Groen is overal


Sinds een paar weken zijn onze eerstejaars gestart met een nieuw project Groen in je omgeving.

De centrale aftrap vond plaats in onze aula, waar Clemi van Deurzen (winnaar van de Gouden Hiep op het NK Maasheggenvlechten) van Alles over Groenbeheer onze leerlingen aan de tand voelde over hun groenkennis. Van welke boom is dit blad? Welke functie hebben bijen? Aan de hand van een rood of een groen kaartje gaven ze de antwoorden. En dat ging al best goed!


Planten herkennen met een app

Daarna installeerden de leerlingen een app op hun telefoon waarop ze planten op een overzichtelijke manier kunnen herkennen. Deze app zal in de komende weken nog goed van pas komen voor verschillende opdrachten.
 

Naar buiten!

Vanaf nu leggen de leerlingen verschillende bezoeken af in de omgeving. Zo is een groepje leerlingen op de fiets naar het Milieu Educatie Centrum geweest in de IJzeren man in Weert. Daar kregen ze tekst en uitleg over het centrum en over de tuin, inclusief een kijkje in een insectenkast en de nieuw aangelegde tuin. De gespotte eekhoorn die voor hun neus in de boom klom, was een leuk extraatje!

Bekijk hieronder de foto’s, de komende weken zal het fotoarchief en de overige activiteiten binnen dit project verder worden aangevuld.