Prijzenregen voor CITAVERDE College bij Limburgs Kampioenschap Bloemschikken

Het Limburgs Kampioenschap Bloemschikken werd afgelopen weekend en maandag na 10 jaar weer gehouden in Horn. Eerste- en tweedejaars Bloem-studenten van CITAVERDE College hebben tijdens dit evenement hun prestaties getoond en zijn meerdere keren in de prijzen gevallen.

Geïnteresseerde bezoekers werden tijdens het Limburgs Kampioenschap Bloemschikken met veel enthousiasme verwelkomd door Aloys Peeters, een trotse bloemist die al 25 jaar in het vak zit én de initiatiefnemer van het Limburgs Kampioenschap Bloemschikken. In zijn zaak ‘Bloemenhuis Aloys’ waren de werkstukken te zien die door CITAVERDE Bloem-studenten (Horst, Maastricht en Roermond) en vereniging Groei & Bloei zijn gemaakt. Allemaal streden ze om de titel ‘Beste bloemschikker’.

Voor de jury was het een lastige taak om de winnaars uit te kiezen. Iedereen had namelijk iets prachtigs opgeleverd. Tijdens de beoordeling werd er gelet op techniek, moeilijkheidsgraad en aansluiting op het thema ‘Graafschapsfeesten’. Richelle en Nadine mochten namens CITAVERDE in totaal drie prijzen in ontvangst nemen.

Richelle (CITAVERDE College Horst) won met haar 'groene' paard de tweede plek en de publieksprijs. Want niet alleen de jury was onder de indruk van haar werk, ook bij de bezoekers viel ze in de smaak.Tot slot ging de derde prijs ging naar Nadine (CITAVERDE Maastricht) voor haar zelfgemaakt schild. 

Het Limburgs Kampioenschap was een zeer geslaagd evenement en CITAVERDE is trots op al haar studenten die hebben meegedaan!

 

Winnaars

1ste plaats:  Gonny van der/den Goor – Vereniging Groei en Bloei

2de plaats: Richelle Coppelmans – CITAVERDE College Horst 

3de plaats: Nadine Arends – CITAVERDE College Maastricht

Publieksprijs: Richelle Coppelmans – CITAVERDE College Horst