Leerlingen CITAVERDE VMBO Roermond maken kennis met de procestechniek

Leerlingen leerjaar 3 gemengd en theoretische leerweg van het CITAVERDE College te Roermond te gast bij de firma Wienerberger in Tegelen

PML (Procestechniek & Maintenance Limburg) is een stichting die wordt bestuurd door proces- en maintenance bedrijven in Limburg.
Het doel van deze stichting is om voldoende aanbod van jonge gekwalificeerde operators, maintenance technicians en laboranten te creëren voor de lidbedrijven.
Één van die bedrijven is de firma Wienerberger in Tegelen. Het is bij dat bedrijf dat op maandag 18 januari de leerlingen van klas 3A en 3B te gast waren om kennis te maken met diverse facetten van procestechniek. Na een kleine rondleiding waarin uitgelegd werd hoe dakpannen gemaakt worden werden de leerlingen in groepjes van 6 opgedeeld . Met die groepjes ging iedereen om de beurt naar een tiental verschillende proefopstellingen van andere deelnemende bedrijven en opleidingen.  Op die plekken kwamen zaken als veiligheid, laboratoriumtechniek, materiaaleigenschappen, productieprocessen, elektrotechniek en pneumatische constructies aan de orde. De leerlingen konden met vereenvoudigde testopstellingen op een speelse manier proeven aan het brede scala aan richtingen dat de procestechniek te bieden heeft.
Na een leerzame ochtend die ook goed van pas kwam bij het maken van een keuze voor de vervolgopleiding gingen we met een kleine 50 leerlingen en leraren kort na het middaguur weer terug naar Roermond om terug te gaan naar de schoolbanken.
Nog ruim 3 maanden en dan begint voor leerjaar 3 de eerste snuffelstage van 2 weken. Wie weet zien we een enkeling terug in de procestechniek.
Meer weten over dit onderwerp, kijk dan op www.procestechnieklimburg.nl