Florale wereldtopper maakt tijd voor CITAVERDE College Heerlen

Het is CITAVERDE College gelukt om voor de jubileumeditie van de Florale TOPDEMO dé florale topper van de wereld binnen te halen. Het lijkt vrij gewoon, zijn naam is wellicht ook niet bij iedereen bekend, maar toch is het bijzonder dat Gregor Lersch (meesterflorist, verzorgt bijscholing, schrijver florale top boeken, verzorgt exposities en events, etc.) tijd vrij maakt in zijn wereldprogramma voor de creatieve bloem afdeling van het CITAVERDE College.

De school is er mee in zijn nopjes dat deze topper van wereldformaat tijd vrijmaakt voor een bezoek aan CITAVERDE College Heerlen en Maastricht. Maastricht biedt de MBO opleiding ‘Vormgeving: Natuur & Bloem’, Heerlen VMBO Bloem en het volwassenenonderwijs Bloemsierkunst. De grote belangstelling blijkt ook uit de vele aanmeldingen voor de Florale TOPDEMO, de demonstratie die woensdagavond 2 maart a.s. door Gregor Lersch wordt verzorgd. Nog niet eerder waren er zo veel aanmeldingen voor een Florale TOPDEMO. Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd aanmelden voor de demonstratie via www.citaverde.nl/floraletopdemo. Tijdens de demonstratie toont Gregor Lersch nieuwe vak ontwikkelingen die in het verleden vaak veel opzien baarde. Variërend van nieuwe draadtechnieken, weeg en vlechtwerken met natuurlijk materiaal en praktische ideeën voor opmerkelijke vormgeving.
De thuisbasis van Gregor Lersch is Bad Neuenahr (Rheinland-Pfalz). Echter reist hij zo veel de wereld rond om zijn florale kunsten te tonen dat hij zelden thuis is. En als hij thuis is werkt hij aan boeken voor professionelen in het bloemenvak. Het maakt het dus vooral voor leerlingen maar ook voor geïnteresseerden in bloemsierkunst een bijzondere kans om een demonstratie van hem bij te wonen. Hij wilde voor het CITAVERDE College Heerlen en Maastricht een uitzondering maken gezien hij veel waarde hecht aan het verkondigen van zijn vondsten en ontwikkelde ideeën in de bloemsierkunst aan jong talent.