Studiereis Veehouderij CITAVERDE College Horst

De leerlingen van leerjaar 2 van de opleiding niveau 3 en 4 veehouderij hebben in de week van 19 t/m 23 maart 2018 verschillende bedrijven in Duitsland bezocht. De bedoeling van deze studiereis is om de studenten kennis te laten maken met de veehouderij in een ander land waar ze volgens andere wetten, regels en omstandigheden een bedrijf moeten runnen.

Ook kunnen leerlingen door middel van deze reis kennis maken met ondernemers die zijn geëmigreerd en horen hoe dit in zijn werk is gegaan.

De CLAAS-fabriek in Harsewinkel (D) werd bezocht, waar maaidorsers en hakselaars worden geproduceerd, dit bedrijf behoort tot één van de grootste en modernste fabrieken van de wereld met zijn hypermoderne productiefaciliteiten. Voor een slordige 200.000 euro kun je eigenaar worden van een maaidorser.

De leerlingen bezochten verschillende primaire productiebedrijven waaronder melkveebedrijven met 600, 1500 en 3000 melkkoeien. Mooi om te zien hoe elke ondernemer een andere geschiedenis, strategie en koemanagement heeft om mooie resultaten te behalen. De een gaat voor een hoge (levens)productie, 30 koeien die in hun leven 100.000 kg melk geproduceerd hebben. De koeien produceren per jaar ongeveer 11.000 kg melk. Het andere bedrijf melkt 350 koeien per uur in 72-stands draaimelkstal. En weer een ander bedrijf heeft er nog een flinke akkerbouwtak bij met 2500 ha grond. Hier konden ook nog het machinepark bekeken worden.

Na een avondje (stappen) in Berlijn is een melkgeitenbedrijf met 2000 geiten bezocht en een varkensbedrijf met 1600 zeugen. Leuk om te vermelden is dat de rondleiding op het varkensbedrijf gedaan werd door een oud-leerling veehouderij en zijn vader. De meeste bedrijven die bezocht zijn waren oud-staatsbedrijven die na de val van de muur zijn gekocht door Nederlanders. De bedrijven zijn vervolgens geoptimaliseerd en verbouwd naar de bedrijven van nu. 

De laatste excursiedag stond in het teken van de verwerking van agrarische producten. Eerst is de pluimveeslachterij bezocht en vervolgens is afgesloten bij de bierbrouwerij van Warsteiner.

Op donderdag 22 maart waren onze leerlingen na een bijzondere ervaring weer terug op school.

Het laatste nieuws Wat er is gebeurd
Onze agenda Wat er gaat gebeuren
Bekijk agenda
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
๐Ÿญ๐—ฒ ๐˜‚๐—ฝ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฃ๐—ผ๐—ฝ-๐˜‚๐—ฝ ๐—บ๐˜‚๐˜€๐—ฒ๐˜‚๐—บ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—Ÿ๐—ถ๐—บ๐—ฏ๐˜‚๐—ฟ๐—ด! โšฑ๏ธ๐Ÿบ Jaarlijks organiseert de Museumvereniging de Nationale MuseumWeek in april. Hiervoor worden ook Pop-up musea gerealiseerd in scholen. Wij zijn dit jaar hรฉt Pop-up museum van Limburg, in samenwerking met Museum De Locht. Landon, Maud en Kim van het museumteam waren gisteren bij de landelijke kick-off van het project, in het Universiteitsmuseum in Utrecht. Daar hebben ze hun ideeรซn gepitcht aan andere museumteams. Ze hadden een 'toer' meegenomen, een mooi voorbeeld van klederdracht van vroeger. Deze toer is รฉรฉn van de stukken die tentoongesteld worden in het pop-up museum. Ook nu weer ... stay tuned! ๐ŸŽฅ๐Ÿ“ฝ
๐ŸŽ™ 'Ready to rumble' bij de WorldSkills Netherlands ๐ŸŽ™ Beau en Kenna zijn klaar voor de finale van de World Skills vakwedstrijden voor het mbo in Leeuwarden! Ze volgen beiden de opleiding 'bedrijfsleider dierverzorging' en hebben zich in september 2019 gekwalificeerd. De komende 3 dagen nemen zij het als vertegenwoordigers van CITAVERDE College op tegen 7 andere scholen. Vrijdagavond is de prijsuitreiking. Super spannend ... Help jij mee om Beau en Kenna succes te wensen? Reageer dan hieronder met een leuke opsteker. Wij duimen voor jullie, dames ๐Ÿคž๐Ÿ€ #skillshero #ondernemerschap #daarkunjenietvroeggenoegmeebeginnen
Tadaaa ... en daar zijn we maar wรกt trots op! ๐Ÿ˜‡๐ŸŽ–๐Ÿ† Omroep Horst aan de Maas - Citaverde-leerlingen dingen mee naar landelijke vaktitels Acht leerlingen van het Citaverde College in Horst maken kans op landelijke titels bij Skills Heroes en Skills Talents. De wedstrijdorganisatie organiseert jaarlijks kampioenschappen voor uitzonderlijk mbo- en vmbo-vaktalent.
Voor wie eens iets anders wil zien dan programma Buitenhof ... kom kijken en luisteren naar lokale corifeeรซn zoals onze adjunct-directeur Marlies Scheres ๐Ÿ˜๐Ÿ˜‰ Zondagmorgen met Passie Zondagmorgen met Passie op zondag 8 maart in de kerk van Kronenberg. Een verrassend trio-interview met vrouwen door vrouwen voor iedereen.
๐ŸŽˆ๐ŸŽ‰๐ŸŽˆ veel plezier samen! ๐ŸŽˆ๐ŸŽŠ๐ŸŽˆ