Kleurrijke droomboom bij CITAVERDE College Maastricht

Franca Eurlings-Tonnaer hoort graag welke dromen de studenten en docenten hebben voor de politiek. Samen met de school verzamelt ze deze dromen in de droomboom en op haar website. Franca Eurlings: “In de politiek wordt te veel geklaagd over wat er fout gaat. Ik vind het belangrijk het goede voorbeeld te geven en met een positieve blik naar toekomst te kijken: hoe kan het wel? Ik ga voor kansen voor iedereen en goed onderwijs is hierin noodzakelijk. De leerlingen van het CITAVERDE College kunnen een uitstekende bijdrage leveren aan het maken van een ‘Droomboom’.” En de ballonnen in de droomboom zijn ook nog eens duurzame eco-ballonnen, geheel in de groene stijl van het CITAVERDE College.

Om 13:00 uur start eerst de College Tour met studenten. Hierin vertelt politica Franca Eurlings, op dit moment gemeenteraadslid in Maastricht, wie ze is en wat ze in de politiek wil bereiken. Studenten krijgen de mogelijkheid om haar vragen te stellen over de politiek.

Aansluitend aan de College Tour wordt de ‘Droomboom’ gecreëerd. Iedereen met een droom kan deze op een vel papier schrijven: het droompapier. Dan mogen ze (bijv. met een groepje vrienden, maar het mag ook alleen) met dit droompapier, de eco-ballon en de Droomboom vol ballonnen op de foto gaan, waardoor de droom ook wordt vastgelegd. Zelf krijgt de student dan 2 prints van de foto die ze mogen houden. De foto`s worden ook gedownload en verzameld op een website en verspreid via social media. Dus vastgelegd voor het leven.