Droomboom zet leerlingen CITAVERDE College Maastricht aan denken

Franca Eurlings-Tonnaer, kandidaat voor de Tweede Kamer en op dit moment gemeenteraadslid in Maastricht, gaf leerlingen en docenten de opdracht om na te denken welke droom zij hadden voor de toekomst.  Vervolgens konden de leerlingen hun dromen presenteren bij de droomboom. De ballonnen in de droomboom zijn ook nog eens duurzame eco-ballonnen, geheel in de groene stijl van het CITAVERDE College.

Franca Eurlings-Tonnear: “Het was een superleuke ervaring om met deze doelgroep in gesprek te gaan. En wat een warm welkom bij het CITAVERDE College.” Leerlingen werden in de mogelijkheid gesteld om vragen aan haar te stellen nadat directeur Peter Claessen haar had geïntroduceerd. Vervolgens gaf Franca Eurlings-Tonnaer de opdracht om na te denken over hun dromen. Iedereen met een droom kon deze op een vel papier schrijven: het droompapier. Daarna mochten de leerlingen met dit droompapier en de droomboom vol ballonnen op de foto gaan, waardoor de droom ook wordt vastgelegd.

Het bleek al snel een succes. Veel van deze jongeren durfden hun droom te delen. Uit de dromen bleek vooral dat ze ongerust zijn over de werkgelegenheid, betaalbare studies en vaste contracten. Maar ook de zorg, de betaalbaarheid en toegankelijkheid daar van. Ook gingen veel dromen over verdraagzaamheid en luisteren naar elkaar, onbevooroordeeld luisteren. De leerlingen waren betrokken en deden energiek mee. Maar ook docenten leverden een bijdrage met hun droom. Franca Eurlings-Tonnear: “Alle dromen waren begrijpbare dromen en gingen over zekerheid en toekomst”, zo zei zij na afloop.

Zelf kregen de leerlingen een polaroidfoto die ze mochten houden als aandenken. De digitale foto`s zijn ook gedownload en verzameld op de website van de politica en verspreid via social media. Dus vastgelegd voor het leven.