Proeve van bekwaamheid in samenwerking met VAKWERK SITTARD

Dit afgelopen schooljaar hebben de leerlingen van Interieur & Vormgeving niveau 3 te Maastricht hun proeve van bekwaamheid uitgevoerd binnen het bedrijf VAKWERK SITTARD.
 

VAKWERK SITTARD is een plek waar vraag en aanbod elkaar vinden in een sfeer van ontmoeting. Je kunt er terecht voor om een ruimte te huren voor je eigen creaties en producten, om rond te neuzen in het gevarieerde aanbod én om zomaar even neer te strijken.
Je kunt er producten vinden van kunstenaars, particulieren, kleine/startende ondernemers en webshophouders, die zichzelf in de winkel op creatieve wijze presenteren. Er is dus een wisselend aanbod te vinden en daardoor steeds iets nieuws te ontdekken. Kortom een mooie bedrijf voor de uitvoer van de proeve van bekwaamheid.
Als opdracht kregen de leerlingen dan ook de uitdaging om een product te maken voor VAKWERK SITTARD in het thema “SITTARD 2016”. Daarmee een product dat commercieel  verantwoord is en de huidige trends en ontwikkelingen vertegenwoordigd. Binnen de proeve van bekwaamheid is het niet alleen de bedoeling om een product te ontwerpen, maar gaan de leerlingen ook aan de slag met het uitvoeren van een workshop. Dit hebben zij dit jaar mogen verzorgen voor de VMBO leerlingen van het CITAVERDE College te Heerlen. Zowel de workshop als de ontwerpen voor VAKWERK SITTARD  hebben mooie eindresultaten opgeleverd. Daar maakt dan ook dat alle leerlingen hun proeve van bekwaamheid hebben behaald.   
Je vindt VAKWERK SITTARD en dus ook de producten van de leerlingen van Interieur & Vormgeving te Maastricht in het historische centrum van Sittard, op een steenworp afstand van de Markt.