Jezelf inzetten voor iedereen

Jezelf helemaal inzetten voor je medestudenten en voor je volk? Dat doet Jan-Nick, student op het CITAVERDE College Roermond. Jan-Nick zit in het laatste jaar van de opleiding bos- en natuurbeheer en wil hierna nog de HBO-opleiding management leefomgeving volgen. Sinds kleins af is Jan-Nick actief in het familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het kweken van bomen en hovenierswerkzaamheden. Het ‘groene’ is dus Jan-Nick al vroeg met de paplepel ingegoten.

Op school behartigt Jan-Nick de wensen van zijn medestudenten. Hier is hij ook toe in staat, aangezien hij voorzitter is van zowel de lokale als centrale deelnemerraad. Hij kaart problemen aan en probeert daarmee in de behoeften van zijn medestudenten tegemoet te komen. Dit kan zijn het aanvragen van een pinautomaat in de kantine, het verplaatsen van kluisjes en het veranderen van onaangename roosters.

Naast het feit dat Jan-Nick zich volledig inzet voor zijn medestudenten, heeft hij dit jaar ook besloten om zich volledig in te zetten voor zijn medeburger. Jan-Nick heeft meegedaan met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart in Roermond. Al 3 jaar is hij een actief lid van het CDA. In het eerste jaar heeft hij zich ingezet voor de fractie door mee te helpen met campagnes. Vervolgens heeft hij besloten om zich zelf als kandidaat verkiesbaar te stellen. Jan-Nick geeft dan ook aan dat het actief zijn als voorzitter in de deelnemerraad van CITAVERDE College één van de doorslaggevende redenen is geweest om zichzelf als kandidaat op te geven. Opkomen voor de belangen van een ander sprak Jan-Nick erg aan. Doordat hij van mening was dat er ook van een jong en creatief perspectief gekeken moest worden naar problemen, had hij zich als kandidaat opgegeven.

Wanneer Jan-Nick gevraagd werd wat hij vond van het eerste proefje met de verkiezingen, gaf hij aan: ‘Dit waren de eerste verkiezingen voor mij. Ik heb heel veel ervaring opgedaan en heb het zeer leerzaam ervaren. De resultaten zijn mij ook niet tegengevallen. Ik heb door allerlei kanalen heel veel mooie reacties ontvangen. Dit deed me heel goed. Dit geeft een mens een duw in de rug en hierdoor kreeg ik ook echt het gevoel dat mensen achter mij stonden.’ Ook geeft Jan-Nick aan dat hij een boodschap heeft aan de leerlingen van CITAVERDE College: ‘Als je je geroepen voelt om iets te betekenen voor je medeleerling of medeburger, GA ERVOOR!’