Ikea helpt leerlingen CITAVERDE College Heerlen bij ontmoeting ouderen

CITAVERDE College in Heerlen wil leerlingen dichter bij ouderen brengen en hen op ludieke wijze kennis laten maken met hun leefwereld. Daarom gaan ze samen koken, eten, bloemschikken en knuffelen met de dieren en dat met hulp van Ikea.
 

CITAVERDE College zet sterk in op de samenwerking met externe partijen. Op woensdag 18 mei aanstaande organiseert CITAVERDE College voor de vierde keer de dag ‘Jong ontmoet oud’.
Deze dag is tot stand gekomen omdat binnen het vak ‘WIZZ’ (projectonderwijs) aandacht besteden aan het  zich verdiepen in en kennis laten maken met maatschappelijke vraagstukken. In het kader daarvan wil CITAVERDE College leerlingen dichter bij ouderen brengen en hen op ludieke wijze kennis laten maken met hun leefwereld. Op een praktische manier (samen koken, eten, bloemschikken en knuffelen met de dieren) krijgen de jongeren en ouderen een beeld van wat hen bezig houdt en vooral waar verbindingen gelegd kunnen worden tussen verschillende generaties.

Dit jaar is er ook voor gekozen om te gaan samenwerken met IKEA. IKEA combineert functie, kwaliteit, design en waarde met duurzaamheid en zet sterk in op de verbinding met de samenleving. De visie van het CITAVERDE College om het gebied van duurzaamheid en ondernemerszin sluiten hier goed op aan. Daarom sponsort IKEA een gedeelte van het project doormiddel van producten die de leerlingen kunnen gebruiken om samen met de ouderen te koken, tafels te dekken en te decoreren. Zo kan dit project ook slagen.