Op 15 maart 2018 is de tweede editie van Weert on Stage, mede georganiseerd door CITAVERDE College Nederweert. Bij dit beroepenfeest ontmoeten VBMO-ers een grote groep mensen die allemaal een mooi vak of beroep hebben. Zij kunnen met hen praten over hun beroep, hoe hun werkdag eruit ziet en wat je ervoor moet doen en laten. En voor de nieuwe editie zoeken we nog beroepsbeoefenaars!

Ruim 120 beroepsbeoefenaren uit Weert en omgeving stonden vorig schooljaar op het beroepenfeest Weert On Stage. Ze beantwoordden daar de vragen van zo’n 500 VMBO leerlingen van deelnemende scholen. Hoe ziet een werkdag er nou daadwerkelijk uit als je een schilder of chauffeur bent? Hoe lang is de weg om advocaat te worden en wat verkoopt een salesmanager eigenlijk? Onze visie is dat deze leerlingen alles mogen worden, behalve ongelukkig! Hoe lang de weg ook is en ongeacht welk niveau het werk is.

We zoeken beroepsbeoefenaren!
Het CITAVERDE College Nederweert, BRAVO! College Cranendonck, Philips van Horne SG en Het Kwadrant hebben de handen ineengeslagen. Op 15 maart 2018 zal de 2e editie van Weert On Stage plaatsvinden in het Franciscus Huis Weert en wij zijn op zoek naar iedereen die over zijn fantastische beroep wil komen vertellen.

Droomberoep
Weert On Stage draagt er ook toe bij dat de toekomstige werknemers van de bedrijven voor onze regio behouden blijven wanneer we deze VMBO-ers een kans tot inzicht geven in regionale beroepen en ze daarvoor enthousiast maken. Sommige VMBO leerlingen hebben net het juiste steuntje in de rug nodig en ontdekken op dit beroepenfeest hun droomberoep in de buurt, want dromen over je toekomst mag een feest zijn. De meerderheid van de beroepsbevolking komt immers van het VMBO en die verdienen een positief podium. Want zoals cabaretier Pieter Derks ook zei: ”Twee miljoen communicatiewetenschappers en niemand die een kraan kan maken!”.

Meer informatie, en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.weertonstage.nl!