Studiereis MBO Dierverzorging Horst

Studiereis Spanje + donatie aan bezochte stichtingen

Bregje Swanenberg en Lianne Versteden (docenten dierverzorging MBO Horst) zijn op studiereis geweest naar Zuid-Spanje. Ze reisden van Malaga naar Alicante. In totaal reden ze bijna 1000 km. Het doel van de reis was contacten leggen en onderhouden met (mogelijke) stagebedrijven voor leerlingen. Ze hebben een vijftal bedrijven bezocht:

  • Equitacion Rio Grande : Een bedrijf waar Spaanse paarden dressuurmatig opgeleid worden. Dit ligt op ongeveer een half uur rijden vanuit Malaga.
  • ACE Charity Asiel in Mijas: Een asiel voor honden en katten
  • LOBO Park: een wolvenpark nabij Antequera
  • Santa Maria CYD in Al Hourin el grande. Dit is een opvang voor paarden, pony's, muildieren en ezels die zwaar verwaarloosd zijn door hun vorige eigenaar. De eigenaresse van Santa Maria heeft een nauwe samenwerking met de politie. Wanneer er een melding is van een verwaarlozing of mishandeling wordt dit bedrijf ingeschakeld om het dier op te vangen en te verzorgen totdat het dier geadopteerd kan worden.
  • Paws-Patas is een asiel voor honden en katten nabij Mojácar. In het asiel werken met name Nederlanders en Britten. Honden en katten worden hier opgevangen en verzorgd totdat ze een nieuw baasje hebben. Veel honden gaan naar Nederland en naar Groot-Brittannië.   

Alle vijf prachtige stageplekken met tal van mogelijkheden voor de leerlingen dierverzorging en paraveterinair. De leerlingen zijn er van harte welkom.

Omdat de asiels/opvangen die we bezocht hebben rond moeten komen van giften, heeft Citaverde een mooie donatie gedaan aan Paws-Patas, ACE Charity en Santa Maria. De stichtingen zijn Citaverde hiervoor ontzettend dankbaar!

Indien leerlingen meer willen weten over stage lopen bij een van de bedrijven die we bezocht hebben, kunnen ze een mailtje sturen naar:

b.swanenberg@citaverde.nl     of

l.versteden@citaverde.nl