Eerste prijs voor CITAVERDE College bij Limburg + Co on tour innovatie wedstrijd

Studenten Interieur & Vormgeving van CITAVERDE College Roermond hebben de eerste prijs gewonnen van de Limburg + Co on Tour innovatie wedstrijd.  Deze werd georganiseerd rondom Limburg + Co on Tour waarin ondernemers, scholieren, studenten en hun opleiders  aan elkaar zijn gekoppeld om elkaar op de werkvloer te ontmoeten en het gesprek aan gaan. Studenten zijn aan de slag gegaan om duurzame oplossingen te vinden en hebben deze in de week van 16 tot en met 19 november gepresenteerd tijdens bedrijfsbezoeken.  Op 20 november mochten de 3 beste presentaties uit 14 groepen in Villa Flora nogmaals hun idee pitchen ten opzichte van de vakjury en 650 bezoekers.

In drie samengestelde finalegroepen was CITAVERDE College maar liefst twee keer vertegenwoordigd. Het team van CITAVERDE College Roermond, UWC en Leeuwenborgh won vrijdag  on tour met een duurzaam ontwerp voor Smurfit Kappa om met reststoffen nieuwe telefoonhoesjes te maken. Een geslaagde toepassing van circulaire economie gecombineerd met ontwerp. Het tweede team - ook genomineerd - van CITAVERDE College Maastricht en Leeuwenborgh had een nieuw bierviltje ontworpen met de reststromen van hop voor de Gulpener Bierbrouwerij.


Winnende presentatie SmurfitKappa

De studenten van het Citaverde College Roermond, studierichting Interieur & Vormgeving leerjaar 4 waren voor deze uitdagende opdracht gekoppeld aan de papierfabriek Smurfit Kappa en hebben samengewerkt met het UWC Maastricht en Leeuwenborgh Opleidingen. De opdracht was om met het  laatste 5 procent restmateriaal, genoemd screens, aan de slag te gaan. De doelstelling was uit het restmateriaal een innovatief product te ontwerpen en ontwikkelen en daarmee “de kringloop te sluiten” De screens zijn verwerkt met kunststof en als PLA printmateriaal geschikt gemaakt voor 3D printer. Dit onderzoek en testfase is uitgevoerd door Leeuwenborgh Opleidingen. De studenten van Citaverde College hebben met dit nieuwe printmateriaal innovatieve ontwerpen gemaakt voor zakelijke gadgets voor Smurfit Kappa.

De presentatie voor Smurfit Kappa werd uiteindelijk door de vakjury in Villa Flora voor een 650 tal bezoekers als winnaar van Limburg + Co on tour 2015 uitgeroepen. De samenwerking tussen de drie scholen, en het bedrijf Smurfit Kappa was zeer verrassend, uitdagend  en stimulerend.  Bij de opleiding Interieur & Vormgeving van CITAVERDE College (vanaf schooljaar 2016-2017 met als nieuwe naam Vormgeving: Natuur en Bloem)  zijn onderwerpen als duurzaamheid, Cradle to Cradle, circulaire economie en innovatie belangrijke speerpunten. Met deze opdracht voelden de studenten van het Citaverde College zich dan ook als een vis in het water.

Bekijk hier het filmpje van de bekendmaking van de winnaar:

 

Bekijk de hele presentatie:

 

Winnaars Limburg + Co on tour 2015: