MBO Horst, Heerlen & Maastricht beleven top skireis

De skireis 2016 voor de leerlingen van het MBO van CITAVERDE College Horst, Heerlen & Maastricht zit er weer op en is zeer geslaagd te noemen of wel super, klasse oder riesig! De skireis ging immers naar Österreich.
 

De reis begon vlak voor de Paasdagen en ging om exact te zijn naar de plaats Tamsweg in Salzburgerland gelegen in het Lungaudal, het hoogste dal van Oostenrijk. Alle dorpjes en stadjes liggen boven de 1000 meter. Dit biedt natuurlijk uitstekende voorwaarden voor schitterende skigebieden. De top van de hoogste piste was 2400 meter hoog, dat is boven de boomgrens.
De skigebieden die zijn bezocht zijn Fanningberg, Aineck, Speiereck en Grosseck. Alwaar een groot deel van de leerlingen de skilatten op ging en een ander deel koos voor het snowboard. De leerlingen kregen les van ski- of snowboardleraren. Dit geheel aangepast aan hun niveau.

Top programma
De skireis was voorzien van een klasse programma. Het begon de eerste dag meteen al met skiën. Na het skien stond het educatief bezoek aan een agrarisch bedrijf op het programma. Tijdens de tweede dag was er na het skiën ook tijd verfrissing in het zwembad. Zaterdag werd er na het skiën en het gezamenlijke diner een bezoek gebracht aan het Osterfeuer. Rondom het vuur werd samen wat gedronken. Waarna de gezelligheid zich voortzette in de plaatselijke cafe’s. Hier werd gezellig gedanst, gekletst en genoten. De volgende dag stond iedereen weer vrolijk op de latten om te genieten van de wintersport. Paasmaandag kwamen de leerlingen weer veilig thuis met mooie herinneringen aan een top skireis.

Skireis zeer verrijkend
Het verblijf op de pistes werd als zeer leerzaam en verrijkend ervaren. De leerlingen verbleven immers een kleine week lang in een gezonde buitenlucht en maakten kennis met een unieke buitensport. De skireis is tevens goed voor de zelfstandigheidbevordering van de leerling en leert bijvoorbeeld rekening houden met elkaar, doorzettingsvermogen te tonen en vergroot het verantwoordelijkheidsgevoel. Sociaal gedrag en het ontwikkelen van saamhorigheid, ontwikkelen van zelfvertrouwen en ontwikkelen van band docent – leerling. Kortom leermomenten genoeg tijdens de skireis.

De leerlingen van CITAVERDE College Horst, Heerlen en Maastricht konden het goed met elkaar vinden. Het was voor de begeleiders mooi om te zien hoe de leerlingen zich onderling met elkaar omgingen. De begeleiding van de skireis bestond uit Angelique Evers, Jeroen Janssen, Alessandro Fumarola, Koen Schraauwers en Peter van de Ven. En natuurlijk de super ski- of snowbaordleraren.