Examennieuws CITAVERDE College Roermond VMBO

Er wordt hard gewerkt in de vakantie. Onze complimenten aan onze VMBO leerlingen. Zij bereiden zich goed voor!

Ook in Roermond hebben leerlingen in de twee weken voorafgaand aan het centrale schriftelijke examen vakantie.

In Roermond hebben een aantal burgers het initiatief genomen om de examentraining aan te bieden. Er wordt gewerkt  met vrijwillige hoogopgeleide rolmodellen die graag hun buurtgenoten helpen bij het behalen van een diploma.
Shene Baban, psycholoog die als 7 jarig kind uit Afghanistan vluchtte geeft Engels, Meral Coca uit Koerdistan studeert medicijnen en geeft Biologie, Machour el Ghossein uit Beiroet studeert werktuigbouwkunde en geeft bijles Wiskunde en Natuurkunde. Stan Diederen uit Roermond studeert Sociale Geografie en geeft Aardrijkskunde. De vrijwilligers worden aangestuurd door een tweetal senior leraren.

Het  project loopt dit jaar voor de derde keer en vooral kinderen uit de kanswijken, maar ook anderen volgen de training. CITAVERDE College en SOML werken graag mee, maar ook het welzijnswerk draagt haar steentje bij. Er zijn 45 leerlingen die meedoen.

De training is dit jaar op 25, 26 en 28 april en op 6 mei in de Velderie in Roermond van 08:30 uur tot 16:30 uur. Leerlingen betalen E 15,- en daarvoor krijgen zij naast de training elke dag een lunch.