L40 - BEDRIJFSLEIDER (ASSISTENT) EN STRATEGISCH ONDERNEMEN        

START OP DONDERDAG 10 JANUARI 2019

 

Tijdens deze training maak je kennis met jezelf en ontwikkelingen die leiden tot strategische keuzes en de wijze waarop jij die kunt vertalen naar de dagdagelijkse praktijk. De training is tot stand gekomen in co-creatie tussen externe experts en docenten van CITAVERDE college en sluit naadloos aan bij bedrijven waarvan de ondernemer een leergang ‘Strategisch Ondernemen’ met medewerking van de Rabobank en Keyport, heeft gevolgd. 

Wanneer?
De training omvat 8 dagdelen van 4 uur contacttijd en 20 uur voorbereiding/opdrachten.
De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagen van:
Lesblok 1: 16.00 - 18.00 uur
Maaltijd: 18.00 - 18.30 uur (inclusief)
Lesblok 2: 18:30 - 20:30 uur

Waar?
Trainingen zullen op verschillende representatieve locaties plaatsvinden, op maximaal 30 minuten reistijd van de deelnemers. 

Doelstelling
Na deze training heb je meer inzicht in strategische ontwikkelingen en kun je meedenken met de beslissers binnen jouw organisatie. Je begrijp waarom strategische keuzes gemaakt worden en wat de invloed van verandering is op de bedrijfsprocessen. Je kunt deze keuzes vertalen naar jaarplannen, actieplannen en de dagdagelijkse aansturing van jouw bedrijfsonderdeel. Je kent jezelf en je medewerkers en de toegevoegde waarde van strategische personeelsplanning. Je kent de samenhang tussen: beslissingen, delegeren, loslaten, doorgeven, taken bevoegdheden en verantwoordelijkheden en formele en informele bedrijfscultuur. 

Werkwijze 
De training bestaat voor 30% uit theorie en 70% praktijk door, interactie en opdrachten voor, tijdens en na de training. Van deelnemers wordt een zeer ondernemende houding verwacht voor, tijdens en na de training. Opdrachten kunnen bestaan uit het bekijken van films, lezen van artikelen, besprekingen met medecursisten of collega’s, maken van opdrachten op papier of via internet en presentaties. Deelnemers zullen state of the art met elkaar en de organisatie communiceren en we haken in op de 21e-eeuwse vaardigheden. Trainers worden geselecteerd op onderwerp, passend bij de deelnemers en werkwijze van deze training. 

 

DOELGROEP

Voor wie?
(Assistent)bedrijfsleiders in de AgriFood keten.

Beeld van de medewerker/doelgroep
Als medewerker vertaal je het strategisch beleid naar jaarplannen en geef je leiding aan de uitvoering hiervan. Je bent een volwaardige sparringpartner door mee te denken met het directieteam over de invulling van diverse strategische keuzes. Je hebt minimaal een mbo 3-4 opleiding gevolgd met enige jaren werkervaring of gelijkwaardig door werkervaring. Je bent resultaatverantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van medewerkers als (assistent) bedrijfsleider in een AgriFood bedrijf of in de periferie hiervan.

 

KIJK HIER VOOR MEER INFORMATIE OF MELD JE HIERONDER DIRECT AAN!

Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Afgelopen vrijdag was de lancering van Hippisch College Limburg! CITAVERDE College gaat samen met de paardenbranche werken aan het optimaal aansluiten van het hippische onderwijs op het bedrijfsleven en de vraag naar voldoende en goed gekwalificeerd personeel. Lees hieronder meer! https://www.citaverde.nl/nieuws/lancering-samenwerkingsverband-hippisch-college-limburg/ Lancering samenwerkingsverband Hippisch College Limburg Op vrijdag 6 maart 2020 werd met een druk op de knop door gedeputeerde Joost van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport) de website van Hippisch College Limburg onthuld.
Finalisten Skills Talents! 🏆 Deze toppers hebben de afgelopen twee dagen gestreden om de beste te worden van Nederland! Vanavond weten we welke teams er gewonnen hebben. 💪 #skillstalents #CITAVERDE #voorhetleven #stf20 #winnaars #leeuwarden #🏆
Vandaag start Skills The Finals in Leeuwarden! 🏅 Hier gaan 14 van onze studenten en leerlingen namens CITAVERDE College de strijd aan om de beste van Nederland te worden in hun vakgebied! Aan Skills Heroes, voor het MBO, doen Beau Linders en Kenna Peeters mee met de wedstrijd Internationaal Ondernemen. Aan Skills Talents, voor het VMBO, doen 4 teams van CITAVERDE College mee: Vanuit de locatie Horst strijden Samantha van der Heijden, Mila Koster en Senna Verheijen als team voor de titel ‘beste vmbo-bloemist van Nederland’. Het team van Ian Baltussen, Boris Peeters en Sem Kleuskens vertegenwoordigt de school in de wedstrijd ‘tuinaanleg’. Vanuit de locatie Roermond doen Romy Ritzen, Clim Sauren en Janneke Deckers mee met de wedstrijd Dienstverlening en Producten. Beau Verwijlen, Jilke Grootveld en Bente Thijssen van de locatie Nederweert nemen deel aan de wedstrijd Economie en Ondernemen. Succes aan alle finalisten! 🏆 Lees hier het nieuwsbericht en bekijk de videoreportage van Omroep Horst aan de Maas: https://omroephorstaandemaas.nl/nieuws/artikel/citaverde-leerlingen-dingen-mee-naar-landelijke-vaktitels Omroep Horst aan de Maas - Citaverde-leerlingen dingen mee naar landelijke vaktitels Acht leerlingen van het Citaverde College in Horst maken kans op landelijke titels bij Skills Heroes en Skills Talents. De wedstrijdorganisatie organiseert jaarlijks kampioenschappen voor uitzonderlijk mbo- en vmbo-vaktalent.
Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor het VMBO? Kijk dan op onze website hoe de aanmeldprocedure verloopt in Heerlen, Roermond, Nederweert en Horst: https://www.citaverde.nl/vmbo/aanmelden-vmbo/ Voor wie naar onze school in Roermond komt: tot straks op de inschrijfmiddag! Aanmelden bij het VMBO van CITAVERDE College | CITAVERDE Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor het VMBO van CITAVERDE College? U bent van harte welkom! Meld u hier aan en wij nemen z.s.m. contact op.
Het is vandaag nationale Complimentendag! Wie verdient er een speciaal compliment? ☺️🍀💌 Deel dit kaartje in jouw verhaal en vul in voor diegene! Vergeet ons niet te taggen🤩. #Citaverdevoorhetleven #complimentendag
Weet jij al welke van onze locaties jij aankomend schooljaar naartoe gaat? 📍 Volgende week zijn de eerste inschrijfdagen waar je je kunt aanmelden voor ons VMBO. Volg de link in onze bio voor meer informatie! 🔗