Kracht van Kracht project Citaverde College Roermond

"Kracht van Kracht" project Citaverde College Roermond past in de filosofie van Citaverde voor het leven, gezond voor het leven– gezonde voeding en genoeg bewegen!

 

 

 

VMBO-Groen is precies wat de naam zegt: een groene VMBO. We hebben allemaal groen nodig in ons leven. Maar groen is ook gezond voedsel, veilig drinkwater, schone lucht en energie.

En dat is precies de gedachte achter VMBO-Groen van CITAVERDE College: dat onze leerling een mooier, beter en leuker leven krijgt. En dan haar ook een gezonde leefstijl bij.

Vandaar dat ook ons bewegingsonderwijs onze aandacht heeft.

Samen met de Universiteit Maastricht  zal onze school extra aandacht besteden aan de fysieke activiteit van onze leerlingen.  Via deze weg willen we u hier graag over informeren.

In het kader van het 'Kracht van Kracht-project' wordt er aan de leerlingen van leerjaar 1 tijdens de lessen LO structureel krachtlessen gegeven. Door middel van deze krachtlessen wil het Citaverde College de wat stevigere leerlingen bewust laten worden van hun kwaliteiten op het gebied van sport. Meestal komen deze leerlingen niet goed mee tijdens de lessen LO op het gebied van snelheid en uithoudingsvermogen. Doordat deze leerlingen zich ervan bewust worden dat zij juist sterker zijn dan de gemiddelde leerling, zullen zij zich gaan realiseren dat er bepaalde sporten zijn waarin het krachtcomponent een belangrijk onderdeel is.

Dit wordt ook besproken met de mentor tijdens de lessen die op de krachtlessen aansluiten. Het 'Kracht van Kracht-project' is als het ware een lange-termijn-investering op de gezondheid van deze doelgroep. Vanwege het feit dat deze doelgroep zich ervan bewust wordt dat zij kan excelleren in sporten waarbij veel kracht komt kijken zullen zij meer gemotiveerd worden in sport en wellicht voor een sport gaan kiezen waarin het krachtcomponent in zit.

Door het uitvoeren van krachtoefeningen zal de lichaamssamenstelling van vet en vet-vrije-spiermassa in een gunstiger balans komen.

De leerling wordt gezonder, ziet er beter uit en het zelfvertrouwen groeit dat weer een extra stimulans is om voor een sport te kiezen waarin hij/zij in kan  uitblinken.

Het 'Kracht van Kracht-project' past wat ons betreft in de filosofie van het Citaverde College: Citaverde voor het leven, gezond voor het leven– gezonde voeding en genoeg bewegen