Pilot SOOOOOl10-14 start in augustus 2018

Na de zomervakantie start een pilotgroep van ongeveer 24 leerlingen met het nieuw onderwijsconcept SOOOOL 10-14. Met SOOOOL 10 -14 krijgen leerlingen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar het beste van drie werelden. CITAVERDE College, Dendron College en Dynamiek Scholengroep hebben hiervoor de handen ineen geslagen en willen met deze pilot een antwoord vinden voor het onderwijs van de toekomst. 

SOOOOL 10-14 staat voor Samen Ontdekkend Onderzoekend Ontwerpend en Ondernemend Leren. 
 
Bij SOOOOL 10-14 wordt de keuze voor een definitief VO-advies uitgesteld. Hierdoor hebben leerlingen van 10-14 jaar de tijd om zich te ontwikkelingen en te ontdekken wat bij hen past. Dat doen ze bovendien in hun eigen tempo. Met persoonlijke leerroutes, coaching en begeleiding door leerkrachten van het basis- én voortgezet onderwijs worden leerlingen uitgedaagd zelf keuzes te maken. De leerlingen van SOOOOL 10-14 kunnen doorstromen naar alle leerwegen van vmbo of naar havo. 
 
Bij SOOOOL 10-14 leren kinderen door te doen. Zelfstandig en samen, binnen en buiten de klas. We werken met thema’s, projecten en werkvormen die passen bij de leefwereld van een kind. Zo creëren we een uitdagende en inspirerende leeromgeving. 
 
Dynamiek Scholengroep, Dendron College en CITAVERDE College Horst zijn trots op het resultaat van een intensieve periode van samen voorbereiden en ontwikkelen. “Het is ons gelukt om voor de groep tieners een geheel nieuwe uitdagende leerroute te ontwikkelen”, aldus Jos Baggen, voorzitter College van Bestuur van Dynamiek Scholengroep.
 
Op de website www.sooool10-14.nl is meer te lezen over dit vernieuwende onderwijsconcept. Op 15 en 17 mei vinden er informatiebijeenkomsten plaats voor ouders en leerlingen die belangstelling hebben. Aanmelden hiervoor is mogelijk via de website of rechtstreeks via info@sooool10-14.nl.

Informatie voor pers

Wij nodigen u uit voor een persbijeenkomst op dinsdag 22 mei van 14.00 -15.00 uur op onze nieuwe pilotlocatie binnen het Junior College van het Dendron College / Gebroeders van Doornelaan 124 / 5961 BE Horst. Wij horen graag of wij u mogen ontvangen op 22 mei via info@sooool10-14.nl.   
 
Voor tussentijdse informatie kunt u een bericht sturen aan info@sooool10-14.nl. Wij nemen dan zsm contact met u op. 

Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Van 🌱 naar 🌳 ... #citaverdevoorhetleven Deze inhoud is momenteel niet beschikbaar Dit gebeurt doorgaans doordat de eigenaar de bijlage alleen heeft gedeeld met een kleine groep mensen, de eigenaar heeft gewijzigd wie de bijlage kan zien of omdat de bijlage is verwijderd.
Fijne samenwerking tussen groene partners! πŸ€β˜€οΈπŸŒ±πŸ’ͺ🌷 Foto's uit het bericht van Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo
𝐆𝐫𝐨𝐰 𝟐𝟎𝟐𝟏 𝐠𝐚𝐚𝐭 𝐨𝐧π₯𝐒𝐧𝐞 πŸ’»πŸ’‘πŸŒ± Op donderdag 10 juni vindt de tweede editie van netwerkevent GROW plaats. Aanstormende talenten laten zich van hun beste kant zien aan potentiΓ«le werkgevers van morgen. Dit jaar starten de activiteiten al eerder via een 𝐨𝐧π₯𝐒𝐧𝐞 𝐩π₯𝐚𝐭𝐟𝐨𝐫𝐦 waarop de studenten zich presenteren. Tijdens het online event op 10 juni worden de winnaars bekend gemaakt. Natuurlijk doen er ook studenten van CITAVERDE College mee. Houd dit kanaal in de gaten voor hun pitches. https://www.citaverde.nl/nieuws/netwerkevent-grow-2021-gaat-online/ Netwerkevent GROW 2021 gaat online Limburgse studenten uit de agrofoodsector verrassen het bedrijfsleven met hun innovatieve conceptprojecten en adviezen tijdens de tweede editie van GROW op donderdag 10 juni.
Project 'Mijn masker af' helpt kinderen om te gaan met verlies. Hoe waardevol dat wij dit ook kunnen aanbieden aan onze leerlingen πŸ€πŸ˜₯ Deze inhoud is momenteel niet beschikbaar Dit gebeurt doorgaans doordat de eigenaar de bijlage alleen heeft gedeeld met een kleine groep mensen, de eigenaar heeft gewijzigd wie de bijlage kan zien of omdat de bijlage is verwijderd.
Oud leerlingen en studenten zien we vaker terug omdat ze toffe bedrijven of initiatieven zijn gestart. Zo is Giel Janssen het bedrijf Groentepost gestart. Groentepost staat voor geven, groeien en genieten. Het is een do it yourself brievenbus geschenk vol groenteplantjes. Wat een tof idee: creatief, gezond en duurzaam!🌱 www.groentepost.nl Homepagina | Groentepost Geef een hip en gezond geschenk. Bestel Groentepost en verstuur het rechtstreeks naar de ontvanger. Persoonlijk (handgeschreven) kaartje erbij? Uiteraard kan dat. Voor jezelf of je gezin? Ook dat is een gezond idee.