MKB ondernemers uit heel Limburg dingen mee naar Groene Helden Stimuleringsprijs Limburg 2017

Groene Helden

Bij de Groene Helden Stimuleringsprijs draait het om groene en duurzame initiatieven van twee of meer ondernemers die de samenwerking zoeken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Op deze manier wordt niet alleen het bedrijf, maar ook zijn directe omgeving duurzamer en groener. De aard van de inzendingen in 2017 varieert van een groen schoolplein, een boomgaardfestival en projecten tot bescherming van de boomvalk of patrijs, tot buurtuinen en een interactieve plantenbak.

De genomineerden

De tien genomineerde initiatieven zijn in willekeurige volgorde: Plök uit Sittard, De Kleine Groene Wereld uit Venlo, Groen versterkt je kracht uit regio Zuid-Limburg, D’r Moostuin uit Berg en Terblijt, Poort van de Beemden uit Oost-Maarland, Samen voor de Boomvalk uit Vlodrop, Natuurplek Gelangebrook uit Heerlen, Doorontwikkeling Prinseböske uit Maasbree, Samen voor de Patrijs uit de gemeente Peel en Maas en Interactive Planter uit Venlo. Alle genomineerden staan uitgebreider beschreven op www.groeneheldenlimburg.nl.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt beloond

De winnaars van Groene Helden Limburg krijgen een mooi geldbedrag om hun plan te verwezenlijken. Daarnaast treden deze tien winnaars automatisch toe tot een netwerk waarbij kennisuitwisseling centraal staat en krijgen ze een speldje en gevelbord voor hun bedrijf. Zo kunnen bedrijven aantonen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen beloond wordt en dat zij dit belangrijk vinden.