Kansen in de detailhandel, teelt en veehouderij

Goed nieuws voor de groene sector. Onlangs zijn de resultaten bekend van het onderzoek over de kansrijke beroepen in de toekomst. Naar werknemers met de CITAVERDE opleidingen Retail, Veehouderij en Teelt is in de toekomst veel vraag.


Nieuwe generatie

De generatie in het MBO zal in de nabije toekomst de motor van onze economie zijn. De komende jaren liggen er uitdagende opgaven op het gebied van duurzaamheid, voedselzekerheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn voor de groene sector. Het is dus belangrijk dat MBO-studenten goed opgeleid worden om de  groene sector sterk en competitief te houden. CITAVERDE College staat erom bekend een goede balans tussen theorie en praktijk te bieden. Tijdens de opleidingen worden de studenten kennis en vaardigheden bijgebracht waarmee ze later goed voorbereid het bedrijfsleven in kunnen gaan. Stages en praktijklessen die vaak samen met het bedrijfsleven ontwikkeld worden, zorgen ervoor dat de studenten van CITAVERDE een goed idee hebben van hoe het er op de werkvloer aan toe gaat.

Deze generatie staat bekend om haar toenemende belangstelling voor innovatieve en duurzame oplossingen voor bijvoorbeeld voedsel- en energie vraagstukken. Momenteel zijn er in de groene sector veel uitdagende vacatures voor jongeren en verwacht wordt dat dit alleen maar zal toenemen. Dit zorgt ervoor dat afgestudeerden sneller een baan vinden.

Kansrijke beroepen

De S-BB (de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) houdt zich bezig met de arbeidsmarkt in zijn geheel. Zij hebben bekeken welke beroepen het meest kansrijk zijn. Hiermee willen zij aangeven naar welke beroepen veel vraag zal zijn. Het is natuurlijk prima  om een opleiding te volgen die jij verschrikkelijk leuk vindt, maar het geeft toch ook een fijn gevoel om een opleiding te volgen die jou later zekerheid biedt van een baan. Zo kun je in het overzicht hieronder zien dat de groene opleidingen Detailhandel, Teelt en Veehouderij als één van de meest kansrijke beroepen worden gezien voor het jaar 2018.

Uit gesprekken met Limburgse werkgevers blijkt dat ook in veel andere groene werkvelden een grote vraag is naar nieuwe arbeidskrachten met een MBO-opleiding. Denk hierbij aan de hoveniersector, de recreatie sector en de voedingsmiddelentechnologie.

Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Afgelopen vrijdag was de lancering van Hippisch College Limburg! CITAVERDE College gaat samen met de paardenbranche werken aan het optimaal aansluiten van het hippische onderwijs op het bedrijfsleven en de vraag naar voldoende en goed gekwalificeerd personeel. Lees hieronder meer! https://www.citaverde.nl/nieuws/lancering-samenwerkingsverband-hippisch-college-limburg/ Lancering samenwerkingsverband Hippisch College Limburg Op vrijdag 6 maart 2020 werd met een druk op de knop door gedeputeerde Joost van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport) de website van Hippisch College Limburg onthuld.
Vandaag start Skills The Finals in Leeuwarden! 🏅 Hier gaan 14 van onze studenten en leerlingen namens CITAVERDE College de strijd aan om de beste van Nederland te worden in hun vakgebied! Aan Skills Heroes, voor het MBO, doen Beau Linders en Kenna Peeters mee met de wedstrijd Internationaal Ondernemen. Aan Skills Talents, voor het VMBO, doen 4 teams van CITAVERDE College mee: Vanuit de locatie Horst strijden Samantha van der Heijden, Mila Koster en Senna Verheijen als team voor de titel ‘beste vmbo-bloemist van Nederland’. Het team van Ian Baltussen, Boris Peeters en Sem Kleuskens vertegenwoordigt de school in de wedstrijd ‘tuinaanleg’. Vanuit de locatie Roermond doen Romy Ritzen, Clim Sauren en Janneke Deckers mee met de wedstrijd Dienstverlening en Producten. Beau Verwijlen, Jilke Grootveld en Bente Thijssen van de locatie Nederweert nemen deel aan de wedstrijd Economie en Ondernemen. Succes aan alle finalisten! 🏆 Lees hier het nieuwsbericht en bekijk de videoreportage van Omroep Horst aan de Maas: https://omroephorstaandemaas.nl/nieuws/artikel/citaverde-leerlingen-dingen-mee-naar-landelijke-vaktitels Omroep Horst aan de Maas - Citaverde-leerlingen dingen mee naar landelijke vaktitels Acht leerlingen van het Citaverde College in Horst maken kans op landelijke titels bij Skills Heroes en Skills Talents. De wedstrijdorganisatie organiseert jaarlijks kampioenschappen voor uitzonderlijk mbo- en vmbo-vaktalent.
Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor het VMBO? Kijk dan op onze website hoe de aanmeldprocedure verloopt in Heerlen, Roermond, Nederweert en Horst: https://www.citaverde.nl/vmbo/aanmelden-vmbo/ Voor wie naar onze school in Roermond komt: tot straks op de inschrijfmiddag! Aanmelden bij het VMBO van CITAVERDE College | CITAVERDE Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor het VMBO van CITAVERDE College? U bent van harte welkom! Meld u hier aan en wij nemen z.s.m. contact op.
Beschrijf jouw Vastelaovend in één emoji! 🔽 Alaaf en geniet er nog even van! 🎉
Winning team! 🏆 Het Skills Talents-team van CITAVERDE Nederweert heeft gisteren de provinciale wedstrijd Economie en Ondernemen gewonnen. Zij mogen op donderdag 5 maart in Leeuwarden strijden voor de landelijke titel! 🥳 Skills The Finals in Leeuwarden is het NK van meer dan 50 verschillende beroepen in het vmbo en mbo! Een evenement vol superspannende vakwedstrijden. Zo’n 1.000 finalisten van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) strijden om de beste van Nederland te worden. Hoe gaaf is dat! 😱