers binnen jouw organisatie. Je begrijp waarom strategische keuzes gemaakt worden en wat de invloed van verandering is op de bedrijfsprocessen. Je kunt deze keuzes vertalen naar jaarplannen, actieplannen en de dagdagelijkse aansturing van jouw bedrijfsonderdeel. Je kent jezelf en je medewerkers en de toegevoegde waarde van strategische personeelsplanning. Je kent de samenhang tussen: beslissingen, delegeren, loslaten, doorgeven, taken bevoegdheden en verantwoordelijkheden en formele en informele bedrijfscultuur. 

Werkwijze 
De training bestaat voor 30% uit theorie en 70% praktijk door, interactie en opdrachten voor, tijdens en na de training. Van deelnemers wordt een zeer ondernemende houding verwacht voor, tijdens en na de training. Opdrachten kunnen bestaan uit het bekijken van films, lezen van artikelen, besprekingen met medecursisten of collega’s, maken van opdrachten op papier of via internet en presentaties. Deelnemers zullen state of the art met elkaar en de organisatie communiceren en we haken in op de 21e-eeuwse vaardigheden. Trainers worden geselecteerd op onderwerp, passend bij de deelnemers en werkwijze van deze training. 

 

DOELGROEP

Voor wie?
(Assistent)bedrijfsleiders in de AgriFood keten.

Beeld van de medewerker/doelgroep
Als medewerker vertaal je het strategisch beleid naar jaarplannen en geef je leiding aan de uitvoering hiervan. Je bent een volwaardige sparringpartner door mee te denken met het directieteam over de invulling van diverse strategische keuzes. Je hebt minimaal een mbo 3-4 opleiding gevolgd met enige jaren werkervaring of gelijkwaardig door werkervaring. Je bent resultaatverantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van medewerkers als (assistent) bedrijfsleider in een AgriFood bedrijf of in de periferie hiervan.

 

KIJK HIER VOOR MEER INFORMATIE OF MELD JE HIERONDER DIRECT AAN!

Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Dinsdag 26 mei om 16:00 u is de volgende Q&A op Instagram met onze MBO-decaan dhr. Beckers! Je kunt nu alvast al je vragen stellen over het MBO en al onze MBO-opleidingen via https://bit.ly/qa-mbo of zet ze hieronder in de reacties. 🧐 Kijk alle Q&A's terug op: https://www.citaverde.nl/mbo/studiekeuze/ Over MBO - @citaverde See Instagram β€˜Over MBO’ highlights from CITAVERDE College (@citaverde)
Vandaag hebben alle geslaagden van Citaverde College Heerlen VMBO een bezoekje gehad van hun mentor. Proficiat allemaal! πŸ‘©β€πŸŽ“πŸ‘¨β€πŸŽ“βœ¨ Kijk voor een aantal blije gezichten van vandaag ook op https://www.instagram.com/p/CAahPvRlBrI/ Heerlens Citaverde College brengt examenuitslagen en cijferlijsten persoonlijk rond Ongeveer 125 eindexamenleerlingen van het Citaverde College in Heerlen kregen woensdag bezoek van hun mentor, die ze vertelde of ze geslaagd waren en de ci...
Donderdag 14 mei om 16:00 u is de Q&A over de MBO-opleidingen Teelt via Instagram! Stel nu alvast je vraag via https://bit.ly/qa-teelt of zet ze hieronder in de reacties. πŸŒ±πŸšœπŸ‘¨β€πŸ’» πŸ“… Bekijk meer Q&A data over andere opleidingen op: https://www.citaverde.nl/mbo/studiekeuze/ Teelt - @citaverde See Instagram β€˜Teelt’ highlights from CITAVERDE College (@citaverde)