Thema veiligheid en duurzaamheid CITAVERDE Horst

In schooljaar 2015-2016 zijn de eerste en tweede jaars leerlingen van het CITAVERDE College in Horst aan de slag gegaan met de thema’s ‘veiligheid’en duurzaamheid bij het vak tekenen.

Door middel van een woordweb hebben de leerlingen eerst een keuze gemaakt voor een thema waarmee ze graag aan de slag wilden. Hierna zijn ze aan het schetsen gegaan. De beste schets is uitgewerkt met wasco op waterbasis.

 

Jan Oomen (onderwijsassistent CITAVERDE College) heeft contact opgenomen met de kringloopwinkels in de regio, met als gevolg dat alle leerlingen een gebruikte fotolijst gesponsord hebben gekregen om hun werkstuk in te lijsten. Dat past mooi in het kader van duurzaamheid; spullen hergebruiken en niet zomaar weggooien.

De lijsten zijn door de leerlingen tijdens de lessen handvaardigheid wit geverfd. Hierna zijn de kunstwerken ingelijst en opgehangen in een van de gangen in school. Begin komend schooljaar zal een jury bestaande uit Jan Oomen, 2 tekendocenten en een aantal leerlingen bekend maken wie de 3 winnaars zijn van het thema ‘Veiligheid en duurzaamheid’’.