Onze derdejaars vmbo-leerling Quinty Koppen gaat – net als onze andere derdejaars van CITAVERDE Nederweert – donderdagmiddag 15 maart naar het beroepenfeest Weert on Stage om zich te oriënteren op haar toekomstige beroep. En we mogen haar ervaringen volgen; van de voorbereiding, het event zelf tot de aansluitende Doe-dag. Deel 1 staat nu op onze site!

Voorafgaand aan Weert on Stage hebben de leerlingen een training gehad over wat het is, hoe ze er het beste uit kunnen halen en wat ze kunnen verwachten. Quinty: “Die training was leuk, ook omdat de vrouw die de training gaf het heel leuk deed. Eerst kregen we uitleg over het evenement zelf en daarna liet ze zien hoe we het beste het eerste contact maken met de mensen van bedrijven. Toen ging ze iedereen langs om een hand te geven en een gesprek aan te knopen.”

Quinty heeft al een beetje een idee wat ze wil worden, maar grijpt deze kans om daarnaast naar iets anders te kijken: “Ik weet dat ik basisschooljuf wil worden, maar met de Doe-dag wil ik ook graag iets met dieren doen. Ik verwacht dat het een drukke dag gaat worden, maar ook heel leuk, omdat ik allemaal nieuwe mensen ga leren kennen.”

We zijn benieuwd naar je verdere ervaringen Quinty!