Student bloemistenopleiding in finale MBO-vaktalenten 2016

Update: Jerome Salden van CITAVERDE College Maastricht heeft een vierde plaats behaald in de nationale finale van Skills Heroes bloembinden. Deze finale vond plaats van 17 tot en met 19 maart a.s. in de RAI Amsterdam. Daar streden 150 mbo-talenten uit heel Nederland in 34 wedstrijdrichtingen om de titel beste vakman of vakvrouw.

 

Grenzen verleggen

Om aan deze landelijke finale te mogen deelnemen heeft Jerome een wedstrijd bij CITAVERDE College Maastricht gewonnen en heeft hij zich geplaatst tijdens de Skills Heroes kwalificatiewedstrijden in Zwolle. “Ik vind het een hele eer om in de finale te staan. Voor mijn bloemwerken zoek ik altijd uitbundige en exclusieve technieken en zo hoop ik me te onderscheiden. Het is heel spannend, maar je leert zo wel je grenzen te verleggen en hoe je het nog beter kunt doen in je vakgebied”, aldus Jerome. Mocht hij zaterdag als winnaar uit de bus komen dan krijgt hij de mogelijkheid mee te gaan doen met het EK voor beroepen dat in december in Göteburg in Zweden gehouden gaat worden.


Skills Heroes Vakwedstrijden

De Skills Heroes vakwedstrijden passen binnen het beleid van het ministerie van OCW om meer excellentie en vakvaardigheden in het MBO te stimuleren. Jonge professionals zijn het fundament van werkend Nederland. Zij zijn onmisbaar voor onze samenleving. Deze wedstrijden stimuleren studenten in hun vakmanschap en geven hen de mogelijkheid te excelleren. Meedoen aan de Skills Heroes vakwedstrijden is voor CITAVERDE College een van de manieren om studenten te helpen het beste uit zichzelf te halen.  

Trots op Jerome

Angelika Fulbier, docente Bloemsierkunst van CITAVERDE College Maastricht, begeleidt Jerome naar de wedstrijd. “Het is fantastisch dat een van onze studenten bij de laatste 6 finalisten zit. Wij ondersteunen hem op allerlei manieren, bijvoorbeeld door technieken te oefenen en de opdrachten door te nemen, maar uiteindelijk heeft hij deze finale zelf behaald én verdiend.” Het team van CITAVERDE College is bijzonder trots dat Jerome in deze finale mag strijden om de titel “Beste jonge vaktalent 2016 in de categorie Bloembinden”.


UPDATE:

Drie dagen lang hebben de 6 finalisten gewerkt aan hun wedstrijdopdrachten zoals het maken van een handgebonden bloeket (bindtechniek),  ruimtedecoraties, een bloemstuk op steekschuim, een corsage en berekenen van bijbehorende kost- en verkoopprijzen. Er werd gelet op techniek, vormgeving, commerciële aspecten, efficiënt werken, duurzaamheid en het voorkomen van verspilling.  Onze finalist Jerome heeft een mooie vierde plek behaald, proficiat! Bekijk hieronder een greep uit zijn werkstukken:

 

 

Ook leren bloembinden?

Bekijk de opleiding Vormgeving; Natuur en Bloem!