Een kijkje in de toekomst van robotica

Op 5 juni ontving het CITAVERDE College in Nederweert futuroloog Mike van Rijswijk voor een inspirerende sessie over Robotica. Innovator en Roermondse ondernemer, Mike van Rijswijk, is een voorloper als het gaat om innovatieve technologie. Hij introduceerde de 3D-printer in Nederland, hij liet ons kennismaken met virtual reality en lanceerde de robots NAO* en Pepper.

Mike sprak over vliegende auto’s en liet zien dat huizen met een grote 3D-printer tegen zeer lage kosten gemaakt kunnen worden. Hij sprak over het Internet of Things waaruit blijkt dat de maakindustrie aan grote veranderingen onderhevig is. Deze snelle ontwikkelingen hebben uiteraard invloed op het onderwijs en het bedrijfsleven. Het CITAVERDE College nodigde Mike en diverse bedrijven uit haar omgeving uit om de weg te openen naar het samenstellen van een klankbordgroep waar bedrijven en onderwijs samenkomen. De kernvraag is hoe het bedrijfsleven met het onderwijs kan gaan samenwerken om te anticiperen op de steeds sneller veranderende wereld. “De toekomst vindt nu plaats” aldus Mike van Rijkswijk. 
 
Bekijk hier de samenvatting van de lezing van Mike van Rijswijk.

Op de website vindt u een overzicht van toekomstige inspirerende sessie die door CITAVERDE College georganiseerd worden.


 
 
*CITAVERDE College Nederweert zet deze robot reeds in tijdens haar lessen Design & Innovation