Mini-ondernemingen van CITAVERDE pitchen voor startkapitaal bij Rabobank Weert

Binnen het vak ondernemen werken CITAVERDE College Nederweert, de Rabobank en Day For Change samen aan een programma waarbij wordt gewerkt aan het vormen van een nieuwe generatie bewuste wereldburgers. Hierbij zetten de vmbo-leerlingen hun eigen mini-onderneming op poten, waarvan de winst ten goede komt aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Een belangrijk onderdeel van dit programma zijn de presentaties van hun ideeën bij de Rabobank in Weert. Op maandag 29 januari en donderdag 1 februari was het zover; de derdejaars leerlingen pitchten hun mini-ondernemingen bij de Rabobank in Weert. Spannende dagen vol nieuwe ervaringen!

Met de Day for Change Actie ondernemen kinderen en jongeren in Nederland met een microkrediet. De ondernemingen van de leerlingen streden voor een startkapitaal om hun ideeën verder uit te werken. Na de pitches overlegden de juryleden – Bart van Day For Change, Jos de Hoog docent economie en Luuk Veltmans en Kiki Dirix, beiden accountmanager bij de Rabobank Weert – of de mini-ondernemingen in aanmerking kwamen voor een microkrediet en voor welk bedrag.

Aan de slag met feedback
Diverse ideeën kwamen voorbij, waaronder een 3D geprinte telefoonhoes, een hondenuitlaatservice en wafels met een kleurtje. Met de feedback van de jury kunnen de leerlingen aan de slag om hun ideeën verder te verfijnen. Op zaterdag 24 februari zullen de mini-ondernemingen zich ook presenteren tijdens de open dag. Deze vindt plaats aan de Pastoor van der Steenstraat 5 in Nederweert van 10.00 – 13.00 uur. U bent daarbij van harte welkom!