Enthousiaste basischoolleerlingen bij KERNgezonde activiteiten

Onze tweedejaars van CITAVERDE Nederweert kregen tweemaal een daverend applaus. Zij organiseerden voor het project KERNgezond activiteiten voor basisschoolkinderen waarbij gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag centraal stonden. En dat deden ze fantastisch!

Op donderdag 15 maart waren de KERNgezond-leerlingen van basisscholen De Zonnehof en De Klimop te gast, op 22 maart waren dit de leerlingen van De Bongerd en De Schrank en op 5 april de kinderen van basisschool Budschop en De Kerneel.

Gezond bewegen, gezonde voeding en gedrag

Het gezonde bewegen kwam terug in een leuk spel in de sporthal waarbij de kinderen moesten samenwerken. Zo werd er snel geschakeld tussen de sporten basketbal, trefbal en voetbal.

De kinderen kregen voor het thema gezonde voeding een voedingsquiz voorgeschoteld waarbij in groepjes vragen beantwoord werden en de kinderen ook enkele producten geblinddoekt proefden.

Ook het maken van een gezonder smoothie sloot aan bij gezonde voeding. De kinderen gingen in de aula langs verschillende stations om daar ingrediënten te verdienen door het beantwoorden van enkele vragen. Hierna maakten ze onder begeleiding een smoothie en deze werd uiteraard geproefd! De producten die gebruikt werden tijdens deze beide onderdelen werden beschikbaar gesteld door Jumbo Heerschap. Tot slot was er ook aandacht voor gezond gedrag.
 

Groot applaus voor onze leerlingen

De interactie tussen beide doelgroepen verliep erg goed en werd door beide partijen als erg leuk ervaren. De basisschoolleerlingen hadden op het einde van de middagen dan ook steeds een groot applaus over voor de leerlingen van het CITAVERDE College. Zij gaven op hun beurt aan dat ze het als erg leuk en leerzaam hebben ervaren.
 

Over het project KERNgezond

KERNgezond Fris & Fruitig Nederweert is een lokaal initiatief van Sport-Company en wordt mede mogelijk gemaakt door Aevitae en ondersteund door de gemeente Nederweert. Tijdens het schooljaar vinden verschillende activiteiten plaats, waarbij één of meerdere pijlers van KERNgezond (gezonde voeding, gezond bewegen en gezond gedrag) en plezier centraal staan.
 
KERNgezond Fris & Fruitig draait om bewustwording van het belang van een gezonde leefstijl. Leerlingen en opvoeders/ouders worden gewezen op de mogelijkheden rondom gezonde voeding, gezond bewegen en gezond gedrag. Plezier maken en beleving staan centraal binnen KERNgezond. Meer is de vinden op wijzijnkerngezond.nl. Ook wordt er op Nederweert24 wekelijks op donderdag een videouitzending – KERNgezond TV – over het project geplaatst.