In gesprek met Job Wolters-Beau Verde

Op de VMBO en MBO open dag is Job Wolters– oud leerling VMBO en student MBO aanwezig om wat te vertellen over zijn eigen bedrijf BEAU VERDE.        

Alle zintuigen prikkelen met een tuin. Dat is de missie van Job Wolters, eigenaar van Beau Verde. Geen gelegenheid laat hij onbenut om zijn passie voor tuinen over te brengen aan klanten. "Als dat lukt, dan beleeft de klant de tuin op een heel ander niveau." 

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik ben bij het CITAVERDE College begonnen op het voorgezet onderwijs. Daar heb ik al vroeg gekozen voor de richting groen. Op jonge leeftijd vond ik het heerlijk om samen met mijn opa door de bossen te wandelen. Op mijn 12e mocht ik het 2000 m2 grootte gazon bij mijn opa en oma thuis met de zitmaaier maaien. Dat was op die leeftijd geweldig.

Niet zo gek dat ik na het afronden van VMBO theoretisch de MBO opleiding voor hovenier ben gaan volgen op het CITAVERDE College. Na het behalen van mijn MBO diploma heb ik nog 4 jaar aan de HAS in den Bosch gestudeerd. De opleiding management van de leefomgeving heb ik afgelopen zomer afgerond.

Wat vond je leuk aan de opleidingen die je hebt gedaan?

De lessen plantenkennis hebben mij altijd erg geïnteresseerd. Ik raak enorm gefascineerd van mooie plantcombinaties met in het bijzonder de concepten van Piet Oudolf. Dit is voor mij altijd een trigger geweest om goed te oefenen met de Latijnse namen en zoveel mogelijk planten te leren kennen. Daar kun je een onderscheid mee maken ten opzichte van andere groenbedrijven.

Heb je nog bijzondere dingen gedaan?

Ja, mijn stage in Engeland. Dat is er een om nooit meer te vergeten. De tuinen die ik daar gezien heb waren geweldig. Hoe vaak kun je vertellen dat je aan een meer heb mogen werken?! De eigenaar kwam dan met zijn privévliegtuig overvliegen om te zien of vanuit de lucht de contouren van zijn meer er mooi uitzagen. Hij vond het heel belangrijk dat het meer aansloot bij het omliggende landschap. Indien je de kans krijgt om stage te lopen in het buitenland moet je dit zeker doen.

Recent heb ik gezien dat je ook mooi bestrating– en tuinaanleg werk hebt gedaan in Herkenbosch. Hoe kunnen mensen met jou in contact komen als ze jou graag hebben voor tuinontwerp en/ of onderhoud? Ze kunnen naar de open dagen komen op 31 januari en 1 februari van 16.30-20.00 of mailen/ bellen:                                   

mail:  beau-verde@outlook.com                       telefoon: 0628348012