Een lesweek lang liefde centraal bij CITAVERDE College Heerlen

Van 27 juni tot en met 1 juli 2016 staat een lesweek lang liefde centraal bij CITAVERDE College Heerlen. Zo zullen er diverse activiteiten bij CITAVERDE College Heerlen plaatsvinden onder de noemer: Week van de Liefde.
 

De Week van de Liefde is een preventief en educatief project, waarin het draait om de toffe en minder toffe kanten van seks en relaties. Om vlinders in je buik en soa, om digitale liefde en loverboys, om hetero- en homorelaties. Het doel van deze Week van de Liefde is om Limburgse jongeren te informeren en adviseren over onder meer liefde, veilig vrijen en seksualiteit.

De leerlingen van het VMBO gaan aan de slag met diverse workshops rondom het thema liefde en daarmee samenhangende thema’s als seks, SOA, Loverboys en (ongewenste) zwangerschap. Er vindt voorlichting plaats over onder andere Loverboys, SOA, seksuele mishandeling, homoseksualiteit en ongewenste zwangerschappen. Genoemde activiteiten vinden plaats tijdens het reguliere lesrooster. De school wordt bovendien aangekleed in een liefdevolle sfeer. Wie dacht dat het bij CITAVERDE College Heerlen alleen maar om de liefde voor bloemen, planten en dieren gaat?