Genomineerden Groene Helden Stimuleringsprijs Limburg bekend

Van november tot en met januari zocht IVN Limburg in samenwerking met CITAVERDE College, de Provincie Limburg, MKB Limburg, KvK, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Rabobank, Innovatiehuis MKB Keyport 2020, Natuurrijk Limburg en VVV Zuid-Limburg naar MKB ondernemers die Groene Held willen worden.

Deze zoektocht heeft maar liefst 36 ondernemers opgeleverd die met een groen en duurzaam initiatief in aanmerking wilden komen voor de titel Groene Held. Een jury heeft uit deze inzendingen tien initiatieven gekozen die uiteindelijk in aanmerking komen voor een stimuleringsprijs van € 4000,- tot
€ 15.000,-.


Groene Helden

Bij de Groene Helden Stimuleringsprijs draait het om groene en duurzame initiatieven van twee of meer ondernemers die de samenwerking zoeken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Op deze manier wordt niet alleen het bedrijf, maar ook zijn directe omgeving duurzamer en groener.

De tien genomineerde initiatieven zijn in alfabetische volgorde: Bijenhotel van der Valk Venlo (Hotel Van der Valk Venlo en Herman Vaessen), De Drie Poorten (Landmark Daemen en Landbouwadviseur Stefan Muijtjens), De Verscholen Buitenplaats (Different Perspective en Buitenplaats Vaeshartelt b.v.), Duurzame Educatieve Speelplaats (Basisschool Windekind en GrausBouw BV), Green Minds Garden School (Restaurant One en Landhoeve Rijkel/De historische Groentehof), Het Groene Theater (Villa de Proosdij en Kunrader Steengroeve), LOCOtuinen Maastricht (LOCOtuinen Maastricht en Freek Mennen), Ontdek de Paradijsvogel in jezelf (Paradijsvogels creativiteitscentrum Hoeve ten Bosch en Xafier HRM), SmaakparelEXPRESS (Boerderijwinkel De Korenhof en St. Top van Limburg), Smokkelen en Smullen (Hoeve Jamboors Arcen en Pannenkoekenrestaurant Jagersrust Velden).

De tien genomineerden zullen hun initiatief kort pitchen tijdens de prijsuitreiking op dinsdagavond 22 maart a.s. in Herten. Op basis van de pitch en de inzending die al beoordeeld is, zal de jury een top 3 en de nummers 4 t/m 10 bepalen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt beloond

De winnaars van Groene Helden Limburg krijgen naast een mooi geldbedrag om hun plan te verwezenlijken ook media-aandacht in de vorm van een vermelding in De Limburger/Limburgs Dagblad. Daarnaast treden deze tien winnaars automatisch toe tot een netwerk waarbij kennisuitwisseling centraal staat en krijgen ze een speldje en gevelbord voor hun bedrijf. Zo kunnen bedrijven aantonen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen beloond wordt en dat zij dit belangrijk vinden.

Meer informatie over de prijs is te vinden op www.groeneheldenlimburg.nl.