Groen is overal bij CITAVERDE Nederweert


Sinds een paar weken zijn onze eerstejaars gestart met een nieuw project Groen in je omgeving.

De centrale aftrap vond plaats in onze aula, waar Clemi van Deurzen (winnaar van de Gouden Hiep op het NK Maasheggenvlechten) van Alles over Groenbeheer onze leerlingen aan de tand voelde over hun groenkennis. Van welke boom is dit blad? Welke functie hebben bijen? Aan de hand van een rood of een groen kaartje gaven ze de antwoorden. En dat ging al best goed!
 

Planten herkennen met een app

Daarna installeerden de leerlingen een app op hun telefoon waarop ze planten op een overzichtelijke manier kunnen herkennen. Deze app zal in de komende weken nog goed van pas komen voor verschillende opdrachten.
 

Naar buiten!

Vanaf nu leggen de leerlingen verschillende bezoeken af in de omgeving. Zo is een groepje leerlingen op de fiets naar het Milieu Educatie Centrum geweest in de IJzeren man in Weert. Daar kregen ze tekst en uitleg over het centrum en over de tuin, inclusief een kijkje in een insectenkast en de nieuw aangelegde tuin. De gespotte eekhoorn die voor hun neus in de boom klom, was een leuk extraatje!

Bekijk hieronder de foto’s, de komende weken zal het fotoarchief en de overige activiteiten binnen dit project verder worden aangevuld. 

 

Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Maandag 9 en dinsdag 10 maart zijn onze aanmelddagen voor het schooljaar 2020-2021. Jullie zijn van harte welkom om je in te schrijven op onze school op één van beide dagen tussen 19 en 21 uur. Check hier alvast even wat je mee moet nemen voor de aanmelding: https://www.citaverde.nl/vmbo/locaties/nederweert/aanmelden-vmbo-nederweert/
Zijn ze hoor! Beau Verwijlen, Jilke Grootveld en Bente Thijssen zijn alles op alles aan het zetten tijdens de landelijke finale van Skills The Finals. Zet hem op! Update: helaas zijn we niet in de prijzen gevallen. Maar wat een ervaring vandaag! WorldSkills Netherlands
Herinner je je deze nog? Vandaag en morgen (4-5 maart) is de landelijke finale waaraan deze drie Nederweertse toppers meedoen. Wij wensen hen superveel succes!
Middenin het carnavalsgedruis kijken wij nog even terug op ons eigen carnavalsfeest. Met onze Prins Tijn en Prinses Vera, de adjudanten en de raad van elf! Alaaf en fijne vakantie!
Op naar de finale in Leeuwarden!