Lezing 'Puberbrein' VMBO CITAVERDE Roermond

Op 22 maart 2016 organiseert de ouderraad CITAVERDE VMBO Roermond van 19.30-21.00 de lezing PUBERBREIN door Dr. Martine Delfos in de kantine van het CITAVERDE College, Jagerstraat 6, Roermond

Entree: Ouders gratis/ Introducees : € 2,-

Hoe werkt het puberbrein? Kinderen maken in de puberteit een grote verandering door waarbij de rijping van de hersenen een grote rol speelt.

Weet je wat er in het brein van een puber verandert? Dan wordt ook duidelijker waar het typische pubergedrag vandaan komt. ..........en hoe je hier in de opvoeding op aan kunt sluiten.

Hersenontwikkeling 

De hersengebieden ontwikkelen zich niet gelijkmatig, maar van achteren naar voren en juist voorin de hersenen wordt het abstracte denken, het weloverwogen keuzes maken, consequenties van beslissingen overzien, goed plannen en prioriteiten stellen geregeld. Hierdoor zie je dat pubers een tijdje of geregeld hun “gezonde verstand” kwijt lijken te zijn. Ze hebben hun ouders weer nodig om bijvoorbeeld een huiswerkplanning te maken en zich ertoe te zetten huishoudelijke taken tedoen maar ze staan daar niet erg open voor. Dit komt omdat ze alles zelf willen doen en bepalen.