Locatiewijziging door enorme belangstelling jubileumeditie Florale TOPDEMO

De locatie voor de jubileumeditie van de Florale TOPDEMO is gewijzigd. De 10e editie van de Florale TOPDEMO zal plaatsvinden in Eijsden.

Door de overweldigende belangstelling voor de jubileumeditie van de Florale TOPDEMO zijn er op dit moment al honderden mensen die deze demonstratie willen bijwonen. Daardoor kwam de vakgroep Bloem, die de Florale TOPDEMO organiseert, onlangs voor de moeilijke keuze te staan om enerzijds tientallen mensen teleur te stellen of anderzijds te kiezen voor een externe locatie. De kantine van CITAVERDE College Heerlen alsook de lounge van CITAVERDE College Maastricht zijn ruim van opzet maar kunnen dit enorme aantal toeschouwers niet ordentelijk onderbrengen. Vandaar dat de directie van CITAVERDE College Heerlen & Maastricht het besluit heeft genomen de jubileumeditie van de Florale TOPDEMO extern plaats te laten vinden. De locatie waar de jubileumeditie van de Florale TOPDEMO zal plaatsvinden is daarom:

Cultureel Centrum Eijsden, Zaal Harmonie Sainte Cécile
Breusterstraat 23
6245 EG Eijsden

Het is CITAVERDE College gelukt om voor de jubileumeditie van de Florale TOPDEMO dé florale topper van de wereld binnen te halen. Het lijkt vrij gewoon, zijn naam is wellicht ook niet bij iedereen bekend, maar toch is het bijzonder dat Gregor Lersch (meesterflorist, verzorgt bijscholing, schrijver florale top boeken, verzorgt exposities en events, etc.) tijd vrij maakt in zijn wereldprogramma voor de creatieve bloem afdeling van het CITAVERDE College.
De school is er mee in zijn nopjes dat deze topper van wereldformaat tijd vrijmaakt voor een bezoek aan CITAVERDE College Heerlen en Maastricht. Maastricht biedt de MBO opleiding ‘Vormgeving: Natuur & Bloem’, Heerlen VMBO Bloem en het volwassenenonderwijs Bloemsierkunst. De grote belangstelling blijkt ook uit de vele aanmeldingen voor de Florale TOPDEMO, de demonstratie die woensdagavond 2 maart a.s. door Gregor Lersch wordt verzorgd. Nog niet eerder waren er zo veel aanmeldingen voor een Florale TOPDEMO.

Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd aanmelden voor de demonstratie via www.citaverde.nl/floraletopdemo.

Tijdens de demonstratie toont Gregor Lersch nieuwe vak ontwikkelingen die in het verleden vaak veel opzien baarde. Variërend van nieuwe draadtechnieken, weeg en vlechtwerken met natuurlijk materiaal en praktische ideeën voor opmerkelijke vormgeving.
 De thuisbasis van Gregor Lersch is Bad Neuenahr (Rheinland-Pfalz). Echter reist hij zo veel de wereld rond om zijn florale kunsten te tonen dat hij zelden thuis is. En als hij thuis is werkt hij aan boeken voor professionelen in het bloemenvak. Het maakt het dus vooral voor leerlingen maar ook voor geïnteresseerden in bloemsierkunst een bijzondere kans om een demonstratie van hem bij te wonen. Hij wilde voor het CITAVERDE College Heerlen en Maastricht een uitzondering maken gezien hij veel waarde hecht aan het verkondigen van zijn vondsten en ontwikkelde ideeën in de bloemsierkunst aan jong talent.

CITAVERDE College Heerlen & Maastricht heten u welkom voor de jubileumeditie van de Florale TOPDEMO in Eijsden!