Reis Berlijn VMBO CITAVERDE College Roermond 2016

DE REIS BERLIJN IS BEGONNEN!
Onze eindexamenkandidaten van CITAVERDE College Roermond genieten na al het harde werken van een paar heerlijke dagen Berlijn. 

Onze leerlingen  zijn inmiddels veilig aangekomen in Berlijn, de kamers voor de nachten zijn ingericht en nu is de groep op weg naar de binnenstad onder begeleiding van een groep docenten. Dat wordt een heerlijke afsluiting van vier jaar hard werken. 

Reis Berlijn- Dag 2
Op de tweede dag hebben de leerlingen onder meer een bezoek aan concentratiekamp Sachsenhausen gebracht dat als zeer indrukwekkend werd ervaren.

Sachsenhausen was tijdens de Tweede Wereldoorlog een concentratiekamp in nazi-Duitsland. Het kamp lag 35 kilometer van Berlijn en werd in 1936 gebouwd door gevangenen. Het kamp lag in de wijk Sandhausen (tegenwoordig Sachsenhausen, net als het kamp zelf) in de stad Oranienburg.

In Sachsenhausen hebben van 1939 tot 1945 ongeveer 200.000 mensen gevangengezeten, over de periode van 1936 tot 1939 zijn geen betrouwbare cijfers beschikbaar. Volgens de 'officiële' cijfers zijn er ca. 30.000 tot 50.000 mensen omgekomen

In de namiddag is een aantal leerlingen nog naar de Volkswagen Group aan de Friedrichstrasse geweest en hebben zich georiënteerd voor de eerste aankoop van een auto